luni, 23 februarie 2015

Laptisorul de matca impotriva acneei





Lăptișorul de matcă este o substanță secretată de albine pentru a hrăni larvele tuturor albinelor în primele lor 3 zile de viață și pe regina stupului inclusiv când aceasta devine adult, pentru că lăptișorul este hrana exclusivă a mătcilor. Luând în considerare că o regină trăiește între 4 și 6 ani, iar o albină lucrătoare cca 40 de zile, ne putem face o idee despre forța vitală și de regenerare a lăptișorului de matcă. 

Acesta este motivul pentru care între produsele cosmetice ale unei femei nu ar trebui să lipsească cele cu conținut de lăptișor, miere, propolis sau polen. În continuare vă sugerez o mască pentru ten de făcut în casă, pentru domnișoarele cu ten acneic, seboreic sau pentru doamnele cu ten gras.

Masca împotriva tenului acneic este una simplă și eficientă: se amestecă părți egale de iaurt integral și miere crudă - de regulă câte o linguriță din fiecare ingredient - plus o jumătate de linguriță de lăptișor de matcă, apoi amestecul se aplică pe față, evitând zona ochilor. Se lasă să acționeze 15 minute apoi, dacă tenul este rezistent și permite, se poate continua cu un masaj ușor, circular, făcut cu degetele, sau se poate îndepărta amestecul cu apă caldă. Iaurtul acționează asupra florei bacteriene, diminuând-o prin substanțele sale macrobiotice, acidul lactic închide porii, mierea este un antibacterian natural puternic, iar lăptișorul de matcă regenerează tenul afectat de coșuri și puncte negre. După tratamentul cu această mască nu este nevoie să aplicați vreo cremă, tenul dv. va fi moale și hidratat natural.

Acum poate vă întrebați de unde să faceți rost de miere crudă și de lăptișor de matcă. Se găsește la orice magazin cu produse apicole, iar mierea crudă este denumirea mierii la prima mână, cum spun apicultorii.



this article is tagged under: masca de laptisor de matca

4 comentarii:

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.