marți, 7 aprilie 2015

Dila / Dila Hanim, prezentarea serialului





Producător - Gold Film Turcia, 2012
Prezentat în țara de origine la Star tv și Show tv.
Durată - 62 episoade
Titlul în românește - Dila

Adaptare după filmul cu același nume pentru marele ecran difuzat în 1977, cu Turkan Șoray și Kadîr Inanir în rolurile principale.

Dila / Dila Hanim, prezentarea serialului
Dila (Hatice Sendil) este o tânără foarte frumoasă, modernă și educată, proaspăt căsătorită cu un tânăr la fel ca și ea care provine însă dintr-o familie tradiționalistă, cu pământ și bani. La scurt timp după căsătorie, într-o zi când Dila rămâne la Istanbul iar soțul ei este la casa părintească, acesta este ucis din cauza unei dispute pe o bucată de pământ. Ucigașul soțului ei este fiul cel mai mare al familiei inamice Selamoglu, Rîza (Erkan Petekkaya). Dila, a cărei viață se dă peste cap după moartea prematură a soțului, jură să se răzbune și să-l omoare pe ucigaș. Ca să-și pună planul în aplicare, pleacă din Istanbul în Adana, la ferma socrului său. Când Rîza o vede pentru prima dată se îndrăgostește de ea, fără să știe că este o membră a familiei Barazoglu. Dila începe să-l iubească și ea, fără să știe că este cel care i-a ucis bărbatul.

Pentru distribuția serialului și linkurile rezumatelor la episoade derulați pagina.

Serialul este povestea a două caractere puternice care provin din două familii inamice. Ce se va întâmpla când Dila va afla cine este Rîza? Oare va putea să-și înfrâneze sentimentele față de el? O poveste despre iubire și ură, despre onoare, tradiții și obiceiuri păstrate de secole, față în față cu schimbările lumii moderne vom urmări împreună la Kanal D după ce se termină serialul Trădarea.

sursa foto www.mynet.com

urmează: Dila, episodul 1

Distribuția

Acer Barazoglu        Necip Memili
Canip                     Ali Düsenkalkar
Dila Barazoglu         Hatice Sendil
Eren Yesim             Gül Aksar
Fatma Selamoglu     Ayfer Dönmez
Gurbet                    Asuman Bora
Hülya                      Ece Ozdikici
Haydar                    Hüseyin Soysalan
Hayriye                   Özlem Tokaslan
Ihsan                      Can Nergis
Mürvet                     Güzin Alkan
Melike Selamoglu      Hülya Darcan
Metin                      Oktay Gürsoy
Riza Selamoglu         Erkan Petekkaya
Seyit Barazoglu         Engin Senkan
Sultan Barazoglu       Yonca Cevher
Yasemin                  Sitare Akbas


Linkurile rezumatelor

Prezentarea serialului Dila,  
Dila episodul 1
Dila episodul 2
Dila episodul 3
Dila episodul 4
Dila episodul 5, 
Dila episodul 6
Dila episodul 7
Dila episodul 8
Dila episodul 9
Dila episodul 10
Dila episodul 11
Dila episodul 12
Dila episodul 13
Dila episodul 14
Dila episodul 15
Dila episodul 16
Dila episodul 17
Dila episodul 18
Dila episodul 19
Dila episodul 20
Dila episodul 21
Dila episodul 22
Dila episodul 23
Dila episodul 24
Dila episodul 25
Dila episodul 26
Dila episodul 27
Dila episodul 28
Dila episodul 29
Dila episodul 30
Dila episodul 31
Dila episodul 32
Dila episodul 33
Dila episodul 34
Dila episodul 35
Dila episodul 36
Dila episodul 37
Dila episodul 38
Dila episodul 39
Dila episodul 40
Dila episodul 41
Dila episodul 42
Dila episodul 43
Dila episodul 44
Dila episodul 45
Dila episodul 46
Dila episodul 47
Dila episodul 48
Dila episodul 49
Dila episodul 50
Dila episodul 51
Dila episodul 52
Dila episodul 53
Dila episodul 54
Dila episodul 55
Dila episodul 56
Dila episodul 57, 
Dila episodul 58, 
Dila episodul 59, 
Dila episodul 60, 
Dila episodul 61, 
Dila episodul 62






