duminică, 14 iunie 2015

Dila episodul 35 - rezumat





În care Fatma și Azer se căsătoresc și toată lumea află că Melis e fata lui Rîza.

Dila episodul 35 - rezumat
Rîza o vede pe Dila în ușă și nu poate să-i spună lui Melis că este tatăl ei. întrerupe convorbirea video și stă de vorbă cu Dila, care se întristează înțelegând că Arzu are o fată cu Rîza. Toată discuția este auzită de dincolo de Melike. După aceea, fiecare caută să se sfătuiască cu cineva. Melike se duce să vorbească cu Haydar, și cu toate că până acum își dorea ca Melis să fie nepoata ei, ca să-l despartă de Dila, noua situație tot nu-i convine. Arzu, ca să fie sigură că înfige un ac în inima Dilei o sună, apoi aceasta se întâlnește cu Canan ca să dezbată subiectul pe toate fețele.


Acasă la conac, Iasemin mai răsfoiește odată corespondența și dă peste plicul cu CD trimis de Arzu. Seara, sosește acasă, târziu, Fatma, care-și petrecuse ziua cu Azer. Melike îi face o scenă și îi interzice să-l mai vadă pe răpitorul ei, dar Fatma nu o bagă în seamă, ceea ce toarnă gaz peste focul nervilor mamei ei. Dila îi lasă un mesaj lui Rîza și nu se văd în ziua aceea, dar a doua zi el o caută să o întrebe de ce face asta. Dila spune că se retrage, din moment ce el are o fiică din relația cu Arzu, dar Rîza îi spune că o iubește foarte mult. Până la urmă cei doi se împacă iar.

Dila episodul 35 - rezumat
Fatma, care împreună cu Azer hotărăsc să se căsătorească, începe să testeze terenul și constată că nici Melike nici Rîza nu sunt de acord cu această căsătorie. Azer, stând în mașina decapotabilă pe malul unui lac, are o viziune cu tatăl lui alături care îi vorbește și îl îndeamnă să continue relația cu Fatma și să rămână împreună. Fatma, care era ceva mai încolo, îl aude și vine către el să-l întrebe cu cine vorbește, dar imaginea lui Seyit dispare.

Fatma găsește o metodă să-i înduplece pe Melike și Rîza să-i accepte căsătoria cu Azer. În seara logodnei, Dila și Azer vin la familia Selamoglu să-i ceară mâna Fatmei. Nu e nimic festiv, nu se servește nimic. Melike stă înțepată și acră privind mereu în sus, undeva înspre văzduhul înstelat. Cei doi își pun inelele legate cu panglică roșie, Rîza taie panglica, și cu asta ceremonia logodnei se încheie fără nici un fast. A doua zi Fatma se duce la Sultan să stea de vorbă cu ea. După asta și Azer trece pe la Sultan, îi lasă niște bani dar o și face să plângă amarnic.

Se fac pregătirile de nuntă. În ziua respectivă, Dila și Azer urmați de câțiva săteni pleacă în mașinile frumos ornate către conacul Selamoglu să o ia de acasă pe Fatma. Nunta are loc n curtea casei Barazoglu, care e plină ochi de lume. Melike e tristă, iar Rîza încearcă s-o consoleze. În casă, Sultan, plânge și pare să aibă câte o scrută durere ascuțită. După încheierea ceremoniei, Melike, care numai nu i-a blestemat pe cei doi soți, pleacă de la masă înainte ca Azer să-i poată săruta mâna. Sultan trece neobservată printre invitați, cu o eșarfă închisă la culoare pe cap și o cheamă pe Fatma în camera nupțială, împodobită cu alb și petale roșii.

Dila episodul 35 - rezumat
Dila, obosită, se duce în camera ei și se schimbă, apoi vede plicul galben și îl desface, punând CD-ul în laptop. Când vede înregistrarea cu Arzu, se întristează și începe să țipe de disperare. De la aeroport vine Melis cu un taxi și îl găsește pe Rîza afară, pe un fotoliu de grădină. Îl strigă pe nume apoi cade leșinată, iar el o prinde în brațe. Lui Sultan i se face rău și servitoarele vor să cheme un doctor, dar Azer spune să continue nunta. Fatma cheamă și ea un doctor, însă Azer îi atrage atenția că acum nu mai este acasă la ea să dea ordine, aici e la casa Barazoglu unde el poruncește ce și cum.

