joi, 26 noiembrie 2015

Putere si glorie episoadele 7, 8, 9 rezumate





Putere si glorie episoadele 7, 8, 9 rezumate
[Putere si glorie episodul 7 după Prima TV] Gundogdu cade pradă lui Kara Toygar și acesta îi spune că acum va să vadă dacă Suleyman Șah alege tradițiile lui, sau pe fiul său. Însă Gundogdu mai are un pumnal, cu care-l înjunghie pe servitorul lui Toygar, care trebuia să-l ridice de jos și să-l lege. Apoi se urcă pe cal și scapă cu fuga, deși este rănit la un picior. Ertugrul se întoarce cu bine în tabără și îi dă tatălui său documentul de la El-Aziz, apoi o caută pe Halima și îi dăruiește o oglinjoară cumpărată din Alep. Ea îi mulțumește apoi îi spune despre raidul lui Kara Toygar iar Ertugrul îi promite că n-o s-o lase niciodată singură și fără apărare.

Selcan și Gokce o văd pe Halime stând de vorbă cu Ertugrul și se supără, sfătuind-o pe Hayme să scape de străinii ăia cât mai repede. Hayme le taie elanul și le trimite să-și termine treaba, avertizându-le că nu le privește chestiunea celor trei străini. Ertugrul îl dojenește pe fierar că nu a avut grijă de musafirii lui așa cum trebuie și că au putut să pătrundă și să atace oamenii lui Kara Toygar. Dar acum el află de la fierar, că dacă nu era acel atac, cei trei ar fi plecat din cort în cursul nopții. Titus, în vizită la una din cetățile templierilor, stă de vorbă cu domnița Eleonora care nu știe nimic de tatăl ei de ceva vreme (se pare că este fiica celui convertit la islam, Omer) și se întreabă dacă o fi viu, pe unde o fi? Titus își ia doar rămas bun de la ea pentru că urmează să plece într-o misiune.

Putere si glorie episoadele 7, 8, 9 rezumate
Gundogdu este până la urmă prins de către oamenii lui Kara Toygar din cauza rănii de la picior, care-l împiedică să fugă. Titus cere permisiunea Marelui Maestru să plece din nou ca să-și împlinească jurământul. Suleyman face consiliu și se discută despre avantajele și dezavantajele pământului oferit de emirul Alepului. Unul dintre bătrânii tribului se împotrivește, văzând în teritoriul dat doar locul unde ei își vor găsi mormântul, dar ceilalți acceptă oferta și Suleyman poruncește să se pregătească de drum, dar înainte de asta, are loc o ceremonie Kayî la care luptătorii execută un dans al săbiilor și în acest timp, Selcan are grijă să-i spună lui Halime să stea departe de Ertugrul.

[Putere si glorie episodul 8]

Kara Toygar îi spune lui Gundogdu că îl va trimite pe Hamza (de fapt, membru Kayî) la Suleyman să-i ceară pe cei trei străini, iar dacă nu, îl va omorî pe el și apoi pe toți cei din trib. Leproasa trimisă de templieri către tabăra Kayî ajunge acolo în timpul ceremoniei împreună cu o altă femeie bolnavă ca și ea. Amestecă într-un vas apa cu puțin din sângele lor infestat și bătrâna îi spune însoțitoarei sale să plece să-și facă treaba, apoi ea toarnă apă contaminată cu lepră într-o ladă cu alimentele tribului. În scurt timp cealaltă leproasă este prinsă de gardieni și e adusă în mijlocul lor fiind țintuită cu sulițele. Ea îi transmite lui Ertugrul salutări de la templieri, moment în care trage sulița unuia dintre gardieni și și-o înfige în inimă. După asta, Suleyman poruncește să se sape o groapă și să fie ars cadavrul leproasei.

Putere si glorie episoadele 7, 8, 9 rezumate
Mama Hayma merge în cortul lui Ertugrul să discute cu el despre căsătoria cu Gökce, dar el îi spune că o iubește pe Halime și că nu ar putea renunța la ea. Hayme îi transmite acest lucru lui Suleyman, însă el crede că inima unui șef războinic este la tribul lui și că după ce vor pleca de acolo, pentru că începe migrația triburilor, fiul lui o va uita pe Halime. A doua zi la micul dejun șahul o trimite pe Gökce să-l cheme pe Ertugrul la masă și îi comunică decizia lui de a-l însura cu fata. El nu apucă să răspundă, că apare un gardian care îl aduce în cort pe Hamza, rănit, care le spune despre atacul lui Kara Toygar asupra caravanei, că toți au murit iar Gundogdu a fost luat ostatic și că dacă cei trei străini nu-i vor fi predați până a doua zi, îl omoară pe fiul cel mare al șahului. Atunci Suleyman se înfurie și se supără, dar nu zice nimic, ci doar trimite după Numan căruia îi expune faptele și îl întreabă direct cine sunt ei? Acesta recunoaște că este fiul fostului sultan al selgiucizilor, prinț moștenitor al tronului, motiv pentru care este căutat de Alaeddin care vrea să-l ucidă. Între timp, Selcan merge în cort la Halime și o amenință că dacă nu pleacă din tabăra lor, o s-o omoare, pentru că din cauza lor s-a abătut nenorocirea peste soțul ei și peste trib. Suleyman, Numan și Ertugrul se sfătuiesc cum să rezolve spinoasa problemă, pentru că sunt conștienți că Toygar l-ar ucide pe Gundogdu chiar dacă le sunt predați cei trei prinți.

