vineri, 24 aprilie 2015

Aspiratorul vertical, usurarea muncii tale





Aspiratorul vertical, usurarea muncii tale
De la o vreme nici cu aspiratorul nu mă mai încumet să curăț covoarele din casă pentru că zona asta de munte cu umezeală multă și climă rece îmi dă niște dureri de spate, ceva teribil. Dar trebuie să fac curat, dacă nu zilnic, măcar la 2 zile, pentru că am pisici și lasă păr și pentru că stăm la parter și din cauza mașinilor care trec pe stradă, stăm într-o zonă cu trafic relativ intens, se face mult praf mereu și este necesar să aspir foarte des și să șterg praful de mai multe ori pe zi.

Plângându-mă că mi-e greu să stau aplecată de spate cu aspiratorul în funcție, o prietenă m-a sfătuit să-mi cumpăr un aspirator vertical. Nu știam ce-i acela, credeam că e un aspirator care stă pe roțile lui în poziție verticală și nu prea vedeam diferența. Ea mi-a explicat că e un aspirator ceva mai mic decât unul clasic, dar care nu are furtun - ce bine, mi-am zis eu, nu mai are ce să spargă la câteva luni de la folosire - ci are direct atașată pe tubul de aspirare carcasa cu motorul și cu recipientul de colectare a prafului.

Avantajele unui aspirator vertical

Aspiratorul vertical, usurarea muncii tale
După aceea am căutat mai multe informații pe internet și am aflat că un asemenea aspirator este mult mai ușor de mânuit, nu trebuie să te apleci ca să-l manevrezi, poți aspira praful, scamele și părul de pisică din colțuri mai greu accesibile unui aspirator clasic, unele modele funcționează pe bază de acumulatori, deci nu ai ce fire să întinzi prin casă și nu ți se întrerupe curentul când ți-e lumea mai dragă pentru că ai ajuns prea departe și s-a decuplat ștecherul din priză, sau, dacă ai pus un prelungitor, s-a agățat priza acestuia în piciorul vreunui fotoliu și ai tras ștecherul în afară fără să vrei. Ocupă mai puțin spațiu de depozitare, poți aspira cu aceeași perie pe mai multe tipuri de podele și este ideal pentru cei care au animale de casă pentru că aspiră foarte bine părul lăsat de acestea.

În plus, fiind ușor de folosit, poți să pui în funcție mai des un aspirator vertical, dacă este necesar, oricât de des este nevoie, fără să lași praful să se adune de pe o zi pe alta sau mai mult. Într-adevăr, se poate ca aceste modele să aibă o putere mai mică de aspirare decât un aspirator clasic, dar din moment ce poate fi folosit mai des, inconvenientul acesta dispare de la sine. Iar dacă vrei într-adevăr un aspirator vertical de mare putere, la Philips există modele de aspiratoare comparabile cu cele clasice de 2000 de wați.

Aspiratorul vertical, usurarea muncii tale

Ca de obicei, îmi voi cumpăra un aspirator vertical de la Philips și chiar dacă e weekend și s-ar putea să fie închise unele magazine, îl comand de pe internet și până săptămâna viitoare îl am la ușă, fără efort și fără bătaie de cap. Vă pup și vă doresc weekend liniștit!



4 comentarii:

  1. ce mi-as dori si eu un aspirator vertical sa nu ma mai aplec mereu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Philips ai o gramada de modele, ai de unde sa alegi, Brindusa!

      Ștergere
  2. Larisa Dobrescu5 mai 2015 la 13:36

    Eu am unul si sunt foarte multumita de el, numai ca trebuie sa golesc des gunoiul acumulat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti zgarcita cu detaliile despre un aspirator vertical, larisa :) dar multumesc mult pt coment!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.