miercuri, 24 iunie 2015

Nu mai vreau pizza!





Sincer vă spun, m-am săturat de mâncat pizza și sandvișuri, câte o roșie și o felie de ardei și o bucată de pâine nu contează cât de proaspătă. De trei zile sunt la examene de dimineața până seara. După evaluarea orală stau să corectez tezele de la scris și de la audiție. Competențele astea de la bac mă omoară, nu alta. Adică nu mor eu așa ușor, dar nici vie și funcțională pe modul full options nu-s. Cel puțin seara, sunt pe avarie de-a binelea. Și n-am timp de gătit, n-am chef de mâncare caldă, ar fi ceva ciorbă prin frigider, dar mă simt generoasă și o las maică-mii. Dar de mâine, gata cu pizzele de la școală mâncate pe fugă într-o pauză neoficială. De mâine mai am doar de corectat ceva teze și de completat borderourile, așa că la prânz o să-mi permit să aleg un restaurant.

Restaurante cu specific internațional în București

Nu mai vreau pizza!
Vreau să mănânc o mâncare caldă, gustoasă, într-o atmosferă plăcută ochiului, minții și sufletului, nu în sala de clasă prăfuită și mirosind invariabil a lemn vechi supraîncălzit de soarele verii. Vreau să mă bucur de o conversație calmă, de o oază de relaxare undeva la umbra unei terase ascunse sub frunzișul bogat al copacilor sau într-un restaurant cu aer condiționat, modern, cu ambianță de cinci stele. Mie îmi place bucătăria internațională, deci voi răsfoi revista ZileSiNopti ca să văd ce să aleg. Mai întâi fac o listă lungă de restaurante cu specific european sau turcesc, apoi din aceea aleg lista scurtă. Păi să vedem, cam ce poftă aș avea să mănânc mâine? Mai întâi aș lua niște paste, că tot mă declar fan al bucătăriei italiene. Și ce-avem pe listă? Avem Al Macaronaro, restaurant cu specific italian. Lumea îl apreciază, e în centru, așa că merg pe mâna lor. Bun, ăsta rămâne pe lista scurtă.

Dar aș vrea și niște mâncare grecească, mi-e dor de un țațiki ca la mama lui, de niște vinete a la grec, de un sirtaki cântat în surdină de un grec costumat tradițional. Păi dacă asta îmi poftește inima, atunci aleg restaurantul Amvrosia, unde se mănâncă exact ca în Grecia pentru că bucătăreasa este grecoaică. Delicatese grecești sunt, muzică grecească este, atmosferă intimă și elegantă este, răcoare vine de pe lacul din imediata vecinătate. Bun, și ăsta trece pe lista scurtă. Să mai dăm o pagină din revista ZileSiNopti, pentru că dacă mi-am amintit de vinetele grecești, parcă mi-a venit așa, o aromă de cafea din aia făcută la nisip, în ibric de aramă. Nu mă dau neapărat în vânt după bucătăria orientală, prea condimentată pentru mine, dar nu refuz o strachină de sarmale făcute după o rețetă turcească, originală, și nici o porție de baclavale muiate în miere. Înseamnă că pe lista scurtă am de notat restaurantul Anatolia, cu specific turcesc, atât ca meniu cât și ca ambianță.

Iar dacă pur și simplu vreau o friptură neaoșă cu cartofi prăjiți, o să aleg Allegro club, un restaurant modern, cu două saloane și terasă așa cum îmi doresc eu. Dar asta este doar pe mâine, poimâine aleg restaurante cu litera b. Apoi dau paginile revistei ZileSiNopti mai departe, că am ce răsfoi. Zi de zi dacă aș alege un alt restaurant listat la ei pe site și nu le-aș epuiza. Dar până atunci, mâine o să mă hotărăsc exact ce și unde voi mânca. Vreți să veniți cu mine? Dacă da, spuneți unde, vă fac cinste cu un prânz. ;)


Fotografia prezintă capturi de ecran cu restaurantele Amvrosia, Anatolia, Allegro, Al Macaronaro





6 comentarii:

  1. sa stii ca nu as renunta la o invitatie la masa din partea ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca o sa tin minte, daca ne-om intalni vreodata fata in fata :) pe bune!

      Ștergere
  2. Nu mai vrei tu o pizza Laguna cu carnita buna prin ea si cu sos de usturoi??? :D A-nnebunit lupu'!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ahhhh! Asta inseamna ca imi faci o vizita, dupa cate vad eu...! :)) Vrei la Anatolia? Se face. Doar sa-mi dai de veste cand apari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat de curand, Angela. Chiar abia astept sa mergem acolo. :)

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.