luni, 16 decembrie 2013

Suleyman Magnificul, ep. 93



Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 93

În care Hatice revine la palat bătută, dar Suleyman o crede pe soția sa care-l minte; Diana trece de partea sultanei Hurrem, iar Hatice îi dezvălui lui Șah averea lui Ibrahim pe care vrea s-o folosească pentru a-i cumpăra pe oamenii devotați lui Hurrem.

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 94


În timp ce Bali bey este trimis în căutarea sultanei Hatice, Hurrem îi spune lui Șah că speră ca sora sa să nu fi încercat o sinucidere, ca și altă dată. Șah o amenință pe Hurrem că dacă sora sa a pățit ceva, o va omorî cu mâinile ei. Șah pleacă iar Sumbul o privește temător, apoi vorbește cu Hurrem exprimându-și îngrijorarea că dacă se află se va lăsa cu execuții. Diana o apără pe Hurrem, crezând că era prea slăbită pentru a-i face rău, iar Șah se enervează auzind așa ceva. Malkacoglu investighează cazul și află că servitoarea ei este de asemenea dispărută. Hatice este inconștientă dar vie în pădure. Își revine dar este confuză. Afife îi arată sultanei Șah cercelul pe care l-a găsit pe hol. Bali bey îi raportează sultanului care este stadiul căutărilor și că șareta sultanei a fost găsită, goală. De altfel și paznicii palatului susțin același lucru, că șareta a fost văzută mergând, dar că nu era nimeni în ea.

Șah o acuză în mod direct pe Hurrem de toată întâmplarea, Mihrimah își apără mama și în toiul discuției apare Hatice care după doi pași leșină. Când își revine, Suleyman se află lângă ea și află că Hurrem a bătut-o. Suleyman nervos se repede către apartamentele soției sale. Sumbul se agită, bostangiul de pază este răsplătit să spună niște minciuni iar Hurrem se bagă în pat făcând pe neputincioasa. Când vine Suleyman la ea, minte spunând că e nevinovată și că Hatice a înnebunit și că o acuză considerând-o vinovată pentru moartea lui Ibrahim. La interogatoriu, una din servitoarele sultanei va spune că aceasta a dat-o jos din șaretă cu forța, spunând că merge s-o viziteze pe sora ei, Șah, și că a plecat mai departe. Singura care-și dă seama că servitoarea minte este Șah și când îi povestește lui Hatice cum au decurs lucrurile, aceasta râde nervos, dându-și seama că propriul ei frate nu a crezut-o și înțelege că Hurrem trage sforile în palat prin mită.

Diana îi scrie lui Mahidevran totul despre cele întâmplate și o roagă să o lase să se întoarcă la Manisa. Șah și Hatice merg în beciul palatului lui Ibrahim unde Hatice deschide o ușă secretă și ajung în fața unei comori pe care amândouă o privesc fără grai. Șah sugerează ca averea să fie preluată de către stat, dar Hatice zice că ea aparține copiilor ei, dar că pentru moment o va folosi ea, ca să cumpere martori mincinoși și s-o doboare pe Hurrem.  Sumbul o vede pe Diana stând de vorbă cu vrăjitoarea Saliha și rămâne surprins. Diana, prinsă asupra faptului, îi spune eunucului că are impresia că Saliha i-a făcut farmece sultanei, din porunca lui Hatice. Yahya o îndeamnă pe Hurrem să spună o rugăciune care s-o ajute să scape de coșmaruri. Sumbul găsește niște sfori înnodate într-un sipet și se sperie. În scurt timp Saliha este găsită moartă.

Bali bey și Mihrimah rezolvă o problemă încurcată, din care reieșea că el i-ar fi trimis un mesaj, dar Malkacoglu își amintește cele petrecute și ajunge la concluzia că scrisoarea primită de Mihrimah fusese scrisă de Rustem. Gabriela devine foarte apropiată de Mustafa dar nu-i convine când un alt comerciant italian îi atrage atenția că este evident ceea ce face ea. Mercan Aga crede că Diana a greșit omorând-o pe Saliha, dar ea susține că nu a avut încotro din moment ce Sumbul a descoperit ce căuta ea acolo. Cu toate acestea, Sumbul și Hurrem presupun că Diana e criminala, din moment ce a fost ultima persoană cu care a vorbit vrăjitoarea. Hurrem are din nou un coșmar, dar de data asta se sperie foarte tare și nu o lasă pe Diana să se apropie de ea, ba chiar fuge pe terasă, în intenția de a sta departe de kadînă. Apoi ia o torță cu care s-o țină la distanță pe aceasta, crezând că vrea s-o omoare. Când Sumbul intră în cameră, vede numai fum și se sperie, iar pe balcon Hurrem e gata-gata să leșine. Diana deschide ușile să intre aer proaspăt, în timp ce Hurrem o tot întreabă cine este și de ce vrea s-o omoare. Sumbul o asigură că Diana a salvat-o, iar Hurrem este derutată.

