vineri, 4 aprilie 2014

Ultimele stiri: Suleyman Magnificul se termina la episodul 137




Ultimele stiri: Suleyman Magnificul se termina la episodul 137
Știm cu toții că pe Facebook există pagini, mai apreciate sau nu, grupuri, mai secrete sau nu, și că știrile despre serialele noastre preferate curg gârlă. De pe un asemenea grup de discuții în limba engleză am aflat că serialul nostru preferat se încheie odată cu episodul 137 (acum se difuzează episodul 130 la turci) când Selim va prelua puterea ca sultan iar Mihrimah, conducerea haremului ca Valide.

Prin episodul 132 după unii, sau 134 după alții, Hurrem va muri, după care urmează ca Baiazid să fie executat, iar în episodul 136 sau 137 va fi moartea lui Suleyman. Este vorba despre numerotarea episoadelor conform televiziunii turcești, la noi probabil că serialul se va termina pe la episodul 155.

În orice caz, chiar dacă evenimentele istorice nu vor coincide în totalitate cu ceea ce se dă în serial, chiar dacă Hurrem moare în episodul 132 sau în 134, e sigur că serialul se va termina la episodul 137 pentru că așa a declarat Halit Ergenc, cel care joacă rolul lui Suleyman Magnificul.

Așa că, mulțumim producătorului Timur Savci pentru că ne-a ținut în fața ecranelor tv săptămână de săptămână, a născut pasiuni în noi, controverse, ne-a reaprins gustul pentru o istorie despre care mulți poate că știam prea puțin.

Eu, una, aștept cu nerăbdare urmarea - viața sultanului Selim - dacă va fi pus în scenă proiectul acesta, și serialul în care Meryem Uzerli va juca un alt rol de sultană.


update 3 iunie 2014: serialul Suleyman Magnificul s-a terminat la episodul 139 turcesc. După ultimul episod filmat, a avut loc o premiere, o recepție și o petrecere cu toți actorii din distribuția serialului, cei rămași la urmă, la care a participat și Okan Yalabik (Ibrahim).



23 de comentarii:

  1. Si daca nu se termina la episodul 137, oricum se va termina odata si odata. Dar nu cred ca prea curand, acest serial are un succes foarte mare, daca se incheie, inseamna sa dispara un serial foarte bun de pe care se castiga mult. Si daca se termina, va aparea o continuare, o poveste asemanatoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu se termina la episodul 137 turcesc, norocul meu :P ca de la Suleyman imi vin zecile de mii de afisari zilnic :) nu stiu daca un alt serial ar mai aduce atata trafic blogului meu.

      Ștergere
    2. P.S. peste tot scrie ca sezonul 4 este "final season" ori "son sezon", totusi ...

      Ștergere
  2. Buna Oana, :-* mersi pt.cometarii (in ultimul nr. SatelitTv desi e un interviu cu Halit Ergenc, si raspude la tot felul de irtrebari din serial si din viata sa privata nu pomeneste despre asa ceva , ba chiar spune ca inca filmeaza la sezoul 4. Acum am o rugaminte - daca sti ude pot viziona ultimile 4 ep difuzate de KanalD (subtitrate in romana) si cred ca nu o sa pot vizioa nici ep. de saptamana viitoare (07.04 - 13.04). multumesc anticipat. :X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mihaela! Cum spuneam si in articl, grupul respectiv este de limba engleza, iar cei care au scris lucrurile astea nu sunt romani. Da, inca se filmeaza la sezonul 4, s-a difuzat episodul 130 la turci, dar ... se pare ca in episodul 137 se incheie serialul.

      Deocamdata nu stiu unde le-ai putea viziona, eu de anul trecut nu am mai vazut nici un episod intreg, m-am mai uitat, asa, cate 10-15 minute, dar nu ma mai atrag nici macar ochii frumosi ai lui Halit. Prea au dat-o-n telenovela, in sensul unor acelasi si aceleasi intrigi care se repeta la nesfarsit ... Dar o sa caut (si mie mi-ar trebui, ca sa vad exact finalurile de episod) si o sa revin cu un raspuns.

