sâmbătă, 12 iulie 2014

Feriti-va de "mesterul" Marius din Piatra Neamt

Îl cheamă Marius. Face amenajări interioare, reparații, zidărie, diverse și afirmă - cam cu jumătate de gură - că ar fi lucrat în Italia (dacă mă-ntrebați pe mine, aș zice că nu e adevărat). Are în jur de 30 de ani, e șaten, mic de statură, cam 1,70. Are mobil de la Orange (0740), cu cifrele 215 în coadă. Pare un tip ok, cuminte, nu bea mai mult de un pahar de vin la masă, și nu refuză o sticlă oferită cadou. Locuiește în cartierul Valea Viei (Pietrenii știu unde se află) și are o casă făcută de el. Nu știu cum arată casa lui, probabil că la casa lui a dat din el tot ce a putut mai bun. Dar știu cum arată o lucrare de-a lui, pentru care a cerut cam dublul prețului pieței, și l-a primit, deși din afară rezultatul muncii lui pare o bătaie de joc.

Avea de reparat peretele după montajul unei uși metalice. I-a luat două zile și jumătate să termine lucrarea și rezultatul, dezastruos, zic eu, se vede în poze. Gletul nu era uscat de tot când a dat o mână de var - una singură, a zis că e de ajuns (deh! te pui cu meșterul? știe el ce are de făcut, nu?) Chiar și după o jumătate de zi reparația făcută era încă umedă (rece la atingere față de peretele din jur). Zona reparată este vălurită, pentru că nu a uniformizat deloc cu șmirghel. Finisajul din jurul tocului ușii arată execrabil. Cineva (el?) a băgat degetul sau capătul unui băț, într-o margine și așa zisa zidărie reparată s-a dus ca și cum ar fi fost o bucată de carton acolo. La început a spus că face reparația cu rigips, ca să iasă perfect, când s-a apucat de lucru s-a răzgândit pe motiv că nu s-ar mai fi deschis ușa (se poate observa în poze că acest lucru nu este adevărat). A spus că dă o mână de var mai gros, dar a dat ceva care seamănă cu un fel de lapte de var îndoit cu apă. Când i s-a spus ce nu-i ok la lucrarea lui, a dat vina pe cei care au montat ușa și pe cei care au construit blocul - zidul era de vină, că-i strâmb.

Dar ce atâta vorbărie pentru un om care doar pretinde că știe meserie? Priviți cam ce știe să facă:

Feriti-va de "mesterul" Marius din Piatra Neamt Feriti-va de "mesterul" Marius din Piatra Neamt

Pozele 1 și 2: finisaj la marginea tocului ușii: vălurit, neuniform.


Feriti-va de "mesterul" Marius din Piatra Neamt Feriti-va de "mesterul" Marius din Piatra Neamt


Feriti-va de "mesterul" Marius din Piatra Neamt
 Între lambriu și ușa metalică e acum o zonă de zid suprarealist. Deși cred că dacă bag o șurubelniță intră ca în brânză ... adică nu e zid ci ceva sfărâmicios acoperit cu glet.
Îmi place îmbinarea aia în care stratul gros de glet înghite lemnul lambriului :) 

S-a rezolvat cu un cuțit cu vârf ascuțit. Însă nu Marius a bibilit lambriul.....

Feriti-va de "mesterul" Marius din Piatra Neamt
Asta e partea de jos a aceluiași lambriu. Până acum credeam că sunt o femeie cu multă imaginație. Dar nu-mi pot închipui cum a reușit acest Marius să scoată așa ceva. Mintea mea se blochează ...
Voi ați mai pățit așa ceva? Ați mai văzut așa fel de lucrare de reparație? Vorba vine, reparație ...

Oricum, cine dorește ceva asemănător, poate "apela cu încredere" la Marius de pe Valea Viei. Nu cred că un alt meseriaș în construcții e în stare de asemenea dezastru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.