miercuri, 7 mai 2014

Povestea trandafirilor si o florarie online





Considerat drept regină a florilor, trandafirul a fost crescut și iubit de om din cele mai vechi timpuri. Doamnele în special preferă aceste flori, simbol al iubirii, și la drept vorbind, ce inimă nu se înmoaie la vederea unui buchet de trandafiri splendizi și frumos asortați coloristic? Dar câți știu care este povestea trandafirilor?

Există aproximativ 125 de specii diferite de trandafiri în întreaga emisfera nordică, de la Arctica la tropice, cu multe specii care au hibridizat liber în natură. Primele reprezentări cunoscute de trandafiri au fost datate undeva între 1700 și 2000 î.Hr. și pe la 1200 AD au început să se dezvolte cele mai vechi familii de specii domestice de trandafiri: Alba, Centifolia, Damasc, Gallica și Scot.

Timp de multe sute de ani acești trandafiri timpurii au crescut și au înflorit o dată pe an în grădinile Europei, de obicei primăvara, cu o abundență de flori în culori delicate, minunate, variind de la alb până la roz, purpuriu și maro. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, descoperirea și importul din China a parfumatelor specii hibride cu aromă de ceai, a revoluționat creșterea și hibridizarea trandafirilor. Rezultatul, cunoscut sub numele de " Stud China", nu numai că înflorea în mod repetat pe tot parcursul anului și astfel s-a introdus o genă  recurentă de înflorire, dar a îmbogățit cu galben și roșu gama limitată de culori de până atunci.

În același timp, împărăteasa Josephine, soția lui Napoleon, avea o colecție de trandafiri care a devenit prima grădină de trandafiri patentată din lume. Dat fiind interesul ei, creșterea trandafirilor a devenit foarte la modă și a dus la o activitate uimitoare printre crescători. Pentru prima dată ei au folosit planificarea și astfel au produs trandafiri cu caracteristicile dorite ceea ce a dus la apariția a noi grupuri de trandafiri, de exemplu Portland, Boursalt, Bourbon, Perpetual și Noisette plus alte mii de noi soiuri.

Astăzi trandafirul este cu mult mai răspândit decât în trecut, dar își păstrează aceeași grație, prospețime și parfum. Încântă simțurile și emană același farmec de neegalat printre flori. Și fie că îl primești în buchete de flori elegante, comandate online, fie ți se trimit printr-o livrare flori în cutii speciale, un asemenea cadou este întotdeauna prețios, rafinat și bine primit.


articol scris pentru  http://florariacupovesti.ro/





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.