[Putere si glorie episodul 9]

Putere si glorie episoadele 7, 8, 9 rezumate
Undeva în tabără, într-un cort, Kurdoğlu, fratele de cruce și dușmanul ascuns al lui Suleyman, discută cu apropiații săi despre atacul pe care l-a comandat lui Kara Toygar asupra caravanei Kayî și regretă că n-au avut altă cale decât să-i omoare pe toți în afară de fiul lui Suleyman și de Hamza. Apoi se gândesc că Toygar, la următoarea mutare, i-ar omorî pe Suleyman și pe fiul său mai mare și ar rămâne doar Ertugrul de ucis, după care el ar deveni șeful tribului Kayî. Unul din cei doi sfetnici spune că se ajunge prea departe cu asta, dar el se enervează și îl amenință cu pumnalul, apoi îl pune pe celălalt sfetnic să-l supravegheze și dacă-l vede că vrea să vorbească ceva, să-i taie limba. Selcan intră în cortul lui Suleyman și îl aude vorbind cu Ertugrul că vor ataca pe oamenii lui Toygar într-o ambuscadă la Dealul Vulturului. Apoi iese cu Ertugrul afară și îl amenință cu moartea, dacă i se întâmplă ceva soțului ei. După aceea, el își continuă discuția cu Suleyman despre planurile de atac împotriva selgiucizilor. Titus vine la Kara Toygar și este întâmpinat de acesta, când un războinic Kayî chipurile trecut în tabăra selgiucizilor tocmai pleca și astfel aude, îngrozit, că acela pe care-l considera partener, de fapt este și aliatul templierilor. Mai târziu va merge la Suleyman să-i spună despre cele văzute. Titus îi transmite comandantului selgiuc că Marele Maestru nu-i dorește pe cei din tribul Kayî la granițele teritoriilor lor și că trebuie mânați în altă parte. Toygar îl asigură că poate face asta, pentru că este aliat cu fratele de cruce a lui Suleyman care-și dorește funcția de șef al tribului. Cât despre Suleyman, Toygar crede că acesta va veni să se predea în seara respectivă, ca să-și cruțe fiul.

Putere si glorie episoadele 7, 8, 9 rezumate
Înainte să plece, Suleyman îl pune locțiitor pe Kurdoglu iar Hayme aude și vede aceasta, nefiind de acord, dar nu își trădează prezența în cort fiind ascunsă după un covor. Selcan are de transmis un mesaj lui Ertugrul de la mama Hayme dar când ajunge în cortul lui îl aude vorbind cu Halime, că se va duce cu Numan și Yigit la Toygar dar va avea grijă să nu îi dea pe mâna lor. (Numan îl rugase anterior pe Suleyman să aibă grijă de fiica lui, de prințesa Halime, pentru că selgiucizii îi vor pe ei doi, el cu băiatul lui, care pot revendica tronul imperiului, n-au treabă cu Halime, dar ar pute-o omorî.) Atunci, înfuriată, Selcan iese din cort și se duce la Kuroglu să-i spună că Suleyman nu-și respectă nici tradițiile și nici nu-l va salva pe soțul ei și că are de gând să organizeze o ambuscadă asupra selgiucizilor la Dealul Vulturului. Kurdoglu se arată foarte îngrijorat și o trimite pe Selcan la cortul ei spunându-i să nu mai dezvăluie nimănui ce a auzit și să nu spună la nimeni că a discutat cu el. A doua zi merge împreună cu un prieten care nu era de acord cu deciziile lui Suleyman, la Toygar să-l anunțe despre ambuscadă. Suleyman se duce, deocamdată singur, la fortăreața lui Toygar care era la masă cu Titus, care se ascunde după un zid ca să nu se dea de gol față de turc. Selgiucidul se înfurie când aude că șahul n-a venit cu cei trei ostatici și îi pune cuțitul la gât amenințându-l că-l omoară. Dar Suleyman îi cere să-i predea pe Gundogdu nevătămat și mai apoi va primi ce i-a cerut, apoi îl întreabă ce-i este mai de folos, viața lui sau cei trei ostatici? Toygar așteaptă să vadă ce are de zis Suleyman, care-i propune să facă schimbul de prizonieri, dar mai întâi să-l predea pe Gundogdu și apoi să meargă afară unde se află Numan cu Yigit aduși de Ertugrul singur. Toygar se învoiește și îl duce pe șah la locul unde este închis Gundogdu căruia îi dă drumul. În tabără oamenii se revoltă pentru că aud zvonuri despre faptul că ar fi fost atacată caravana cu mărfuri și când îl văd pe Hamza rănit într-un cort, sunt siguri că zvonurile sunt adevărate. Mai mulți oameni se îndreaptă către cortul lui Halime, ei considerând că străinii sunt de vină pentru toate astea și trebuie alungați. Mama Hayme încearcă să-i potolească și o aduce pe Halime în fața lor spunând că de acum înainte ea este o membră a tribului Kayî. Oamenii încep să întrebe unde-i Suleyman, dar Hayme nu le dă nici un răspuns. Pe drum, Kara Toygar cu un aghiotant, Șuleyman și Gundogdu se îndreaptă către locul unde se află Ertugrul cu Numan și Yigit. De pe dealuri, ascunși, Titus și oamenii lui stau la posturi gata de atac..


sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial 
 vă rog accesați pagina Stele tv.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.