vineri, 18 septembrie 2015

Un destin la rascruce - episodul 30 rezumat





Un destin la rascruce - episodul 30 rezumat
Faiz deocamdată nu-i dezvăluie lui Gulter numele celui ales de el, dar Gulter nu la asta se gândește, ci la faptul că dacă Neriman nu-l vrea, va fi toată viața nefericită. Faiz pleacă la școală să vorbească cu Șinasi. La firmă, Selim o cheamă pe Șaika s-o roage să aleagă un cadou special pentru Faizal dar chiar atunci ea intră în birou, supărată că Selim a permis ca Inci să lucreze acolo, ea bănuind că familia Arcaoglu pun la cale ceva. Pe Kerim îl caută un anume Erdinc iar el o roagă pe secretară ca dacă acest om mai sună, să nu-i facă legătura.


Faizal stă de vorbă cu Pelin și o avertizează că este periculos jocul ei, dar tânăra este foarte încrezătoare, ca de obicei. Faizal îi atrage atenția că umblă pe nisipuri mișcătoare din moment de toată familia Arcaoglu lucrează la firmă. Pelin o ține în continuare că știe ce face și că o să-i stea cu toții la picioare.

urmează: Un destin la răscruce episodul 31

Faiz îi cere lui Șinasi să aibă grijă de Neriman și să n-o lase singură, după care soarta va decide. Indirect, îi sugerează să fie din nou împreună. Macit se uită la clipurile cu ei doi salvate în telefon și pe cel mai frumos îl trimite lui Neriman cu mesajul să nu-l lase fără ea, fără iubire. Apoi o sună iar ea îi răspunde, ca să-l întrebe de ce o mai caută, iar el îi spune că nu poate fără ea și trebuie s-o vadă. Pelin, Duygu, Ozgur și Macit iau masa împreună, iar Macit stă privind în gol, trist. Când sună un client se duce afară să vorbească, iar între Ozgur și Pelin are loc o discuție tensionată, pentru că Ozgur o acuză că se face că nu vede dragostea lui Macit pentru Neriman, iar ea afirmă că ei doi sunt pe drumul către căsătorie și că el, Ozgur, ar trebui să-și vadă de treaba lui.

Un destin la rascruce - episodul 30 rezumat
Gulter și Faiz stau la o masă la Cemal când aud pe Cihan, sunat de Fahriye, că a venit proprietăreasa și o dă afară pe Șaika. Toți trei aleargă acasă la Cihan, unde s-a adunat lume, pemtru că acea cumătră face gălăgie în stradă. Faiz o pune la punct și o face să tacă și să-și retragă acuzațiile (că Șaika trăiește cu Cihan). Seara, lucrurile par să reintre în normal. Șaika este acasă la ea, Fahriye vine la Neriman, Gulter pune masa. La familia Demirhan între Pelin și Duygu este un gen de armistițiu, pentru că Duygu și-a apărat sora în incidentul cu Ozgur. Selim o invită pe Faizal la o plimbare în oraș, iar ea refuză sec, menționând că el se poate duce și singur.

În continuare Șaika o acuză pe mama ei pentru că că a lăsat-o când era mică și Gulter se hotărăște să-i povestească ce s-a întâmplat atunci. Că s-a măritat forțată de familie cu un bărbat bețiv și foarte violent care o bătea mereu și o lega de niște piloni să nu iasă din casă. Îi dădea drumul doar ca să caute de băut, să-i aducă lui. Apoi a amenințat-o că-i omoară fata dacă nu pleacă de la casa lui și a venit cu o armă în ziua în care Gulter a plecat, salvându-și fiica.

Macit nu mai poate de dorul lui Neriman și ca s-o vadă apelează la Fahriye și îi promite că n-o să spună nimănui de unde știa locul în care se află. Neriman este la examenul de admitere la universitate secția de arte plastice, si Macit iese din birou imediat după ce află acest lucru. Pelin îl vede și se uită cu ură după el. Macit îi spune lui Neriman că vrea să discute cu Faiz să-l convingă că o iubește și că logodna este ceva de moment, pentru a-și salva familia. Pelin o întreabă pe Șaika ce știe de Neriman, iar ea îi spune că este cu Șinasi la școală și că lucrează acolo. Pelin nu are încredere și o pune pe Burcu să-și sune șeful. Macit răspunde că nu mai vine astăzi la birou pentru că are treabă în oraș. Apoi se duce acasă și o roagă pe maică-sa să-i găsească un alt atelier de pictură lui Neriman, ca să nu se piardă talentul ei. Inci promite să rezolve.

Un destin la rascruce - episodul 30 rezumat
Aslî, sfătuită de Neriman, scrie tot ce o frământă într-un jurnal și din când în când, mai scapă singură și trece să-i mulțumească, la școală. După una din aceste scurte escapade, Emre supărat că nu i-a cerut voie să iasă din casă, o pălmuiește. Aslî intră în dormitor și închide ușa. Seara, Emre vine în dormitor și își cere scuze pentru comportamentul de mai devreme și se arată foarte spășit. Ea se culcă jos, iar Emre pe pat... Dimineața Aslî mai scrie ceva în jurnal apoi o sună pe Neriman, dar Emre intră imediat și ea închide. Kader e în spatele lui și amândoi sunt enervați pe ea pentru că vorbește cu Neriman. Emre se duce la școală și în curte o abordează pe Neriman și o amenință, bruscând-o. Șinasi îl vede și îl bate până-l aruncă afară din curtea școlii. Ruyei nu-i place deloc această violență a lui și îi reproșează că este o școală și nu se poate purta așa.

