duminică, 15 februarie 2015

Vedeta zilei: Jane Seymour





Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg s-a născut pe 15 februarie 1951 în Hayes, Middlesex, Anglia, ca fiică a lui John Benjamin Frankenberg, medic obstetrician, și Mieke van Trigt, asistentă medicală. Ca actriță, și-a luat numele de scenă de Jane Seymour, după cea de-a treia soție a regelui englez Henric al VIII-lea, pentru că i s-a părut că e un nume mai "vandabil".


Și-a început cariera cinematografică în 1969, și în ciuda unei liste lungi de roluri, publicul din România o cunoaște în doar câteva ipostaze memorabile. Cei din generațiile mai vechi, poate și-o aduc aminte pe Emma Callon din serialul britanic Linia maritimă Onedin, apoi mulți cinefili consumatori de povești romantice au văzut-o în rolul actriței Elise McKenna, alături de regretatul Christopehr Reeve in filmul Undeva, cândva, iar împătimiții serialelor nu se poate s-o fi uitat pe răzbătătoarea dr. Quinn, femeia medic dintr-un alt secol, în care rolul fetelor era să crească copii, nu să aibă o meserie atât de onorabilă.

A fost căsătorită de patru ori și are doi copii.

photo credit: www.forwallpaper.com





4 comentarii:

  1. Da, mi-a placut si in uUndeva,cindva (filmul si din cauza muzicii- Rahmaninov), dar si in dr. Quinn. Daca imi amintesc bine, are 2 gemeni, nascuti cind ea avea 41 de ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie acel film mi-a placut datorita subiectului.... :) si acum ma intreb: totusi al cui este ceasul?

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.