duminică, 24 mai 2015

Dila episodul 18 - rezumat





Dila episodul 18 - rezumat
Azer cade inconștient iar Melike îl lasă acolo și pleacă acasă, unde nu stă de vorbă cu nimeni după care pune pistolul în sertarul noptierei lui Rîza. Fatma este în stare de șoc dar începe să plângă atunci când Melike îi spune că Azer n-o s-o mai deranjeze niciodată, și, în zilele următoare, se comportă cu sălbăticie față de mama sa. El este găsit de o ambarcațiune pescărească. Se trezește din leșin și bâiguie ceva neinteligibil către cei doi pescari apăruți lângă el.

Sultan se întâlnește cu Rașit pe plantația de portocali și îi arată citația de divorț iar el îi dăruiește un colier. Apoi se duce la Hayriye să-i ghicească în cafea dar în acel moment apare o mașină a poliției care-l caută pe Seyit bey apoi li se dă vestea împușcării lui Azer. Când Sultan îl sună pe socrul său ca să-i dea vestea proastă, acesta face iar o criză de inimă.

Dila episodul 18 - rezumat

Rîza și Dila se întorc acasă de la Istanbul, după ce vorbiseră îndelung despre viitorul lor, dar când aud ce s-a întâmplat cu Azer, își dau seama că planurile lor trebuie amânate, pentru că suspiciunile faptei planează asupra familiei Selamoglu. Dila merge la spital cu Seyit și cu Eren. Acolo Sultan, Canip și Hayriye așteaptă să vină medicii să le spună rezultatul operației. Sultan zâmbește când este singură, dar joacă un teatru perfect de soție îndurerată că ar putea să-și piardă soțul după ce apare socrul ei. Medicii îi anunță că Azer este în stare gravă, ei au făcut ce au putut, dar acum trebuie să aștepte: dacă se trezește din comă, va trăi.

Rîza ajunge la conacul Selamoglu și cu toate că Melike nu-l lasă s-o vadă pe sora lui, Fatma apare singură în sufragerie, despletită, arătând ca și cum ar fi cu mintea rătăcită. Însă nu-i spune fratelui ei ce i s-a întâmplat. Rîza, știind că acuzațiile se îndreaptă asupra lui va începe să facă singur niște investigații. Oficial, procuroarea Canan și poliția încep ancheta. În scurt timp acuzațiile că familia Selamoglu e vinovată de împușcarea lui Azer încep să fie spuse cu voce tare de toată lumea, ceea ce stârnește și pasiuni.

Seyit bey după ce cumpănește îndelung situația, pentru că nu ar fi vrut să rupă prietenia pe care a legat-o cu greu cu Rîza, se hotărăște să-i vorbească, iar acesta văzând că este acuzat aproape direct de atacul asupra lui Azer începe să caute dovezile chiar acasă la el și găsește pistolul (lui Azer, luat când s-au confruntat și i-a întrerupt Haydar) cu care Melike a tras. Bănuind-o pe mama sa drept făptașă, o întreabă dacă ea l-a împușcat pe Azer, însă femeia neagă insistent. Auzind discuțiile din casă, Fatma conștientizează că, într-un fel, ea a generat toate întâmplările din ultima vreme și, aflată la punctul culminant al depresiei, se duce în grajd să se spânzure.

Dila episodul 18 - rezumat
Melike și Haydar o caută disperați și o găsesc datorită cailor care nechează speriați. Melike, și mai supărată pe Azer, se duce la spital și într-un moment în care acesta era singur îi vorbește, el deschide ochii, apoi ea îi aruncă masca de oxigen și îl sufocă cu perna, dar nu-și duce gestul până la capăt pt că aude voci pe culoar. Mai târziu îl cheamă pe Canip într-un loc ferit de priviri indiscrete să stea de vorbă cu el pt că vrea să-l atragă de partea ei, apoi îi dă un colet și un plic cu bani.

Rîza reușește s-o scoată pe Fatma din casă și o duce la o terasă încercând s-o liniștească și s-o determine să-și descarce sufletul. Dar ea nu apucă să spună ceva că sună telefonul lui Rîza. Dila îi spune că ancheta condusă de Canan s-a încheiat și că Melike va fi arestată sub acuzația de tentativă de omor. Frate și soră pleacă imediat acasă unde tocmai sosise mașina jandarmeriei și mama lor este arestată sub privirile tuturor celor de-ai casei.



episodul precedent: Dila ep. 17                                         urmează: Dila episodul 19

Notă: stop cadrele sunt preluate de pe startv.com.tr.

Pentru rezumatele episoadelor din acest serial vă rog accesați pagina Stele tv




3 comentarii:

  1. Se precipita/complica actiunea, gata (Tamam...) cu lentoarea...Recunosc ca nu am vizionat multe seriale turcesti. Insa , din cite am vizionzat (intregi), tema cu mama care isi razbuna fiica ei, inca nu. Mi se pare logic...adica, nu prea fortat...chiar daca nu e omeneste...Parca si Cemile in Tradarea era minata de razbunare, de fapt sa-l ajute pe Mete. In schimb, iar se prelungeste finalul (fericit) al relatiei DILA-RIZA...tipic! Cum scria prietena noastra ALE, turcii au vocatia tragicului (mai degraba de cit grecii)! Da, o aprob, adaug ca poate au fost influentati de greci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti se pare curios ca o mama sa-si razbune fiica? Sau, la turci e ceva rar intalnit? Mie mi se pare normal, dar deh! turcii nu gandesc ca mine :D. Intr-adevar, ultimul episod e cu nunta celor doi, dar am auzit ca pana una-alta, Dila se va marita cu inca unul si abia dupa aceea cu Riza :))

      Ștergere
    2. Nu, tocmai nu e curios ca o mama sa-si razbune fiica! IN SERIALELE TURCESTI este o tema mai rar intilnita (cel putin de mine). Ce spuneam ca seamana cu Iffet, acolo s-au tot luuuuuungit, pina au ajjuns la nunta celor 2, de fapt si la Feriha...de fapt, viata e complicata si, de multe noi, protagonistii o complicam...poate au dreptate si scenaristii astia cind tot insaileaza....

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.