Șah și Hatice află că paznicul Șahin Aga a fost mituit să mintă. Atunci Hatice își propune să-i mituiască pe toți cei devotați sultanei ca să-i poată apoi înlocui cu persoane de încredere. Suleyman joacă o partidă de matrak cu Matrakcî, iar Selim cu Beyazît. La un moment dat sultanul are impresia că în fața lui se află Ibrahim, și-l lovește foarte dur pe bietul Matrakcî, încât toți cei prezenți sunt uluiți, mai ales Bali bey. Dându-și seama ce a făcut, aruncă măciuca și coiful plecând supărat de pe terenul de joc.

Șahin Aga totuși îi spune sultanei Hurrem că a încheiat un târg cu cumnatele ei, să meargă la sultan cerând demisia, apoi să plece, ele răsplătindu-l în aur. Hurrem îl asigură că ea nu ar permite să fie înlocuit, pt că are încredere doar în el. Șah o aduce pe Diana în slujba ei, după care aceasta le dezvăluie celor două sultane că Șahin Aga le-a trădat către Hurrem. Șah promite că paznicul nu va mai vedea lumina zilei. Gulfem sugerează că nu ar trebui să se aibă încredere în Diana pt că a salvat-o pe Hurrem în seara trecută, iar Șah vorbește cu Mercan despre faptul că Diana este o pacoste pt ele.


sursa foto: youtube și turkweb.tv

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


  Ultimele episoade 90, 91, 92 Kanal D.


27 de comentarii:

  1. Vai de capul lui Hurrem. Este nesănătoasă la cap! ( scuze expresia ). Știu că o afectează boala, dar, nu doar boala face răutățile acestea. Și ei ( Hurrem ) i-a venit ideile acestea. Îmi pare rău că zic asta, dar, vreau ca Hurrem să moară! Dar, păcat, că n-are cum să moară!
    :-(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O afecteaza, o afecteaza, ca altfel cred ca doar urla cu vocea aia dogita, dar mai trebuia sa fie si elemente interesante in serial, prea erau intrigile cam la fel. Sa riste si o executie, dar prostul de Suleyman tot pe ea o crede - chestia asta mi se pare chiar aiurea, adica tu, ca producator turc ce esti, stii ca poporul turc nu a suferit-o pe Hurrem, si nici acum nu suporta aceasta figura istorica, dar il lasi pe cel mai mare conducator din toata istoria turceasca (in afara de Kemal Ataturk) sa fie manevrat ca un tantalau handicapat psihic de o femeie!

      Eu inteleg ca serialul e serial si place asa, cu intrigi multe si neverosimile, dar nici sa-ti bati joc de o figura istorica atat de importanta pt poporul tau! Acum il inteleg pe primul ministru Erdogan cand a vrut sa interzica filmarile, stia el ce stia...!

      Ștergere
    2. Poate tu esti dusa cu capul hurrem e inima si sufletul serialului !!!!!!!!!

      Ștergere
    3. Te rog refera-te la serial, nu la persoanele care posteaza. N-a zis nimeni ca rolul ei nu e unul principal, ci ca nu ne place de acest personaj.

      Am zis fara jigniri si atacuri la persoana!

      Ștergere
    4. Oana, cat de rabdatoare poti fi cu anonimii astia lasi si redusi....te admir!!! Corina.

      Ștergere
    5. Corina! :D te rog fara epitete din astea, ok? :))
      e in interesul meu sa las comentariile pe postare, google indexeaza mai bine un articol cu comentarii, decat unul fara. Dar nici tonul ala al postacilor de meserie care injura non-stop pe bloguri/forumuri/articole de presa n-o sa las.

      Ștergere
    6. Eu nu iau lucrurile personal, Hurrem și de altfel, multe personaje din serial sunt foarte buni actori, eu doar mi-am dat cu părerea și am comentat cât de cât pasaje din film și mi-am exprimat doar nemulțumirea față de atitudinea care o are în rolul pe care îl interpretează. Sper să nu supăr pe multă lume cu părerile mele. Fiecare are dreptul la opinie!

      Ștergere
  2. Sunt Larisa!! Wowwww câte lucruri pt ultimul episod din acest an abia astept maine seara sa vad cele povestite!!! Iti multumesc oana esti formidabila si o persoana foarte de treaba te "pup" o seara buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci in seara asta va fi un episod apoi pauza de Suleyman :(((( ce naspa! Ei, asta este, asa e si la altii, nu doar pe la noi.

      Te pup si eu, Larisa!

      Ștergere
  3. Eram sigura ca Diana o sa treaca de partea lui Hurrem. Ce o sa se intample cu ea acum ca a spus adevarul, ramane langa Hurrem? Pup, Diana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu imi este clar de ce a trecut de partea ei, ca deocamdata nu se confeseaza, si nu spune motivul care a determinat-o sa tradeze. Va ramane langa Hurrem, pt ca ea considera ca un dusman devenit aliat este mult mai de incredere decat un aliat simplu. Dar pana la urma cred ca-i face careva de petrecanie, de regula personajele secundare ies din serial prin moarte, nu ai observat? Cam singurii care au plecat pur si simplu au fost Firuze si Gul Aga.