      Ștergere
    2. Uite eu aici urmaresc de fiecare data episoadele! http://www.suleyman-magnificul.ro/ Sunt postate toate,in ordine si cap-coada fara publicitate :P Spor la vizionat! (Cel de ieri 106) nu a aparut inca,dar cel mai probabil va aparea in cursul zilei de azi :P

      Ștergere
    3. Sălă, multam fain pt link! d-)

      Ștergere
    4. Placerea e de partea mea! :*

      Ștergere
    5. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/04/Khourrem.jpg/220px-Khourrem.jpg moare de malarie,asa scrie pe wikimedia.

      Ștergere
  3. Poti sami spui si mie de ce moare Hurem dc stii desigur ?si esti cea mai tare oaana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se stie sigur nici in istorie de ce a murit. In orice caz, de o boala in zona abdomenului, cel mai probabil un cancer. Acum se banuieste ca a murit de cancer uterin datorat nasterilor.

      Ms! :)

      Ștergere
  4. In istorie scrie clar daca citeati ...Sultana Hurrem de origine poloneza a murit din cauza unui chist la ficat si in acea vreme cum nu existau leacuri pentru asa ceva nu s-a putut face nimic!O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca nu e cazul sa insulti pe nimeni pe aici ... istoria este vasta si nu toti istoricii au aceleasi pareri. (In primul rand parerile sunt impartite cu privire la originea si anul nasterii sultanei Hurrem - ceea ce se spune azi, ca ar fi fost nascuta in 1500 sau 1505, in Polonia de atunci si ca ar fi chemat-o Alexandra Lisovska siunt niste informatii care apar prima data in secolul al 19-lea, NU in sec. 16 cand a trait ea si nici timp de 200 de ani dupa moartea ei ... )

      Unii zic ca a murit de malarie, altii de cancer la stomac, altii de cancer uterin, altii ca a fost otravita drept razbunare pentru complotul impotriva lui Mustafa ... deci, nu stiu cine cat a citit, dar eu stiu ca in fisiere scrise de istorici pe site-urile unor universitati straine sau pe site-uri turcesti de cultura si civilizatie am gasit aceste informatii. Cu siguranta nu am citit totul despre acea perioada a Imperiului Otoman si nici nu-mi propun asa ceva.

      Dar mi se pare de bun simt sa-si dea fiecare cu parerea fara sa arunce cu insulte in stanga si in dreapta fara absolut nici un motiv.

      Am mai spus si repet: cine nu se poate stapani si simte nevoia ireprimabila sa jigneasca partenerii de comentarii, poate merge linistit pe alte site-uri unde aruncatul cu noroi este permis. In ce ma priveste, obisnuiesc sa sterg comentariile care contin aluzii insultatoare la adresa oricui din cei ce scriu pe acest blog, fie autori, fie comentatori.

      Ștergere
  5. cireseanu andreea11 mai 2014 la 21:03

    eu stiam ca a murit de cancer la plamani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricum aceste teorii au aparut in secolul XX, pt ca acum 500 de ani nici nu se stia de boala numita cancer...

      Ștergere
  6. in episodul 139 ( la turci) se termina filmul si moare Suleyman

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ai citit numai titlul articolului? ca altfel vedeai ce scrie la sfarsitul lui ..

      Ștergere
  7. si de ce la romani s-a intrerupt acum? multumesc pr rezumate le citesc cu placere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil pentru ca la noi televiziunile au alta grila de programe vara.

      Ștergere
  8. se pare ca nu se va termina cu episodul 139. nu vad un canal de tv precum Kanal D sa lase doar 2 episoade nedifuzate, sa intrerupa serialul pt 5 luni si apoi sa revina pt finalizarea lui cu cele 2 episoade. eventual daca cel de la Kanal D sunt RETARDATI !

    RăspundețiȘtergere
  9. Oana, eu nu pot decat sa-ti multumesc acum la sfarsit de film,pt ca mereu cand eram curioasa la sfarsitul unui episod dadeam fuguta la blogul tau.Sper sa-mi placa urmatorul film si tu sa ne tii la curent cu intamplarile lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca sunt de folos cititorilor mei. Da, cred cu toata convingerea ca serialul care urmeaza este unul care merita atentia noastra - eu am deja 25 de rezumate din el, la primele 25 de episoade. Este vorba despre serialul Medcezir, care in romaneste se va numi Yaman, dupa numele eroului principal, jucat de Cagatay Ulusoy (Emir, din "Feriha").

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.