miercuri, 22 aprilie 2015

Tradarea episodul 116 rezumat





Tradarea episodul 116 rezumat
Înainte ca Tugrul să-l poată lovi pe Arif cu boxul metalic, intră un gardian și îi spune că au primit un telefon că urmează să vină în scurt timp un ofițer superior, care le cere să transfere toți ostaticii cu personal cu tot. Arif scapă nepedepsit de data asta, iar Tugrul se grăbește să organizeze transferul oamenilor. Afară, Mete pândește și îl vede pe Arif urcat într-o dubă a armatei, dar și el este zărit de gardieni, care-l aleargă. Până la urmă Tugrul îl ajunge din urmă și în pădure are loc un schimb de focuri, iar Mete reușește să-l țină sub amenințarea pistolului pe Tugrul.

Tradarea episodul 116 rezumat

Îl duce pe acesta pe niște dealuri și torționarul vede la un moment dat o lopată după o moviliță de pământ. Se preface că s-a lovit la picior și îl atacă pe Mete, aruncându-i pistolul artizanal. Mete reușește să-l răstoarne pe Tugrul într-o groapă adâncă și se amuză de cât de justă i se pare situația. După ce stau de vorbă puțin, cât să-și tragă Mete sufletul, Tugrul este acoperit de pământ, Mete dorind să-l îngroape de viu. Totuși se răzgândește și îl duce pe Tugrul la casa de tortură, pentru că o moarte, fie ea și lentă, era o pedeapsă prea ușoară pentru torționar.

~~~~~~~~~~~~~~~ *** ~~~~~~~~~~~~~~~
Am spus de mai multe ori în cadrul unor comentarii că nu înțeleg de ce în serial este prezentată tortura într-o formă atât de pregnantă și că nu văd legătura cu serialul. Dar am aflat pentru voi, că pe vremea regimului lui Kenan Evren - unul dintre orchestratorii loviturii de stat militare din Turcia, în 1980, lovitură de stat care a reprezentat „una dintre cele mai sângeroase dintre cele trei lovituri de stat conduse de armată din istoria modernă a Turciei, 600.000 de persoane au fost arestate și multe dintre ele au fost torturate”. Așadar serialul nu se dezminte, ci prezintă fundalul social și politic turcesc al decadelor anilor '60-'70 și '80.

Sursa citatului și a informației: hotnews.ro
~~~~~~~~~~~~~~~ *** ~~~~~~~~~~~~~~~

Tradarea episodul 116 rezumat

Ibo o anunță la telefon pe Mesude că divorțează, iar ea își pierde cumpătul și începe să plângă. Neriman preia receptorul, vorbește toată numai miere cu Ibo, dar acesta îi închide telefonul în nas. Mai târziu, văzându-i pe Ibo și Carolin pe stradă, Mesude se repede la cuțitul de desfăcut scrisori (care este făcut dintr-o tablă subțire) și aleargă în stradă s-o înjunghie pe Carolin, așa cum făcuse Cemile odinioară. Dar din cauza materialului slab, cuțitul se îndoaie fără s-o atingă pe Carolin. Cu o altă ocazie, Mesude face o criză de nervi în fața băncii lui Ibo și începe să strige și apoi să arunce cu scaune și cu legume spărgându-i geamurile.

Berrin începe să fie geloasă pe Hakan pentru că lucrează până târziu împreună cu Ruya, o colegă tânără și frumoasă.

Tradarea episodul 116 rezumat

Soner, rănit la braț, este adus acasă de Suleyman după ce este îngrijit la spital. Bahar tot încearcă să-i spună de sarcină și nu reușește, dar se gândește să scape de copil dacă Soner nu va fi de acord să mai aibă unul și se mai teme și de cum va reacționa Deniz la această veste. Ea tot ezită să vorbească despre copil și până la urmă Seda îi va spune lui Soner adevărul, tocmai când Bahar se hotărâse să facă întrerupere de sarcină. Soner ajunge la spital și o convinge pe Bahar să păstreze copilul pentru că el și-l dorește și o va determină și pe Deniz să-și iubească fratele sau surioara.

sursă foto: capturi video de pe netd.com

 episodul următor: Trădarea ep.117

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.




