luni, 10 martie 2014

Waestfalischer hotel din Bad Oeynhausen




Waestfalischer hotel

Acum două săptămâni, în vizita Comenius din Germania, am fost cazați la hotelul Waestfalischer, de 3 stele după clasificarea nemțească, din stațiunea Bad Oeynhausen. Hotelul e o afacere de familie, e micuț și curat. Are 3 etaje cu câteva camere pe fiecare etaj. Dispune de 8 camere single, 11 duble, o triplă și 7 apartamente formate dintr-o dublă și un single.

Camerele au băi separate dotate cu duș, wc, uscător de păr, paturile sunt confortabile, spațiul este mare, mobilierul e alcătuit din scaune și o măsuță mică (prea mică pentru a pune un laptop cu maus pe ea), noptiere și dulap, tv. În perioada de o săptămână cât am locuit acolo se lua gunoiul zilnic, se schimbau prosoapele zilnic, dar nu s-a aspirat și nu s-au schimbat așternuturile niciodată timp de 7 zile.

Waestfalischer hotel
La parterul hotelului este un bar și un restaurant unde se poate lua masa. Micul dejun este de tip bufet, conține de toate (brânzeturi, ouă, lapte și cereale, ceai, cafea, suc natural de portocale, salamuri și alte produse de carmangerie, unt, dulcețuri, miere, iaurt), în schimb nu servesc legume gen roșii, castraveți, etc. Meniul restaurantului este divers și pot spune că mâncarea este foarte bună, consistentă și la prețuri foarte accesibile. Dacă ar fi să dau stele, meniul de prânz sau de cină ar avea 5 stele iar micul dejun 4 și jumătate.

Amplasarea este cumva centrală în stațiune, la mai puțin de 100 de metri de stația de autobuz. Există și posibilitatea deplasării cu taxiul în zona comercială a supermarketurilor dinspre periferie. Zona este foarte liniștită, curată și aerul proaspăt, nepoluat. Este aproape de o stradă comercială și de un bancomat.

Personalul este foarte amabil, însă doar o singură persoană, chelneriță, vorbește engleză binișor.

Waestfalischer hotel
Minusuri:
- deși hotelul dispune de facilitate internet gratuită - sunt două linii, una pentru camere, cu parolă, alta fără parolă, pentru restaurant și bar - patronul și angajații săi închid modemul oricând vor dânșii, nu mi-am dat seama din care motiv.
- după amiaza între orele 14.00 și 17.00 ușa hotelului se închide, liftul nu mai funcționează, iar accesul se face printr-o ușă laterală, pe scări, cu o cheie pe care o ai la brelocul cheii de la cameră. Același lucru este valabil și după ora 22.00. Dacă seara este normal ca ușa hotelului să fie închisă, nu mi se pare la fel de normal să ții hotelul închis după amiaza, când de regulă se fac check-in-urile.

Waestfalischer hotel

fotografiile de mai sus aparțin site-ului hotelului.



2 comentarii:

  1. multumim mult de prezentare ,nu se stie cand avem si noi nevoie de informatii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ma gandeam si eu, Brindusa, e o statiune cu o clima blanda. As reveni cu placere pe acolo.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.