luni, 7 decembrie 2015

Ingeri si nobili - serial turcesc, prezentare si distributie





Ingeri si nobili - serial turcesc, prezentare si distributie
Titlul original: Bugünün saraylısı
Traducere aproximativă: Proprietarul palatului
Nr. episoade: 36
Producator: Avșar Film, Turcia
Anul: 2013
Regia: Kudret Sabanci
Scenariul original - după un roman de Refik Halit Karay.

Serialul va fi difuzat la Acasa TV sub titlul "Ingeri și nobili" din 14 decembrie 2015. Este un serial trunchiat, deoarece în 2014 producătorii turci au decis anularea filmărilor.

Domnul Ata Katiboğlu locuiește într-o vilă luxoasă pe malul mării cu soția și cei doi copii, o fată și un băiat. El provine dintr-o familie cu o foarte bună reputație în înalta societate și lucrează ca bijutier iar bijuteriile sale sunt apreciate de toată lumea. Deși domnul Ata este incredibil de talentat în meseria lui, nu are foarte mult succes în afaceri. Lucrează într-un mic atelier alături de câțiva angajați și nu dorește să-și folosească talentul pentru a scoate profit. Pentru că are probleme bănești, e nevoit să se hotărască ori să-și vândă brandul de bijutier, ori să vândă frumoasa lui casă în care stă de o viață și pe care familia sa o deținea de generații. Până la urmă, pentru că și-a cheltuit aproape toată averea și nu mai are cu ce să-și mențină actualul standard, hotărăște să vândă casa, deși nici unul dintre membrii familiei nu dorește asta, și se mută într-un apartament care-i face să se simtă inferiori. În cursul acestei adaptări la o viață diferită, Ata se înstrăinează încet de familie, mai ales că atât fata lui, Feride, cât și soția, Uftade, nu se pot obișnui cu noul stil și pun presiuni asupra lui.

Însă Ata nu știe cui a vândut, de fapt, luxoasa vilă. La un moment dat descoperă că noul proprietar este cineva din trecut, care a așteptat să găsească ocazia potrivită de a se răzbuna pe el. În tinerețe, Ata și Yașar, care pe atunci era majordom la vilă, s-au îndrăgostit de aceeași fată, Asuman, care muncea ca menajeră în casa cea luxoasă. Asuman îl iubea pe Ata cu care avea o relație secretă, dar cu toate că rămăsese însărcinată cu el, s-a căsătorit cu Yașar, din cauză că mama lui Ata aflase de relația fiului său și nedorindu-și o asemenea noră, le-a dat bani lui Yașar și Asuman ca să se căsătorească, apoi să părăsească Istanbulul. Ata nu știa de copil și nici de intrigile mamei sale, și crezând că a fost părăsit și înșelat, și-a refăcut viața alături de o altă femeie, soția lui actuală. După ce Yașar rămâne văduv, găsește cu cale să se răzbune pe Ata, pentru că Asuman nu renunțase niciodată să-l iubească, și achiziționarea casei de pe malul mării este un prim pas în a-și îndeplini gândul. Yasar are o fată, Ayșen (care rezultă că este în realitate fiica lui Ata), frumoasă și naivă, care seamănă perfect cu Asuman, mama ei, și care cunoaște Istanbulul doar de la televizor și din cărți. Când Ata o vede pentru prima dată este foarte tulburat, dar pune emoția pe seama asemănării fetei cu Asuman, iubirea lui din tinerețe. La nunta lui Feride, Ata Yașar face un atac de cord dar reușește să-i șoptească la ureche lui Ata adevărul despre Ayșen.

Odată cu mutarea lui Yașar în oraș are loc maturizarea lui Ayșen, care-i include și pe vecinii Savaș și Fatih. Când află adevărul despre cine îi este tată cu adevărat, ea este șocată și alege să se alăture lui Feride și Uftade, dar ele două vor căuta să profite de naivitatea fetei. În cele din urmă, Ayșen își dă seama cum stau lucrurile și decide să se răzbune pe cei care i-au făcut rău.

Serialul este o dublă poveste: pe de o parte răzbunarea lui Yașar față de Ata, pe de altă parte devenirea lui Ayșen și adaptarea ei la adevărul care-i marchează viața.


    Selçuk Yöntem - Ata Katiboğlu, bijutier de viță nobilă
    Nazan Kesal - Üftade Katiboğlu, soția lui Ata
    Cansu Tosun - Ayşen Kaya, fiica naturală a lui Ata
    Ali Ersan Duru - Fatih Soysal
    Serhat Teoman - Savaş Ataman
    Derya Durmaz - Fatih'in Ablası
    Gülenay Kalkan - Rezzan Ataman
    Dilşad Çelebi - Neslihan
    Begüm Akkaya - Feride Katiboğlu, fiica lui Ata
    Barış Arduç - Selim
    Alihan Aracı - Çetin Katiboğlu, fiul lui Ata
    Metin Coşkun - Yaşar Kaya, rivalul lui Ata
    Sema Çeyrekbaşı - Nevbahar
    Eda Akkaya
    Serkan Altıntaş
    Erdoğan Tutkun - Komiser
    Dilek Çelebi - Elmas

Notă: la acest serial, deoarece nu am materiale informative în altă limbă decât turcă, voi face doar rezumatul primului episod.