32 de comentarii:

  1. Buna Oana, sunt Madalina , te urmaresc de mult . Am o intrebare: Deniz se va impaca cu Soner si Bahar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, deja din episodul din aceasta seara s-a rezolvat problema. Or sa fie cu totii fericiti...Aleluia :))

      Ștergere
  2. Frumos episodul 114...de aseara...Da, era o probleme copilareasca, in fond, dar, cam adevarata/obisnuita la un copil, (dormitul cu BAHAR!) Cum o chema pe fetita care interpreteaza pe Deniz?, Au promis la D-paparazzi ca o arata, nu am prins emisiunea si pe site-ul lor nu au dat decit despre SOner si Bahar, nu Suleyman, nu Hasefe (pe aceasta si SUleyman-actorul am gasit-o insa pe net, pe alte portaluri). DAR pe DENIZ, NU! Multumesc!
    Cit despre torturi, asa este, din pacate! Asa sunt dictaturile militare, in GRECIA a fost idem Junta, cumplit! De aceea (si de aceea) imi place TRADAREA (dezvaluie si fundalul perioadei....).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am stat pe Euforia :)
      Cineva de pe aici a zis ca o cheama Nisa Melis Telli.

      Ștergere
    2. Multumesc, OANA. Am incercat sa stau...pe Euforia, la 16,00 reluare...nu reusesc deloc...sa ma las...prinsa...

      Ștergere
    3. Mdeh! Nici nu l-ai vazut de la inceput, si de asta nu ai chef sa-l vezi, dar la mine cred ca sunt mai multi factori. Trebuie sa-l vad ca sa inteleg ce se intampla mai departe. Cu toate astea nu e asta motivul principal - am rezumatele din turca, alea scurte, traduse bine in romaneste, deci nu se pune problema sa nu pricep deloc actiunea. Poate ca e ceva nou pt mine, eu n-am mai vazut serial turcesc despre traditiile din provincie. E primul de genul asta. Iar Dila mi se pare destul de lălăit, de lent, așa, pe cand LP este mai alert, lucrurile se intamplă rapid.

      Ștergere
    4. Te cred acum, OANA! Eu am vazut aproape tot Dragoste si pedeapsa (care avea dozate secventele moderne cu cele traditionale). Si nitel Asi-impotriva.... Si da, ai dreptate si cu DILA, este lent (cum si ALE a remarcat). Am mai comentat pe undeva, serialele de acest gen au succes in tarile musulmane, in cele europene, poate, doar de curiozitate..Sau, primul, al doilea, dar repetate...aduce la saturatie (mai ales ca prezinta cutume straine de noi!). RECUNOSC, sincer, poate usor rusinata: NICIODATA nu M-A ATRAS ORIENTUL (nici ca studenta la istorie, nici apoi cind am predat la eu la Facultate!, in doar cei 2 ani....).: Retineam greu numele, anii, era o lume NEINTEALEASA si ATUNCI greu de retinut!

      Ștergere
  3. DOAMNE, am dat de NISa, in multe linkuri, in unul parca mentiona ca e ziua ei, sau este doar un...joc, um am maigasit la fanii actorilor! MAI CAUT, oricum f. talentata!

    RăspundețiȘtergere
  4. arif va trai ? sunt nicole

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce naiba au scurtat episoadele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil au intrat in grila de vara, sau naiba stie... asa au facut si cu Suleyman, dar macar atunci era pe la mijlocul serialului, nu cand mai erau cateva episoade.

      Ștergere
  6. Frumos serial :) ...Din cate m-am interesat este facut dupa un roman autobiografic iar secventele, in special cele cu casa de totura a lui Tugrul in mare parte respecta ceea ce s-a intamplat in realitate...Viata bate filmul! g-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie partea cu tortura nu-mi place, chit ca au fost fapte reale. In rest, da e un serial bun, dar pacat ca asta strica mult - nu pot suporta sa vad sange, chestii.... si dau pe Euforia :)

      Ștergere
  7. 1. APROPO de secventele de tortura: da-realitatea a fost asta, insa...puteau ELEGANT sa treaca peste ele, amintind doar, sau filmate ...altfel, asa dea asa aproape, e mai veridic, adevarat, insa....cam grotesc, da, ca si OANA, NU SUPORT! In schimb, sunt BUNE scenele de suspans/urmarire...te tine cu sufletul la gura si SCHIMBA RITMUL, altfel ar deveni...lalait! 2. Da, in ultima vreme, episoadele tineau in acest sezon 2 ore juma, cu 6 pauze publicitate, acum mai scurt decit in primele 2 sezoane!. Si, in fine, Ingrid, in special,: OBSERVATI, APROPO de carte biografica, apare tot mai mult OSMAN adultul (sau batrinul, el e autorul romanului autobiografic sau ce o fi fost): apar gindurile sale (cind Osman era mic),apoi mainile sale, profilul sau scriind la computer deja, iar in ep. 115 apare el din spate cu inca o persoana (fiu, nepot)- in parc, parca. FRUMOS, adica, f. semnificativ! Aluziv. Mi-a placut mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ma gandeam si eu, Dana. Au pus prea mult accent pe tortura din vremurile acelea, dupa parerea mea. Apare in prea multe episoade. Nu vreau neaparat scene cu suspans, dar sa se desfasoare mai repede actiunea serialului. Ma enerveaza sa vad ca doi tineri se cunosc in episodul 2 sa zicem, se plac si apoi se saruta pt prima data in episodul 25, sau asa ceva. Adica mi se pare neverosimil, chiar si pentru oameni mai conservatori. Sau in Fatmagul - cei doi sunt casatoriti legal de 2 ani, dar ei nu s-au cunoscut fizic nicidecum... ti se pare ok? Verosimil? mie nu.

