duminică, 5 aprilie 2015

Legea Pamantului episodul 2





- episoadele 3, 4 și 5 de la Euforia TV -



Legea Pamantului episodul 2Omer și Leyla, care habar nu au despre ce se întâmplă la Mardin, demarează, fericiți, pregătirile de nuntă. Cu toate acestea mama Leylei nu e de acord ca fiica sa să renunțe la postul de medic obținut prin repartiție la Mardin (deocamdată Leyla nu știe că aici s-a născut Omer). În ceea ce privește logodna dintre Omer și Dicle, impusă de ultima dorință a fostului agă, Halil este obligat să respecte tradiția, dar soția lui Kadîr ar prefera ca Omer să rămână la Istanbul și soțul ei să devină moștenitorul averii într-o bună zi.

~~~ * sfârșitul episodului 3 la Euforia TV * ~~~

Halil se comportă ca un stăpân absolut ori de câte ori are ocazia, cu toată lumea, ceea ce-i atrage dușmănii în comunitate și în curând devine foarte nepopular. Pe de altă parte continuă să se înfrunte cu Kadîr, tensiunile dintre ei escaladând din ce în ce. La o ceremonie îl umilește pe Kadîr, mai apoi își pune oamenii să o prindă pe Kureyșa la strâmtoare și s-o amenințe. Pe fondul nemulțumirilor lui Kadîr privind nunta fratelui său cu Dicle și a faptului că el preferă războiul decât pacea cu familia Pehlivan, este sunat Omer și chemat acasă astfel că el află despre tot ceea ce se petrece, părăsind imediat Istanbulul și lăsând pregătirile pentru nuntă în suspensie, în special datorită promisiunii mamei sale că-l va logodi cu Dicle. Când aude așa ceva, el se împotrivește vehement să fie însurat cu forța, mai ales că nunta cu Leyla era pe cale să se desfășoare.

Legea Pamantului episodul 2 Legea Pamantului episodul 2 Legea Pamantului episodul 2


La început Omer o minte pe Leyla că se duce la Baku unde are niște probleme în afaceri, tocmai în seara în care trebuia să ia cina cu mama ei. Influențată de aceasta și de faptul că auzise în telefon o voce de femeie care îl striga pe Omer, ea începe să șovăie privind această uniune și are momente când dorește să renunțe ori să se cunoască mai bine, pentru că mama ei îi atrage atenția că el n-o lasă să-și continue cariera, dar când vine vorba despre afacerile lui, pune familia pe plan secund.

~~~ * sfârșitul episodului 4 la Euforia TV * ~~~

Aflat la Mardin, copleșit de rugămintea Kureyșei de a n-o face să-și încalce jurământul, Omer încearcă să găsească o soluție la această problemă extrem de spinoasă. Deși promisese Leylei că revine la Istanbul a doua zi, mai zăbovește pe acasă și pleacă într-o plimbare călare pe domeniile familiei, în timp ce și-l amintește pe tatăl lui, când era mic, lăsându-i drept moștenire averea familiei și vorbindu-i despre importanța ei. Apoi își amintește cum el, copil fiind, l-a omorât pe fiul cel mare a familie Pehlivan, dar în locul său la închisoare un sătean de pe domeniile lor.

Astfel Omer începe să devină conștient că s-ar putea să aibă de ales între rădăcinile lui cu tot ceea ce înseamnă asta și viața alături de Leyla, în Istanbul. Merge să-l viziteze la închisoare pe Mahmut, cel care-i plătește lui păcatul crimei, apoi merge la Halil și îi spune că el nu se însoară cu Dicle, și astfel că-i ceară ce vrea în schimb. Halil îi cere pământul Bozbey-lor iar Omer este de acord. După ce merge acasă și spune Kureyșei ce-a făcut, nici ea și nici Kadîr nu pot fi de acord cu renunțarea la pământ, chiar dacă asta ar însemna cu adevărat capătul conflictului dintre ei și Pehlivani. Omer decide să plece la Istanbul, iar Kadîr merge la Halil să-i spună că înțelegerea cu fratele său nu este valabilă.

 ~~~ * sfârșitul episodului 5 la Euforia TV * ~~~

După amiaza Omer pleacă fiind așteptat de Leyla, dar o mașină (cu oamenii lui Halil, sau poate trimiși de Kadîr) îl urmăresc și trag câteva gloanțe înspre el. Mașina lui se rostogolește de mai multe ori, iar el este inconștient și rănit grav. Leyla îl sună, dar bineînțeles că nu răspunde și ea nu știe ce să creadă. Omer este găsit de un echipaj de poliție care găsindu-i actele și telefonul mobil, o sună pe mama lui, Kureyșa. Familia lui este disperată aflând ce s-a întâmplat.


Note: stop cadrele din rezumate sunt preluate de pe showtv.com.tr. Dimensionarea episoadelor este aceea originală, a televiziunii turce, de 2 ore pe episod.

Pentru rezumatele episoadelor din acest serial vă rog accesați pagina Stele tv




2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Brindusa, serialul asta abia incepe in seara asta sa fie difuzat la noi la tv....! Ce mi-ar placea sa citesti inainte de a posta ceva sau sa retii ca eu postez rezumatele serialelor in avans..!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.