30 de comentarii:

  1. Vad ca turcii au inceput sa puna la bataie modele si multe fete care au participat la concursuri de frumusete. De exemplu Cansu Dere, protagonista din Dragoste la prima vedere, parca Gizem Karanca o chema si acum fata asta care e Dila, Hatice Sendil. Si sultana Mahidevran a fost model sau asa ceva.

    Pupici. Vad ca acest scenariu iar e cu razbunarea si in mijlocul ei sunt prinsi cei doi care se indragostesc :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dar si baietii au fost modele: Ulusoy, Burak Ozcivit, etc... Pt mine Cansu Dere este si va ramane Firuze, printesa persana din Suleyman :D
      probabil pt ca au un fizic placut, cat de cat...

      Ștergere
    2. pupici, da, iar se razbuna, iar se omoara, iar se sinucid...

      Ștergere
    3. Stiu ca si baietii, si cel din Sila Mehmet nu stiu cum a fost model. El imi place, e frumusel. Normal ca pun fete si baieti frumosi, cam peste tot e asa. Da, eu acolo am vazut-o prima oara pe Cansu dar in Sila nu prea mi-a placut. Si rolul e tare enervant, ce-i drept. In rest imi e draga dar ca si actrita inca nu pot sa zic ca ma da pe spate.

      Da, iar razbunari :)) De sinucis nu stiu in serialul asta, vedem. Eu ma uit pentru Erkan oricum :P

      Ștergere
    4. N-am vazut Sîla, nu am timp de atatea seriale :D
      Cum? In Dila nicio sinucidere, nimic? Nu mai moare nici unu' in afara de Ihsan??? Pvoaiiii! Ce dezamagire =))

      Ștergere
    5. Mama se uita la Sila si se uita la mine in camera asa ca am vazut si eu dar am abandonat. Si ea a zis ca o plictiseste uneori. Eu cand il dau fac altceva ori la calc ori in bucatarie pana incepe Tradarea. Mai e putin din Tradarea si se termina. Desi ma enerveaza umplutura din ulima vreme, parca nu vreau sa se termine. O sa imi fie dor de el. Zici ca traiesc si eu o data cu ei :)) I am crazy :P But I like it :))

      Cat despre noul sezon, nu stiu cine si cum moare si daca moare. Nu am vazut. Om vedea.

      Ștergere
    6. Din fericire pe mine ma "prinde" rar cate un serial. Mai bine zis, cate un actor :) Dar in 2-3 saptamani imi trece :D de la ochii lui Halit n-am mai fost lipita de ecranul monitorului. Sunt răs-plictisită de Tradarea, azi am postat primul episod din Dila.

      Ștergere
    7. Pe mine ma prinde :) Da, am vazut, adica se vede din rezumate ca nu te atrage. Am vazut rezumatul si la Dila. Oricum mai e putin din Tradarea si se termina. Eu episodul de aseara nu l-am vazut decat putin ca am fost plecata. Vad eu pe net, ca nu am mai stat la reluare ca eram obosita.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Ori la vara, ori dupa ce se termina Tradarea, dar va fi dat in paralel cu Dila.

      Ștergere
    2. Au dat acum reclama, se va difuza din 20 aprilie de la ora 20. Deci e in locul serialului Tradarea :D

      Ștergere
    3. De Dila zic ca va fi dat din 20 aprilie la 20. Yaman, no idea. Nu se spune nimic despre el

      Ștergere
    4. Am vazut si eu reclama :) Yaman o sa-l dea mai incolo, nu cred ca-l lasa in suspensie.

      Ștergere
    5. totusi e ceva neclar serialul tradarea are 120 de episoade conform calculelor episodul 12 0 trebuie sa se termina pe 28 aprilie cum poate incepe un nou serial pe 20? ma poate lamuri cineva? multumesc frumos

      Ștergere
    6. Chestiune de amanunt...