      Am pretentia ca vad seriale cu subiecte inspirate din viata, nu seriale SF :)
      Dila este diluat pt ca serialul e varianta lungita si ras-lungita a unui film de 2 ore.
      Pe cand in Legea Pamantului actiunea e alerta, Omer o cunoste pe Leyla la inceputul ep. 1 si la sfarsitul episodului o cere de nevasta. Sau: din cauza unei dorinte in clipele de dinaintea mortii, Omer trebuie sa se casatoreasca cu fata dusmanului sau. Vine acasa si nunta are loc in cateva zile (totul se petrece in 2 episoade, nu intr-un sezon intreg!) Acuma pricepisi :P ce vreau sa zic?

      Ștergere
    2. Si eu am observat in episoadele 115, 116 si 117 ca apare scenaristul, cel care a scris cartea dupa care s-a realizat serialul. Scenaristul este de fapt Osman si este povestea acestuia. Am vazut interviul care a fost difuzat pe un post de televiziune din Turcia si era specificat si intr-un articol despre cartea dupa care a fost facut serialul.

      Ștergere
  8. Bahar când naste copilul v-a muri ca si Aylin?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bahar nu va muri pt ca serialul se termina inainte ca ea sa nasca - asa am inteles eu de la alti cititori.

      Ștergere
  9. nu naste ...filmul se termina cu nunta lor...nu mai dramatizati atata ...

    RăspundețiȘtergere
  10. Postezi te rog celelalte episoade!

    RăspundețiȘtergere
  11. 1. OANA: da, ai dreptate cu lentoarea/cauza acesteia in unele seriale . l
    La Tradarea au introdus, iarasi, multe elemente in plus, neverosimile, personaje RUYA), care iar complica situatia...Cred ca sunt modificari, dincolo de scenariu. 2. Apropo de scenariu: Mersi, Flory4all pt. mentionarea acelui interviu, incerc sa-l gasesc si eu, cumva.Va doresc o duminica frumoasa si o saptamina reusita!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu inteleg, anunta mereu 6, acum, dupa 117 difuzat cinci episoade, ori mai sunt doar TREI-3, daca mai stiu sa numar!!!! 118, 119 120! Ar fi, banuiesc, 2 variante: A. au impartit in asa fel (s-au scurtat) init ar fi la noi, kanal -RO, 122 episoade! Sau, arata 2 episoade despre CUM s-a filmat serialul 8au fost cazuri la seriale renumite, nu ma refer la cele turcesti). Apoi, episodul 117 MULTA SCENE violente iar de tortura...exact cele care au fost u METE, au reintrous...fara rost. Asa cum sensibile au fost scenele cu CEMILE Oosman vorbind/scriind asa frumos despre mama...)

    RăspundețiȘtergere
  13. Si, mai sunt curioasa cine este OSMAN adult scriitor, i -a aratat iar din spate....O fi fost cel cu parul ondulat, sau cel mai mic, in st. (mai degraba fiind mai tinar, putea fi MUSTAFA)...In fine, sigur, vor relua si paote il vom vedea mai bine...Oricum, frumos/interesant ca ne tine asa in suspans .... originale aceste secvente!
    O vacanta de 1 MAI placuta va doresc tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragi telespectatori ai serialului Tradarea, am urmarit acest minunat lungmetraj din primul episod si am fost profund impresionat.Vreau sa aflu daca sunteti de aceeasi parere cu mine, aceea ca din sezonul 3 Tradarea nu a mai avut acelasi farmec fara Ali(Erkan Petekkaya).El era simbolul acestui serial si daca tot era sa se sinucida trebuia sa se intample in ultimele episoade ale sezonului 3.As dori sa stiu daca a aparut vreo problema intre el si echipa de productie de s-a renuntat la serviiciile lui inca timpuriu din punctul meu de vedere. Astept un raspuns cat mai rapid si concis.Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ali era bolnav, adică actorul. Oricum, personajul lui era cel al unui om ratat. Dar, de departe, Trădarea este cel mai reușit serial turcesc.

      Ștergere
  15. A durat povestea cu tortura pentru că a fost reală, la fel ca și asasinarea lui Aydin.

    RăspundețiȘtergere
  16. Trădarea este o bijuterie de poveste, de serial, de viață trăită cu bune și cu rele, cu interpretată de excepție a tuturor actorilor.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.