miercuri, 8 aprilie 2015

Dila episodul 1, rezumat

Dila episodul 1, rezumat
La conacul agăi Berezoglu de la Sarîghiol are loc nunta lui Ihsan, avocat, fiul mai mare al lui Seyit aga, cu avocata Dila din Istanbul la care este invitată toată lumea din clanul Berezoglu. Dila primește drept cadou de nuntă de la soțul ei un cal alb, dar ea nu este de acord nici cu cadoul, nici cu tradițiile de la țară și nu dorește să rămână la fermă, ci vrea să trăiască la Istanbul alături de Ihsan. Cei doi au sprijinul lui Sultan, soția lui Azer, fratele mai mic al lui Ihsan, ceea ce nu este de ajuns pentru că bătrânul Seyit aga îi spune Dilei că oricum, mai devreme sau mai târziu, Ihsan va reveni vrând-nevrând acasă, pentru a-i lua locul, după legile pământului. Mai târziu, Ihsan îi arată Dilei cum împarte tatăl său dreptate, săptămânal, sătenilor de pe pământurile lor.

Seara izbucnește o altă ceartă în familie, din cauză că Azer nu este deloc de acord ca tatăl său să vândă o bucată de teren lui Rîza, care mai demult l-a pălmuit, și astfel i-a devenit dușman personal. Seyit aga știe că Rîza vrea să cumpere terenul ca să ridice acolo o fabrică, și asta ar însemna profit și locuri de muncă pentru săteni. Deși Azer se revoltă, tatăl său îi pune pumnul în gură că el este șeful și el hotărăște ce are de făcut. Azer pleacă, dar decide să acționeze pe cont propriu.

Dila episodul 1, rezumat

În ziua următoare Dila și mama ei merg mai devreme la aeroport urmând să le ajungă din urmă și Ihsan, cei doi proaspăt căsătoriți trebuind să meargă la Roma în luna de miere. În acest timp Ihsan, Azer și Rîza se întâlnesc pe un drum de țară lângă o moară de vânt să discute despre tranzacționarea terenului. Ihsan și Rîza sunt pe cale să perfecționeze tranzacția dar Azer se opune și amenință cu pistolul. Rîza îi spune că el nu discută decât cu bătrânul Seyit Barazoglu detaliile vânzării, totuși Azer insistă că nu vinde nimic. Ihsan încearcă să-și potolească fratele și să-l bage în camionetă, dar acesta ia pistolul de pe banchetă și trage pe neașteptate către Rîza. Ihsan sare să-l dea la o parte, însă din reflex și Rîza ripostează, glonțul străpungând inima lui Ihsan. Acasă, Azer minte că Rîza i-ar fi ucis intenționat fratele și că el va trebui să-l omoare la rândul său.

Rîza vrea să meargă la poliție să se predea, dar mama lui îi spune că a aranjat ea totul, un sărman pe nume Mehmet este deja la poliție cu arma lui declarând că el l-a împușcat pe Ihsan. Rîza nu este de acord cu această minciună dar mama lui îl convinge că el fiind șeful familiei sale, este imposibil să stea la închisoare. Între timp Azer merge și el cu șeful fermei lor la poliție să-l denunțe pe Rîza, dar află că Mehmet a recunoscut omorul. Pus să-l identifice pe Mehmet ca ucigașul fratelui său, Azer confirmă, gândind că în felul ăsta se poate răzbuna personal pe Rîza.

Dila episodul 1, rezumat
Într-o zi Seyit aga îl cheamă pe Rîza la moară să-l judece. Rîza se duce în ciuda opoziției mamei sale și îi povestește bătrânului totul exact cum a fost, adăugând că se va supune justiției lui oricât de crudă ar fi. Seyit scoate pistolul și ține mâna drept înainte. Rîza vine cu fruntea către țeavă așteptându-și sfârșitul. Bătrânul agă își dă astfel seama că omul din fața sa nu minte, coboară brațul înarmat apoi îl blestemă să trăiască toată viața cu acest păcat pe suflet și să-l mustre mereu conștiința pentru ceea ce a făcut, chiar dacă a fost neintenționat.

Cea de-a doua soție a tatălui lui Rîza își sună fiul, pe Metin, și îl cheamă de la Istanbul acasă. Dila îl urăște pe Azer iar acesta o pune să aleagă între a-și răzbuna soțul sau a sta deoparte. Dila spune că nici o mie de răzbunări sângeroase nu-i aduc bărbatul înapoi, așa că va pleca la Istanbul. În acest moment, Seyit aga îi amintește că ea a devenit o Barazoglu și că Sarîghiol este casa ei de-acum încolo. Înainte de a pleca, mai face o tură prin ținutul socrului ei cu calul alb primit cadou de la Ihsan și ajunge aproape de o cabană unde stătea Rîza. Calul se sperie de un șarpe, se apropia și un tren, și o dă pe Dila jos. Rîza aude nechezatul calului și o găsește pe fată leșinată, aproape de șinele de cale ferată. O ia la cabana lui și seara, când Dila își revine, stau puțin de vorbă și ea îi spune cine este. Rîza, uluit, rămâne fără cuvinte ....

episodul precedent: prezentare                                urmează: Dila episodul 2

Note: rezumatele sunt făcute după vizionarea episoadelor originale netraduse, sau după rezumatele succinte din limba turcă. Stop cadrele sunt preluate de pe startv.com

Pentru rezumatele episoadelor din acest serial vă rog accesați pagina Stele tv9 comentarii:

 1. Harnicuta,Harnicuta :D Erkancillo tot cu pistolul in mana ii :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Fetelor....apar si eu....Tot de dragul lui RIZA....E actor F. BUN!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este, Dana, este un ACTOR adevarat! Welcome in the club! :D

   Ștergere
 3. uuu merci Oana D. din reclama nu -mi placea dar asa cu rezumat a incpeut sa-mi placa desi imi este greu sa ma despart de Tradarea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur ca te alaturi celor care vor urmari Dila :) este alt gen de subiect decat Tradarea, mai facem o schimbare de decor serialistic :D

   Paste fericit!

   Ștergere
 4. Da, merita sa ne uitam/urmarim...sa mai uitam realitatile crude romanesti: peisaje frumoase, scene lirice, etc...Cam aduce cu ASI-impotriva destinului...E clar insa ca nu ma va prinde, precum TRADAREA sau FERIHA! Chiar si Dragoste si pedeapsa m-a cucerit...Totul e previzibil...in acest serial...DILA...

  RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.