Pelin, care nu a aflat nimic despre Macit, se duce acasă la Inci cu niște desene, ca să i le dea, apoi află de la ea că logodnicul ei este la fermă. Merge acolo și-l deranjează pe Macit din visare, jucând teatru că se bucură să fie cu el și că vrea să-i facă ceva de mâncare. Seara, Selim și Faizal iau cina acasă pentru că ea a anulat rezervarea de la restaurant, pe motiv că după 30 de ani de căsnicie sărbătorirea lor i se pare inutilă și stupidă. Selim îi trântește pe masă brățara cu perle luată de Șaika și pleacă.

Pelin și Macit stau de vorbă și beau niște vin. Dimineața Macit este trezit de logodnica lui care-l invită la micul dejun iar el este extrem de derutat pentru locul unde se află, adică la fermă. (Presupun că Pelin i-a pus ceva în vin.) El acuză o durere de cap, apoi îl sună cineva și pleacă lăsând-o pe Pelin singură. Este vorba despre un alt atelier de pictură pentru Neriman, care a fost anunțată să vină să-și ia bursa. Dar când ajunge la secretariat, femeia de la birou dă un telefon și spune că a venit dra Solmaz, aceea recomandată de Macit Arcaoglu... In acel moment Neriman iese afară dar dă nas în nas cu Macit, căruia îi spune din nou că nu vrea să-l mai vadă, iar el insistă să vorbească cu Faiz. Neriman îi spune să nu cumva să facă așa ceva, dar Macit exact acasă la ea se duce. Faiz deschide și se miră să-l vadă în ușă. El îi spune că nu pleacă de acolo până nu-i spune tot ceea ce are de spus. În clipa următoare apare Neriman care se uită cu teamă la ei doi ...

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.








12 comentarii:

  1. Astept intotdeauna cu mare nerabdare rezumatele tale si iti multumesc mult de tot!

    RăspundețiȘtergere
  2. Astept intotdeauna cu mare nerabdare rezumatele tale si iti multumesc mult de tot!

    RăspundețiȘtergere
  3. Puteti să puneți cate 2 episoade? Filmul este foarte intrigant, și aștept cu nerăbdare și celelalte episoade .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intrigant? :) adica va enerveaza ? :)

      Prefer sa mentin un ritm constant al postarilor. Nu de alta, dar daca termin de postat acest serial in cateva zile, dupa aceea ce mai scriu? Ca n-am ce alt serial sa mai rezum, deocamdata. Prizoniera iubirii se termina, si apoi... pana la Paramparca mai este.

      Ștergere
    2. Te corectez, Oana, nu Paramparca ci Furtuna pe Bosfor. Doamne... abia astept!!!
      Multumesc, ai dreptate.

      Ștergere
    3. Da? :) atunci si eu abia astept pt cam material destul de pus in pagina la acest serial g-) frumos titlul, imi place tare mult!

      Ștergere
    4. Si mie de asemenea! Din pacate prostul obicei al postului Kanal D s-a confirmat si in cazul acestui serial. Numele trebuia sa fie Sfaramat sau ceva asemanator. Oricum macar de aceasta data schimbarea a fost una reusita si mie imi place numele, iar secventele m-au facut foarte curioasa abia iti astept materialul.

      Ștergere
    5. Rusii l-au radus aproape exact :CIOBURI.
      La canald.ro titlul aduce cu o manea!

      Ștergere
    6. Geta, daca titlul este sau nu reusit e o chestie de gust, insa in ceea ce priveste titlul unui serial, parerea mea este ca o televiziune nu are voie sa faca chiar ce-i trece unuia sau altuia prin cap ci in contractul de vanzare-cumparare al serialului este stipulata si problematica titlului ales. O fi lasata vreo marja de libertate, dar in linii generale titlul cred ca este stabilit de producatori, nu de cumparatori. Spun asta pt ca pe wikipedia in lb. turca, acolo unde exista informatia asta, sunt aceleasi titluri ale serialelor in mai multe tari. De exemplu "Oyle bir gecer zaman ki" s-a numit "Tradarea/Betrayal" in vreo cinci tari, daca nu si mai multe. Si nu cred ca se iau unele dupa altele, televiziunile din diferite tari, ci pur si simplu producatorii le impun prin contract sa aleaga din cateva titluri acceptate de ei.

      Si tot o parere personala, cred ca un titlu trebuie sa fie atractiv pt telespectator. Cioburi nu mi se pare deloc atractiv, chit ca este o traducere fidela a celui original.

      Furtuna pe Bosfor o fi semanand cu un titlu de manea, nu ma pricep. Nu ascult manele, nu ma intereseaza acest sector al muzicii si ca atare, habar nu am ce fel de titluri au ei la melodii.

      Ștergere
    7. P.S. ca o paralela: titlul unei carti e stabilit de librarie (difuzor) sau de autor? pe de alta parte titlul unei carti traduse se stabileste de catre editura (si autorul cartii) in momentul in care se cumpara dreptul de copyright pt traducere, nu de catre traducator.

      Ștergere
  4. Stiti cumva cum se cheama melodia de la sfarsit ?

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.