vineri, 9 mai 2014

Eveniment editorial - Cosmos, de Carl Sagan


Luni 12 mai ora 19.00, la sala Union a Cinematecii Române are loc evenimentul editorial al anului 2014, organizat de editura  Herald, lansarea cărții astronomului și astrofizicianului Carl Sagan, Cosmos.

De vreme ce numele acestui blog este inspirat de un citat al marelui om de știință pe care îl admir - vă aduceți aminte? chiar în serialul de televiziune Cosmos, Carl Sagan a spus la un moment dat că Omul este o mână de pulbere de stele - era și firesc să scriu despre lansarea cărții lui în românește.

La eveniment vor fi prezenți câțiva invitați, printre care Alexandru Mironov, senior editor la Revista Ştiinţă şi tehnică, Adrian Şonka, coordonator Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”, Alexandru Anghel, traducătorul cărţii şi senior editor la editura Herald, Cristian Român, senior editor la Revista Ştiinţă şi tehnică și Monica Beliţoiu, director executiv ASUR.

Cartea Cosmos rămâne încă, una dintre cele mai bine vândute cărți de popularizare a științei de limbă engleză chiar dacă a fost scrisă acum 30 de ani. Este structurată pe 13 capitole și prezintă evoluția Universului în ultimele 15 miliarde de ani, urmărește originile cunoașterii și amestecă știința cu filosofia și cu speculația despre viitorul omenirii și al științei. După imensul succes al cărții, aceasta a fost serializată într-un documentar de televiziune având tot 13 episoade, câte unul pentru fiecare capitol și cunoscând același imens succes.

Despre evenimentul editorial al lansării cărții Cosmos de Carl Sagan găsiți informații suplimentare aici:

https://www.facebook.com/events/659939164059746/

iar detalii despre carte găsiți pe site-ul editurii Herald, aici:

http://www.edituraherald.ro/carti/cosmos-detail2 comentarii:

  1. Suntem facuti din praf de stele - asta e citatul pe care mi.l amintesc eu din adolescenta...Felicitari pentru un blog destept si bine scris.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Iara, ma flatezi! :) sunt bloguri mult mai destepte ca al meu, dar ma bucur daca pot fi pe placul a cat mai multi cititori internauti...!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.