Melis a adus cu ea o scurtă scrisoare a lui Arzu, care nu a venit de la Paris. Lui Melike i se face rău, se îneacă și cade jos tot pe terasă, dar Rîza nu o aude. Dila, nervoasă, apare în curtea conacului și îi vede pe Rîza cu Melis intrând în casă.

episodul precedent: Dila ep. 34                                         urmează: Dila episodul 36

Notă: stop cadrele sunt preluate din episodul 35 al serialului, postat pe startv.com.tr

Pentru rezumatele episoadelor din acest serial vă rog accesați pagina Stele tv






10 comentarii:

  1. Doamne, apare alt cliseu sau tema favorita: copilul regasit (asta cred ca e imprumutata de la telenovele din America latina)! In episodul anterior: inchisoarea, atentatele...Uneori, am impresia ca realizatorii serialelor amesteca temele (ca la...LOTO) si apoi le scot din urna si transcriu! Glumesc, fireste ! Desigur, ei stiu preferintele publicului si ii ofera ceea ce acesta cere! O duminica senina va doresc, tie, OANA si tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la al treilea serial vizionat de mine, Iffet (vazusem 1001 de nopti si ma uitam la Suleyman) am zis acelasi lucru, ca in toate serialele turcesti sunt niste clisee, doar ordinea lor e aleatorie.

      Duminica placuta si tie, Dana!

      Ștergere
    2. Da, chiar meditam ieri (am reusit sa vizionez ep. 32 DILA), ca dupa cele 7 seriale turcesti, pot mai degraba sa spun CE ESTE ORIGINAL IN DILA: afectiunea socrului Dilei fata de nora si inca citeva 2-3 relatii mai putin intilnite sau dezvoltate in alte seriale (ieri stiam., azi...am uitat).
      Am avut o duminica linsitita in gradina, in schimb ieri am fost intr-o calatorie frumoasa! Azi e tare urit, la voi am inteles ca a fost si furtuna! Doamne ajuta sa treaca cu bine aceste fenomene!

      Ștergere
    3. mi-am mai amintit: iubirea dintre o boieroiaca si vehil/administrator, etc.

      Ștergere
    4. La noi n-a fost nici o furtuna, Dana :) a plouat, asa cam 10 minute in rafale duminica dupa amiaza, apoi a inceput sa ploua ceva mai mult timp de ieri. Vreau sa-ti spun ca duminica seara am udat gradina, ca la radacina unor plante mai stufoase, precum tufa de leustean, pamantul; era perfect uscat, dupa "furtuna".

      Elementele de noutate din Dila cred ca se datoareaza filmului Dila Hanim de 2 ore filmat in anii '70, sursa serialului. Probabil ca acolo asa era povestea.

      Ștergere
    5. Da, ai dreptate OANA (cu DILA), are ceva deosebit, fata de alte seriale, poate si de la filmul fulm!

      Ștergere
  2. Si episodul 35 a avut scene impresionante: intre Melike si Haydar si altele...Apropo, cred ca am pierdut eu anumite episoade, nu mai apare sotia a doua a boierului Arif (tatal lui Riza)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si mie mi-au placut scenele cu Haydar si Melike, ca de pe la jumatate incolo am stat in pat ca ma dureau picioarele si am vazut episodul de la tv. Intr-adevar, a doua sotie a lui Arif si cu fiul ei, Metin, au fost alungati definitiv de Riza dupa ce acestia i-au furat niste sute de mii de lire turcesti din seif ca sa acopere o alta gaura financiara, facuta tot lui Riza.

      Ștergere
    2. Mersi, imi amintesc acum, din rezumatul tau. Insa la TV am ăpierdut citeva episoade, mi se pareau anoste!
      Un sfirsit de saptamina armonios (si...non-furtunos, desi anunta iar racirea vremii)1 Ne influenteaza mult vremea asta capricioasa, care, am senzatia, e si ea camn...dirijata/regizata!!!!!

      Ștergere
    3. Multumesc, Dana, asemenea si tie! Desi sfarsitul meu de saptamana este in primul rand obositor. De ieri am inceput sa fac cumparaturi pt parastasul de un an al lui taica'meu (pt pachetele de la cimitir si pt ca la restaurant nu mi-a placut meniul lor si il suplimentez). Azi am mai cumparat cate ceva (aperitive in plus, fursecuri, alune, salatini, fructe) si am facut pachetele. Maine de dimineata merg la biserica, apoi la restaurant. Socializarea mi se pare infinit mai obositoare decat asteptatul de la biserica. Astept sa dorm de sambata seara pana duminica la pranz, daca pot.... :)

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.