marți, 24 decembrie 2013

Suleyman Magnificul ep. 95





Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 95

  În care se țes mai multe căsătorii: Hatice cu Husrev pașa și Bali Bey cu fata sultanei Șah. Mustafa, greșit sfătuit, încalcă un ordin al sultanului.


Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 96 

Rustem o informează pe Hurrem despre mesajul care a ajuns la Mustafa, zicând că probabil acesta va eșua în lupta cu Piri pașa, pentru că cel din urmă este foarte puternic. Hurrem îl determină pe Rustem să facă tot posibilul ca Mustafa să eșueze în acțiunea sa. Suleyman are o conversație cu Șah din care reiese că o consideră vinovată pe Hatice de unele dintre problemele trecute și că a hotărât să pună capăt acestor lucruri. Rustem la rândul său discută în contradictoriu cu Ayaz Pașa, care-l întreabă de ce nu se duce la provincia pe care o guvernează, iar acesta răspunde că așteaptă să fie promovat pe funcția lui Kasîm. Marele vizir îi răspunde că asta nu e responsabilitatea lui. Rustem, plin de îndrăzneală, replică la rândul său că oare asta se întâmplă pentru că e croat?, având în vedere că pașa îi ajută numai pe albanezi, fiind compatrioții lui. Discuția degenerează și Rustem îi pune capăt prin a-l amenința pe pașă că îi va spune sultanului despre felul în care face el promovările în funcții și despre plăcerile lui sexuale.

Suleyman Magnificul episodul 95
Când are ocazia, la o ieșire cu copii, Hurrem îl influențează pe Suleyman să-l trimită pe Rustem la Manisa, ca să-l ajute pe Mustafa, pentru că știe bine zona. Îl laudă necontenit pe Rustem, terminând monologul prin a spune că merită să fie promovat în consiliu în locul lui Kasîm Pașa care fusese demis.
Rustem ia sub protecția sa pe o tânără, Olivia, pe care o întâlnește la birt, și care îi amintește de propria sa copilărie. Acasă, Nigar îl întreabă dacă de acum va face parte din consiliu, el nu răspunde direct, ci spune că într-o zi toți își vor da seama cât de valoros este.
Suleyman sosește acasă la Hatice și privind în jur își amintește de trecut. Când o întâlnește pe sora sa o anunță că i-a pregătit un alt palat unde să locuiască cu copiii și cu noul soț, pentru că are de gând s-o mărite din nou. Hatice este foarte enervată de ceea ce dorește sultanul să facă, dar Șah îl susține, spunând că e un lucru bun să aibă loc o așa schimbare în viața ei pentru că ar ieși din starea în care se află. Hatice simte că nu mai poate avea o altă căsnicie după iubirea dintre ea și Ibrahim, însă Șah îi face observație în privința aceasta întrebându-se ce fel de iubire o fi fost aceea dacă el a înșelat-o cu Nigar. 

Gabriela de Feo - Suleyman Magnificul episodul 95
Gabriela îi dăruiește lui Mahidevran o oglindă despre care spune că se sparge dacă acela care se oglindește în ea a păcătuit. Mihrimah merge în grădină și îl roagă pe Bali bey s-o lase singură cu fratele ei, Mehmet, acesta fiind surprins de impolitețea surorii sale. Suleyman o anunță pe Hurrem că o va mărita pe Hatice. Selim și Beyazît se ceartă pe tema care ee cel mai bun dintre ei, Selim îi strică o săgeată lui Beyazît, acesta vede și reacționează. Sultanul o acuză pe Hurrem din cauza comportamentului prinților.

Suleyman îl felicită pe Barbarossa pentru victoriile obținute prin care insulele venețiene acum au trecut la Imperiul Otoman, dar îl apostrofează în legătură cu ieșirea în public alături de Mustafa, gest pe care sultanul îl numește obscen și indecent. Mustafa este pus într-o situație foarte delicată când fiind nevoit să-l execute pe Piri Pașa, acesta îi jură supunere. Yahya îi sfătuiește să asculte de sultan, nu de propria conștiință, în acest caz. Ulterior, un om de-al lui Rustem pus să-l determine pe prinț să nu asculte de Suleyman, îl va lăuda pe Piri Pașa, iar Rustem, de față la discuție, va spune că nu e adevărat, ceea ce-l pune în încurcătură pe prinț.

Hurrem - Suleyman Magnificul episodul 95
Nigar aude o bârfă în harem despre Bali bey și Esmahan care s-ar întâlni în secret. Aceasta neagă totul. Mihrimah merge la Malkacoglu și-i declară iubire rugându-l să n-o mai privească ca pe un copil, întrebându-l cum de nu vede că arde de dragoste pentru el? Mihrimah aude și ea bârfele, o întreabă direct pe Esmahan dacă este adevărat, aceasta neagă, dar prințesa nu o crede. Bali bey neagă tot ce se spune despre el în fața sultanei Șah, dar acesta îl anunță că a hotărât s-o mărite pe fiica sa cu el, ceea ce îl lasă fără replică.
Cadiul EbuSuud îi aduce sultanului un model de moschee, propusă de Hurrem, pentru a fi aprobată. Hurrem vrea ca moscheea să fie construită în piață, negustorii care dețin spații acolo să fie despăgubiți și să lase locul liber pt construcție. 

Bali bey si Mihrimah - Suleyman Magnificul episodul 95
Hurrem aude de la fiica sa toate zvonurile despre Bali bey și Esmahan. Mustafa îl execută pe Iskender, convins fiind că a spus minciuni despre Piri Pașa, ignorând astfel ordinul sultanului. Rustem trimite vestea la palat sub forma unei duble trădări, adică Mustafa nu doar că l-a cruțat pe Piri pașa încălcând ordinul sultanului, ci l-a executat pe omul care a arătat adevărul despre acesta. Malkacoglu, disperat, cere ajutorul lui Nasuh, care îl trimite la Mihrimah să rezolve problema în același timp primind un mesaj de la ea în care îi cere o întâlnire. Suleyman hotărăște s-o mărite pe Hatice cu Husrev Pașa. Hurrem nu este de acord cu căsătoria lui Bali bey cu nepoata sa și se sfătuiește cu Sumbul ce ar fi de făcut. Diana o informează că cei doi se vor întâlni la palatul de marmură. Hurrem merge acolo și îl surprinde pe Bali bey cu fiică-sa, fiind uluită de acest fapt. Cere explicații imediat, iar Malkacoglu îi spune că Mihrimah l-a chemat acolo. Cu această ocazie Hurrem găsește momentul să-i reproșeze că se află mai mereu în compania sultanelor în loc să-l slujească pe Măria Sa. Îl amenință că face greșeli, referindu-se inclusiv la incidentul cu averea lui Ibrahim.


sursa foto: youtube și turkweb.tv

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


  Ultimele episoade  91, 92, 93, 94, Kanal D.

3 comentarii:

  1. Esti o dulce pentru tot ce faci! Te pup cu drag, betty

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Betty! Te pup si iti urez de pe acum un an nou fericit si mai bun decat cel care trece acum! <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine povestit,clar si la obiect,felicitari.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.