      Ștergere
    7. O sa il dea. Oricum nici dupa Yaman nu ma omor prea tare. Adica imi place dar nu lesin dupa el :)) Vai ce lung e si Trandafirul Negru. Cred ca si acolo au pus umplutura. Am mai aruncat un ochi uneori. Poate la inceput era mai interesant ca acum e super boring.

      Ștergere
    8. Pe mine Yaman, cand il vedeam pe net in engleza, ma prinsese bine de tot, da, uite asta era un serial care-mi placea pentru serial, nu pentru ca m-as fi topit dupa ochii vreunui actor. Imi placea totul - actorii (nu toti, Eylul nu-mi place, si nici Mira, dar Selim+Ender sunt frumosi, Yaman este, Sude e foarte interesanta, Asîm dă bine in serial), decorurile, vila familiei Serez, felul cum Yaman face tot posibilul sa-si depaseasca conditia, actiunea generala. Da, MedCezir mi-a placut tare mult. Pana cand au inceput sa-l stearga de pe net si nu s-a mai gasit, si asta m-a domolit...

      Uneori ma gandesc foarte serios, cum de am gasit cusururi la multe seriale turcesti iar la asta nu prea. Oare nu cumva mie chiar imi plac serialele americane? Avand in vedere ca MedCezir este remake dupa The O.C.

      Ștergere
    9. cred ca da... e genul de intriga care-mi place. si probabil e un fel de defect profesional - timp de minim 4 ani (in facultate) am citit multa literatura anglo-americana, iar la tv, pe vremea lui Ceasca erau aproape exclusiv seriale americane la tv...

      Ștergere
    10. Eu nu m-am uitat nici la asta de la inceput. Adica imi place, e frumos, doar ca nu pot spune ca sunt fana infocata. Eu in mod normal ma uit la un serial daca imi place un actor sau altul. Dar trebuie sa imi placa si serialul si restul ca sa ma uit pana la capat, ce-i drept. La Dila ma voi uita pentru Petekkaya.

      Eu seriale am vazut majoritatea americane :) Adevarul e ca americanii sunt in frunte. Si cu serialele si cu filmele, asta e. Mie imi place Mine mai mult ca Ender si cum da cu domnul ce e Selim. In rest nu le prea stiu numele, am ramas cu putine, mai ales ca nu mai il dau acum.

      Ștergere
  3. Da si eu am remarcat ca Tradarea va fi abia pe 28 aprilie terminat la noi. (asta daca nu il dau si in .wend, dar nu cred ca e Sf. PAsti). Am remarcat ca 2 actrite, care nu prea imi placeau ("Berrin" si chiar "Bahar", parca interpreteteaza mai credibil/natural scenele de durere, suferinta. Despre actrita din Berrin am citit ca era chiar la un prim rol in acest serial (sau, in fine, un rol important)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mine Tugay in Bahar e asa si asa, in rolul Ender Serez era mai buna.

      Ștergere
    2. Suntem de acord, cred ca totusi conteaza si ce personaj ti se da. Mie dintre fete cea mai slaba mi se parea cea ce era Berrin, desi are si ea momente foarte bune. Cele dramatice ii ies, intr-adevar.

      Ce am observat la fata ce e Ayca, cand se enerveaza si trebuie sa planga se inroseste toata. Asa era cand a inceput sa o bata cea care e Betul, care nu imi place. E cam uritica si personajul e enervant si nu stiu de ce o mai primesc in casa, eu i-as da niste suturi si as da-o afara... Sa imi bata copilul in casa mea... Vai de capul tau fetita....

      Ștergere
  4. Legat de ora difuzarii (20.00), imi da ceva cu virgula.. cu Tradarea nu stiti cum ramane? Nu se termina pana pe 20 aprilie..
    Il muta la alta ora?
    Multumesc si un Paste Fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, eu nu cred ca e batut in cuie ca un serial sa fie difuzat zilnic. :) doua zile pe saptamana mi se pare prea de-ajuns. Mai mult ca sigur asta vor face.

