joi, 29 mai 2014

Suleyman Magnificul episodul 123 rezumat




Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 123 (114-115 turcesc)

 

Mustafa ajunge în capitală cu mii de ieniceri. Suleyman se sperie, apoi înțelege de ce fiul său a făcut asta. Rustem, ca să scape de acuzația de a fi otrăvit caftanul, cere ajutor fratelui șahului Persiei să spună niște minciuni. Atmaca este prins de oamenii lui Rustem și torturat să spună cine îl ajută pe Mustafa.


Suleyman Magnificul episodul 123 rezumat
Cihangir se întreabă dacă supărarea tatălui său vine de la recentul deces al concubinei sale sau de la scrisorile arătate de Rustem. Cihangir are o discuție cu mama sa și insistă să afle ce scria în scrisorile respective, apoi merge la sultan și îi spune că Mustafa nu poate fi vinovat de ceea ce scrie în ele și că nu poate fi responsabil pentru ce zice lumea pe stradă. Suleyman se gândește să-i trimită un caftan lui Mustafa, ca mesaj simbolic. Apoi are întrevederi cu ambasadorul austriac și cu fratele șahului Persiei. Sokollu vine cu vestea morții regelui Francisc. Caftanul este mai întâi îmbibat cu otravă apoi trimis la Amasya. Cihangir își dă seama că Mustafa este în pericol, dar nu-l mai poate anunța la timp. Mahidevran nu-l lasă să îmbrace caftanul, ci pune pe un servitor să-l încerce, iar acesta moare sufocat, în văzul tuturor. Mustafa se hotărăște să plece la capitală îmbrăcat în armură, ca răspuns la cadoul primit de la sultan.

Suleyman Magnificul episodul 122 rezumat
Suleyman găsește o cutie plină cu scrisori de la Hurrem și zâmbește citindu-le, deși știe că toate au cam același conținut. Gândul că ea încearcă să-l seducă prin cuvinte meșteșugite ca s-o ierte i se pare amuzant. Apoi ia jurnalul lui Ibrahim să mai citească din el. După aceea merge în cameră la Hurrem, care doarme. O atinge pe obraz, ea se trezește și e fericită crezând că Suleyman a iertat-o, însă el îi spune că n-a iertat-o ci că o trimite la Kutahya, alături de Baiazid.
Cihangir speriat vrea să-i trimită de veste lui Mustafa că e ceva în neregulă cu caftanul și îl trimite pe Atmaca drept mesager. Acesta, trecând printr-o pădure, este atacat și pus sub arest. Sokollu aduce vestea proastă, care ajunge și la sultan prin Rustem, că Mustafa se îndreaptă spre capitală în fruntea câtorva mii de ieniceri. Când Suleyman întreabă ce poate să însemne asta, Rustem abia așteaptă să spună că e o trădare. Apoi sultanul dă ordin ca prințul să fie împiedicat să intre în Istanbul și se roagă la Dumnezeu să nu-l facă să scoată sabia împotriva propriului său fiu.

Nurbanu are coșmaruri și insomnii din cauză că a omorât-o pe Valeria, dar Canfeda o liniștește amintindu-i că dacă a fost ordinul sultanei Hurrem, oricum nu avea încotro. Hurrem, în drum spre sangeacul lui Bayazid, i se plânge lui Fahryie că deja i-e dor de Suleyman. Baiazid află de la Lala că Hurrem vine la el și atunci vrea să facă nunta cu Huricihan cât mai repede dar Lala nu este de acord. Mihrimah și Cihangir discută despre caftanul lui Mustafa, apoi se gândesc dacă nu cumva o să urmeze o baie de sânge. Amândoi vor să intre la Suleyman, dar acesta nu primește pe nimeni. Rustem așteaptă momentul în care Atmaca va vorbi și va spune cine-l susține pe Mustafa.

Suleyman Magnificul episodul 123 rezumat
Ferhat aga, cel trimis să-l oprească pe Mustafa nu are cum să-și ducă misiunea la bun sfârșit, îngenunchează în fața prințului spunându-i că toți ienicerii îi sunt alături și apoi se îndreaptă cu toții spre capitală. Mihrimah se teme tot mai mult de ceea ce ar putea urma, iar Cihangir face ironii pe seama ei. Rustem merge în întâmpinarea lui Mustafa iar acesta îi ordonă să-i ceară sultanului o întrevedere, trimițându-i totodată coiful și sabia, spre a înțelege că nu are intenții dușmănoase. Suleyman, în cabinetul său, își imaginează cum fiul lui vine să-l atace cu sabia. Rustem se grăbește să prezinte situația altfel decât este, dar Cihangir și Gulfem spun că Mustafa nu a trădat niciodată pe nimeni și mai ales pe Măria Sa.

Suleyman Magnificul episodul 123 rezumat
Suleyman îl întreabă pe fiul său cum a îndrăznit să vină în capitală în acest mod și dacă intenționează să-l omoare. Atunci prințul răspunde că dimpotrivă, el a venit ca să fie omorât cu onoare, și nu mișelește printr-un caftan otrăvit. Sultanul nu înțelege sensul spuselor lui la început, iar Cihangir strigă la Mihrimah că dacă Rustem nu și-ar fi băgat nasul, nimic din toate astea nu s-ar petrece acum. Mustafa aduce caftanul cu pricina în fața sultanului și îi spune că ar fi fost mort dacă nu-l salva Mahidevran. Suleyman îl asigură că el nu a făcut așa ceva, iar prințul repetă că a venit să-și pună viața în mâinile lui și nicidecum să-l omoare. În acest timp, Cihangir se strecoară până la locul unde se află Rustem și-l amenință că dacă fratele lui pățește ceva, cei care i-au întins această capcană își vor pierde capul.

Suleyman Magnificul episodul 123 rezumat
Când Suleyman îl ia la întrebări pe Rustem despre cine i-ar dori moartea prințului, acesta răspunde că dinastia are mulți dușmani. Piri Reis observă că Atmaca și Zal, cel care-l torturează, lipsesc.

sursa foto si text: Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED


Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 119, 120, 121, 122, Kanal D.

2 comentarii:

  1. Episodul 123 se termina cu : ,,Când Suleyman îl ia la întrebări pe Rustem despre cine i-ar dori moartea prințului, acesta răspunde că dinastia are mulți dușmani. Piri Reis observă că Atmaca și Zal, cel care-l torturează, lipsesc." Cosmin Lazar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Cosmine! (Mi-am facut abonament la SeeNow.ro, ca sa vad Kanal D online, si constat ca am dat banii degeaba si nici nu ii pot lua inapoi :((( )

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.