24 de comentarii:

  1. Bună ziua!
    Am o rugăminte, dacă puteți și cunoașteți limba turcă, poate postați 2-3 fraze despre finalul romanului după care a fost făcut acest film. Există rezumate dar sunt în limba turcă și translatorul automat nu traduce cum trebuie.
    Vă mulțumesc, Dana D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, Dana! Nu, nu stiu turceste, dar poate translatorul automat traduce ceva mai inteligibil din turca in engleza... eu asa faceam, dar intr-adevar, au o gramatica sucita turcii astia si traducerea iesea greu de inteles...

      Ștergere
  2. Bună seara din nou!
    Am încercat varianta cu engleza, iese o varză ! Poate și pentru că unele personaje au numele schimbate, se pare că serialul este o adaptare mai modernă iar scenariștii au mai schimbat câte ceva.Romanul a fost scris în 1954, Turcia atunci încă era îngropată în tradițiile lor ...mai speciale și de aceea acțiunea este un pic schimbată. Asta este, poate îl vor traduce cândva!
    Mulțumesc pentru amabilitate și răspuns.
    Dana D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da... imi pare rau ca nu se intelege ce si cum. Si eu am zis ca bani ar face editurile daca ar traduce romanele dupa care sunt facute unele seriale turcesti. Dar se pare ca nu s-a trezit nimeni dintre oamenii de presa si editori ca doamnele si domnisoarele mai aloes, consuma seriale/romane turcesti ....!

      Ștergere
    2. Unde gasesc si eu celelalte episoade?

      Ștergere
    3. Fiti amabila si spuneti-mi pe ce site a-ti gasit cartea?multumesc anticipat

      Ștergere
    4. Dna Eleonora Oros, cartea nu a fost inca tradusa la noi.

      Ștergere
  3. Stie cineva daca se va continua in alt sezon? Am vazut ca episodul de azi ar fi fost ultimul , s-a terminat aiurea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la fel si eu doresc sa stiu daca urmeaza si sezonul 2 la turci acasa :(

      Ștergere
    2. Nu, serialul a fost anulat la turci ...

      Ștergere
    3. De pe site-urile turcesti care au rubrica de stiri despre seriale in engleza. Serialul e din 2013-2014, au trecut cam 2 ani de cand s-au incheiat filmarile, nu se reia un serial dupa 2 ani de pauza. Cel putin nu la turci.

      Ștergere
    4. Poftiti inca o sursa unde se spune negru pe alb ca serialul a fost anulat in 2014 Turkish TV series for English speakers - cancelled or finished shows in 2014 la pozitia 42.

      Ștergere
  4. Nu inteleg de ce RESPONSABILII acestui Post TV nu se pronunta clar, fara echivoc daca Serialul " S-A INCHEIAT" sau " NU" . Ce ar fi fost asa greu sa fie lamuritori ? ! Sa fi spus clar " Serialul are " n " episoade . si va fi transmis in " perioada Y " . Ne dezamagiti total . Macar , la incheierea Ep. 36 pe 01 febr. sa fi afisat: S-a terminat sau : urmeaza ep. 37 in data de... Ne lasati sa interpretam fiecare lucrurile dupa ...imaginatie ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a pronuntat vreodata vreun oficial de la vreo televiziune in legatura cu intreruperea unui serial? Ca fapt divers, mai stiti ceva de Yaman / Medcezir, care e serial cu cap si coada dar la noi e abandonat? Sau de Inima de Frate - Kuzey, Guney, care la fel, a fost abandonat la noi, dar in realitate e serial cu cap si coada?

      Ștergere
  5. Ce bine le spuneti toti...dar tot fără răspunsuri rămânem... De ce oare protv a cumpărat un film fără final?! S-a terminat in toiul acțiunii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-o fi cumparat ca era ieftin, ce le pasa lor de telespectatori ...

      Ștergere
  6. Dezamagitor! Fara mici-o explicatie.......brusc sa terminat serialul! Eu totusi sper sa ne uimeasca cu un alt sezon cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fetelor,stiti cumva cum se numeste actorul care la jucat pe Onur in ultimul episod?Imi pare tare cunoscut din alt serial dar nu-mi pot aminti deloc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Poate stie cineva cum se numeste cartea dupa care este facut filmul su cine a scris o

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ati citit primele randuri ale articolului de mai sus?

      Ștergere
    2. ”Bugunun Saraylisi„ de Refik Halit Saray , scrisă în 1954.
      Dana D.

      Ștergere
    3. * Karay, scuze, e cam târziu. Refik Halit Karay este scriitorul.
      Dana D.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.