      Te pup si eu! :) :*

      Ștergere
  4. Mi-e im place foarte mult de Hurem, dupa cum stiu asa a fost pe vremea aia, daca nu erai desteapta puteai sa mor, in harem, si plus ca ea ce face face pentru copii ei, care dupa regula ar fi fost omorati, daca ajungea pe tron Mustafa. Normal ca apara copii si eu acelasi lucru faceam.Producatorii nu aveau cum sa faca altfel filmul daca Hurem asa a fost si in realitate. Sper sa scape de Hatice si Sah Huban.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E nu pot sa cred ca Suleyman Magnificul a fost chiar asa usor de pacalit , hai sa zicem o data, de doua ori...de noua ori, dar chiar de fiecare data ? asta inseamna ca "draga si buna" de Hurrem a condus imperiul defapt si nu prea da bine la imagine, acum inteleg de ce n-au fost unii de acord cu serialul. Oana, sper ca apreciezi ca m-am abtinut de la epitete...Corina.

      Ștergere
    2. Si mie imi place o persoana care omoara tot in jurul sau ca sa-i fie bine, cum ar fi lumea daca ar fi plina de astfel de Hurreme? si ca o face pentru copii e cea mai naiva scuza .Alina

      Ștergere
    3. @Corina - apreciez, apreciez :-f :-h
      Oricum, probabil ca in realitate n-or fi fost chiar asa, intrigi pe banda rulanta. In masura in care il influenta pe Suleyman, inseamna ca imperiul a fost condus de ea, si cu toate ca el a fost cel mai glorios sultan, tot atunci imperiul a inceput sa decada.

      @Alina: subscriu!

      Ștergere
    4. Mie nu-mi place deloc de Hurrem. Este foarte rea. Poate ca celorlalti le place de Hurrem, fiindca joaca Meryem si daca ar fi fost Hurrem adevarata, care a murit cu sute de ani inainte, poate ca nu le-ar mai fi placut de ea.

      Ștergere
  5. De ce vorbiti de rautate?chiar voi?toti sunt la fel. Trebuiesc respectate toate actiunile din trecut.
    Hurem doar interpreteaza.Si interpreteaza excelent. Este si foarte frumoasa.O IUBIMFOARTE MULT. SI DESTEAPTA. IMI PARE TARE RAU CA S-A INTRERUPT SERIALUL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg. Ne cunosti? Ai stat langa noi zi de zi, ceas de ceas, zeci de ani de zile si stii cine suntem? :) Curios lucru... nu stiam ca ma mai "monitorizeaza" cineva in afara de Dumnezeu.

      pardon, Hurrem este un personaj, de interpretat interpreteaza Meryem Uzerli. Noi nu vorbim despre Meryem - ca n-o cunoastem ca om - ci despre personajul Hurrem.

      vezi tu, un om nu-l poti cunoaste, ca nu ai cum, viata lui e cu mult mai mult decat cele cateva minute in care vorbesti tu cu el. Mai e si altceva. Pe cand un personaj este ceea ce ti se arata pe ecran. Nu mai e si altceva in afara de actiunea din serial. Personajul se defineste de ceea ce face - in film sau in serial.

      Noua nu ne place Hurrem. E vreo problema? Ca pt mine nu e absolut nici o problema ca exista si fani ai ei, este absolut normal sa fie.

      Ștergere
  6. cat de vizionat ar fi fost acest serial daca nu exista personajul hurem(interpretat fabulos de catre Meryem)? ar fi fost plictisitor. nu consider ca hurem este mai rea decat celelalte personaje(istorice?) din film, practic ea doar reactioneaza de cele mai multe ori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu :) dar eu daca n-ar juca Halit Ergenc rolul sultanului nu sunt foarte sigura ca m-as uita la serial. Am spus de la bun inceput ca pentru el am stat zile si nopti la rand in vacanta din iarna trecuta sa vad sezonul 1. Urmaream in paralel si "1001 de nopti". Pur si simplu m-a fascinat privirea lui. Si vocea.

      Asa ca, nu sunt genul de femeie care sa ma atraga tot o femeie. Pe mine actrita Meryem nu ma influenteaza, vad ca e frumoasa, vad ca joaca excelent, insa personajul Hurrem imi creaza emotii negative. Pe cand Halit... ;) e cu totul altceva, atat el - actorul, cat si personajul Suleyman. Dar mai ales actorul, si magnetismul sau special.

      Ștergere
  7. nu-mi mai place filmul......frumusetea seraiului si anume hurem nu mai joaca din ep 100sau cam asa ceva ca nu se aseamana la nr episodele din romania cu cele care au fost difuzate in turcia .imi pare atat de rau pacat de filmul asta ....e prea frumos ca sa schibati personajele principale !!!! urat! urat! din partea lor!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, georgy, ai si tu dreptate, dar nu stim care a fost adevarul. Cand apar diverse motive pentru un anume fapt, eu cred ca se doreste ascunderea adevarului. S-a spus ca Meryem a plecat pt ca era nebuna, pt. ca a parasit-o iubitul, pt ca ramasese insarcinata, pt ca voia mai multi bani per episod. Cine stie ce-o fi fost acolo.....

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.