      Paste fericit!

      Ștergere
  5. Dila va fi luni si marti de la ora 20 ,iar Tradarea de miercuri pana vineri tot la ora 20 pana se va termina .

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ma uit la seriale,nu cunosc engleza . Yaman l-am vazut de la primul episod din intamplare si ...nu-l mai pot uita.Pot sa-l vad si de 100 de ori . Am mai incercat sa ma uit la alte seriale dar, fara șanse .Nu stiu ce are Yaman si de ce-mi place asa de mult acest serial.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sper sa revina serialul Yaman .

    RăspundețiȘtergere
  8. Dila e mult mai slab in comparatie cu restul serialelor (am vizionat Poveste de familie, Iubire ascunsa, Tradarea). Nu sunt o mare fana a telenovelelor, insa am apreciat talentul desavarsit al actorilor si scenariile surprinzatoare si captivante, in comparatie cu alte tipuri de telenovele argentiniene, braziliene, seriale americane gen Tanar si nelinistit.
    Insa la acest serial, insasi actrita din rolul principal joaca foarte slab, nu are replici care sa o puna in valoare, sa o faca memorabila, inafara de acea privire plina de ura si niste lacrimi false turnate pe obraz, nimic.
    Iar scenariul.... exagerat - prin faptul ca toti se tot ameninta cu pistoalele ca in vestul salbatic (in celelalte seriale nu am vazut asa ceva, deci nu cred ca in TR exista la tot pasul pistolari), neverosimil - de exemplu Riza se putea duce la politie sa declare ca a tras cu pistolul in legitima aparare, iar prin interogarile martorilor, se putea stabili adevarul (dar exista foarte multe faze prost gandite in serial, care nu induc privitorului o intriga bine structurata ci o poveste trasa de par, lungita si siropoasa).
    Nemaivorbind de partea erotico-grotesca de un prost gust desavarsit, in care Riza ba o leaga pe Dila, ba o sechestreaza, ba o ameninta....toate astea facand parte dintr-un romantism indoielnic.

    Unde pui ca serialul va fi de luni pana vineri, din cate imi dau seama......deci, o sa am timp sa ies la aer curat mai mult, pana la un nou serial care sa merite timpul nostru!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca vroiau sa scoata in evidenta faptul ca in zona rurala conteaza legile lor si traditiile lor, si nu justita moderna, nu legile tarii. De aceea Riza nu s-a dus la politie sa declare ca a fost legitima aparare.

      Mie imi place serialul, sigur, nu extraordinar de tare, in general nu sunt o fana a telenovelelor, dar povestea lor de dragoste imi place cum curge desi are exagerarile ei, cum spuneai si tu.

      Acuma, deh! :) eu nu simt nevoia sa-mi pun intrebari de acest gen, de ce a fost asa cand putea sa fie altfel. Chiar nu imi pun astfel de probleme, prefer sa nu-mi stresez mintea cu scenarii posibile, desi poate ca o faceam cand eram mai tanara.

      Urmaresc un serial daca am ce urmari la el - fie si partial, iar daca nu-mi place deloc, nu ma uit.

      Ștergere
  9. Se prea vede ca turcii astia nu pot scapa de puerilismul asta exacerbat in regizarea serialelor !.. Au bani sa produca seriale..dar DEGEABA ! Criminali si raufacatori care sunt rar sau niciodata descoperiti,fapte antisociale niciodata date in vileag , lipsa echitabilitatii in judecarea unor aspecte sociale, RAZBUNAREA si URA la loc de cinste ....tradarea, lasitatea, pizma si nemernicia ce primeaza in locul scenelor de romantism, toleranta , maleabilitate sau remuscare ...TOATE SUSTIN "PARODIA "TURCEASCA prezentata prin seriale ..de tip Dila , Tradarea,Yaman sau Feriha !..

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.