joi, 5 decembrie 2013

Suleyman Magnificul ep. 90

Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 90

(după Kanal D)

În care Șah o face pe Nazlî să spună cine a pus scrisoarea în lucrurile lui Ibrahim și în care Nazlî moare. Suleyman este nevoit să se întoarcă din campanie. 

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep.91


Suleyman vede armura care i-a salvat viața și din nou își amintește cu durere de Ibrahim. Hatice o cheamă pe o clarvăzătoare care-i prevestește de rău și care-i spune că va primi vești de pe o altă lume - de la Ibrahim - și o sfătuiește să se roage. Suleyman le explică arta războiului prinților care sunt cu el, Mehmet și Selim. Bali Bey vine și îl informează că l-a arestat pe acela care a comandat atacul asupra lui în pădure și că toți au acționat la comanda Papei Benedict.
La Istanbul Hatice află dintr-o scrisoare, foarte surprinsă, că sora sa, Șah locuiește în palatul său și îl întreabă pe Mustafa de ce nu a fost anunțată. Mercan Aga o întreabă pe Diana de ce nu mai face nimic din ceea ce i s-a cerut, iar aceasta îi spune că Hurrem l-a pus pe Sumbul să urmărească tot ce se întâmplă și că dacă ar acționa, ar putea să-și piardă viața. Hatice se hotărăște să plece acasă la ea, chiar dacă Mustafa o roagă să rămână. Ea dorește să stea acolo unde a trăit cu soțul ei.

Hatice ajunsă la capitală stă de vorbă cu Hurrem care o pune în gardă arătându-i că de pe urma morții lui Ibrahim au profitat cel mai mult Șah și Lutfi Pașa, apoi o face să creadă că Șah a fost aceea care i-ar fi cerut sultanului s-o îndepărteze de la palat, ca să poată să-i ia casa și să stea acolo.

Bali Bey primește o scrisoare de la Mihrimah care va fi citită și de Rustem care intră în cortul acestuia pe furiș.

Hatice rămâne uluită când vede schimbările făcute de sora ei în casă. Ajunge în fosta ei cameră și vede un cufăr pe care Hurrem îl trimisese lui Șah cu lucrurile lui Ibrahim din biroul de la TopKapî. Găsește o scrisoare pe care o deschide și rămâne înmărmurită, când Șah intră în încăpere. Luată prin surprindere de venirea surorii sale, Șah nu știe cum să reacționeze, iar Hatice îi amintește că aceea este casa ei. Șah o întreabă de ce se poartă așa, iar Hatice, cu scrisoarea în mână, îi spune că a găsit-o între lucrurile vechi ale lui Ibrahim și că era trimisă lui de către Șah acum mulți ani .....

Hatice și cu sora sa, Șah se ceartă pe tema scrisorii de dragoste de la Șah către Ibrahim, când erau tineri. Șah se disculpă spunând că nu există nici o dovadă că ea ar fi scris scrisoarea, Hatice o acuză că i-a luat casa și că vrea ca Lutfi Pașa să fie avansat la postul de prim ministru/mare vizir, așa că nu ar avea de ce să nu creadă că e scrisoarea ei și că între ei doi ar fi fost o iubire cândva. Șah bănuiește că totul a fost pus la cale de Hurrem și merge să-i ceară socoteală, la care sultana răspunde că scrisoarea este reală, nu un fals. Urmează câteva umilințe pe care i le aruncă Șah sultanei  pe tema originii ei din popor, spre deosebire de ele care sunt de viță nobilă. Hatice o alungă pe soră-sa de la casa ei, dându-i un preaviz de o săptămână să se mute.

În teatrul de război, dincolo de luptele mari se dau și mici bătălii pentru putere. Rustem îl sapă pe Lutfi, spunând lui Ayas Pașa că dacă acesta a avansat, poziția lui e amenințată pentru că cumnatul sultanului ar dori să ajungă mare vizir în locul său.

La palat se află despre scrisoarea lui Șah iar Sumbul discută despre acest lucru cu Nigar, în ideea de a-i arăta că Ibrahim a mai iubit și alte femei în afară de ea și Hatice. Nigar caută să verifice informația chiar la Șah, dar aceasta susține că a fost acuzată pe nedrept și pe baza unui fals. Hurrem se oferă din nou s-o ajute pe Șah cu un conac pregătit pentru ea, la care aceasta îi dă replica spunând că toate construcțiile aparțin familiei imperiale, deci nu e cazul să fie pregătit ceva anume pentru ea. Șah găsește din nou prilejul s-o umilească pe Hurrem, făcând-o servitoare, iar Hurrem îi amintește că dușmanii ei sunt duși, pe când ea este încă pe pământ. Șah, cu ajutorul eunucului Mercan Aga, o atrage într-o cursă pe Nazlî care până la urmă va trebui să recunoască faptul că stăpâna ei i-a cerut să pună scrisoarea printre lucrurile lui Ibrahim. Apoi o aduce și în fața lui Hatice să mărturisească același lucru, după care îi cere sorei sale să o lase să locuiască în casa ei până vine Suleyman din campanie, ca să nu aibă Hurrem motive de satisfacție. Nazlî moare, iar Sumbul spune că așa pățesc toți cei credincioși lui Hurrem. Sultana nu recunoaște nimic și nu se consideră vinovată cu nimic.

Bali bey îi povestește lui Suleyman cum a fost prins într-o ambuscadă iar Mehmet i-a salvat viața. Selim aude și devine gelos pe fratele său. Din nou pașalele resimt lipsa lui Ibrahim, care ar fi câștigat deja războiul prin geniul său militar, ceea ce-i prilejuiește amintiri lui Suleyman. Într-o noapte el are un coșmar în care se vede plin de sângele lui Ibrahim pe mâini, iar a doua zi ordonă retragerea. La Manisa sosește văduva Gabriela Sfenzi din Genova care se plânge că pirații i-au interceptat corabia cu marfă.

sursa capturi video: youtube preluat de pe turkweb.tv


Pentru alte episoade și articole cu același subiect, 
vă rog accesați pagina "Stele tv".

Ultimele episoade turkweb tv: 83, 84, 85, 86, corespunzătoare episoadelor 85, 86, 87, 88, 89 la Kanal D.



3 comentarii:

  1. Uh...ce intorsatura! Chiar as fi vrut ca idila dintre Ibrahim si Sah sa fi fost reala ;;) .
    Intre altele,imi pare rau de Nazli,dar nu atat de mult,caci nu s-a pus accentul pe personajul ei cum s-a pus in alte secvente accentul pe alte slujnice ale lui Hurrem. In orice caz,Sah este intradevar un adversar pe masura lui Hurrem,dar degeaba. Pana la urma,tot ii va veni cineva (ceva) de hac,si anume,cum stiti si dvs.,vrajile lui Hatice o vor lasa pe Hurrem fara putere. Cat despre Selim,nu inteleg de ce atata gelozie intre frati,adica realizez ca unul,doar unul dintre printi va ajunge pe tron,(si anume Selim)dar atata tam-tam...
    Dar tot nu inteleg un lucru: de ce atatea regrete din partea lui Suleyman pentru moartea lui Ibrahim? Caci totusi,Ibrahim a gresit mult si,chiar fatal;daca era alt conducator,Ibrahim era mort de mult mai mult timp!

    Spor in continuare!
    A ta cititoare fidela,Anni! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce se va intampla cu sah?? Va muri sau ce??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu moare. In ep. 103 ii este dezvaluita o intriga si va fi nevoita sa plece brusc.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.