joi, 21 ianuarie 2016

Kosem episodul 10 rezumat





Kosem episodul 10 rezumat
Kosem jură că va răzbuna moartea tatălui ei, Enzo, astfel că săbiile se vor încrucişa între ea şi sultana Safiye. Ca să-i facă rău sultanei, începe o operaţiune uriaşă în harem. Prima pe care vrea s-o doboare este odalisca Cennet, mâna dreaptă a sultanei Safiye, pe care o aduce faţă-n faţă cu moartea. Cennet, pentru a-şi salva viața, îi face o ultimă ofertă lui Kosem şi îi spune un secret foarte întunecat care poate deveni o armă redutabilă împotriva sultanei Safiye. Handan, care a fost trimisă la palatul vechi, părăseşte seraiul. Safiye, în dorinţa de a slăbi influenţa lui Kosem în harem şi de a eroda relaţia dintre ea şi sultan, îi trimite lui Ahmet o altă cadînă la halvet, pe frumoasa Katerina. Astfel, iubirea dintre Ahmet şi Kosem trebuie să treacă prin focul unor probe. Pentru prima dată Kosem se va teme că-l poate pierde pe sultan.

Are loc căsătoria dintre Derviș şi Fahriye, dar în acest timp Mehmet plănuieşte s-o scape pe iubita lui de la această căsnicie. Pe de altă parte, Derviș porunceşte ca Şahin să fie executat. Comandantul Murad Paşa intră pe teritoriul Imperiului. Rasha, care şi ea doreşte s-o eclipseze pe Kosem, naşte primul fiu al lui Ahmet, Osman. Prinţul nou-născut este motiv de bucurie pentru unii şi de disperare pentru alţii.


sursa rezumatului de mai sus este siteul izleyiciplatformu.com

versiunea detaliată:

Kosem episodul 10 rezumat
Kosem merge la sultana Safiye jurând că va răzbuna moartea tatălui ei. Safiye o umileşte şi îi răspunde că va călca pe capul oricui are de-a face cu ea. Kosem, după câteva momente, foarte semeaţă spune că pe capul ei n-o să calce nimeni şi că ea îi va face să îngenuncheze în faţa ei pe toţi cei care o rănesc pe nedrept. Kosem pleacă şi se gândeşte la un plan de răzbunare împotriva sultanei Safiye. Trec 8 luni. Kosem îşi pune planul în aplicare şi va începe cu odalisca Cennet, mâna dreaptă a sultanei. Kosem le spune eunucilor şefi ai haremului că Cennet are un iubit dintre gărzile palatului şi astfel cei doi sunt prinşi în fapt. Imediat este anunţat Ahmet, care se miră că Cennet avea un amant, cunoscând foarte bine că pedeapsa pentru o astfel de faptă este execuţia. Amândoi sunt închişi şi urmează să aştepte ordinul ca să fie omorâţi. Cennet se împotriveşte din toate puterile şi urlă în celulă că ea este sub comanda sultanei Safyie şi să hotărască aceasta ce pedeapsă va primi. Bulbul se duce într-adevăr la Safiye şi cerşeşte milă pentru sărmana odaliscă, care a slujit-o cu credinţă pe sultană atâţia ani, propunând s-o mărite și s-o trimită la casa ei drept pedeapsă. În acest timp iubitul lui Cennet este executat cu sfoara sub privirile odaliscăi care nu conteneşte să ţipe. Kosem speculează momentul şi negociază cu Cennet viaţa ei contra un secret privitor la Safiye. Cennet este dispusă să spună ceva, dar nu apucă decât să zică numele prinţesei Fahriye că şi apare Bulbul în fugă anunţând că Cenet a fost iertată datorită intervenţiei lui Safiye. Odalisca nu mai spune ceea ce ştie, iar Kosem rămâne deocamdată fără informaţia de care avea atâta nevoie.

Kosem episodul 10 rezumat
În harem Rasha abia mai poate merge aflându-se în ultima lună de sarcină, iar Mahfiruze face glume pe seama lui Kosem, care deşi este noapte de noapte la sultan, nu rămâne însărcinată de atâta vreme (Ahmet i-a spus că nu se atinge de ea decât atunci când va dori şi va fi pregătită). Kosem nu-şi face probleme, dar Safiye alege din harem o altă fată, Katerina, pe care o instruieşte să-l seducă pe sultan şi o încurajează, asemuind-o cu Hurrem pentru că vine din Polonia, ca şi soţia marelui Suleyman. Între timp Kosem încearcă să şi-o facă aliată pe Handan, rugându-l pe Ahmet s-o elibereze de la Palatul Vechi, măcar pentru nunta prinţesei Fahriye, ziua lui (a sultanului) şi apropiata naştere a primului moştenitor. Printr-un concurs favorabil de împrejurări Kosem află toată povestea arsurii de pe obrazul lui Cennet chiar de la Halime, care în aparenţă ar fi fost făptuitoarea acestui lucru. Halime o avertizează pe Kosem că Safiye este foarte perversă şi că ea a poruncit ca perna lui Cennet să fie otrăvită văzând că fostul sultan avea o simpatie pentru ea şi o chemase de două ori la halvet. Pentru că n-o dorea de favorită a fiului ei, Safiye a poruncit unei servitoare să otrăvească perna lui Cennet, dar toată lumea a crezut că Halime, care şi ea era favorită, a făcut asta.

Kosem episodul 10 rezumat
Nunta lui Derviş cu Fahriye se apropie, la fel şi ziua lui Ahmet. În harem se împart dulciuri şi galbeni, iar de ziua sultanului, mai multe cadîne se duc să danseze, în rolul principal fiind Katerina care îi atrage privirile tânărului Ahmet şi îi lasă o petală de trandafir. În acest timp Kosem le aduce pe servitoarea care a îndeplinit porunca lui Safiye şi pe Cennet faţă în faţă, astfel Cennet aflând că tocmai aceea pe care o slujeşte cu deplină credinţă i-a ars faţa. Odalisca la început nu crede, şi de furie se repede la servitoare şi o strânge de gât. Kosem le desparte pe cele două apoi rămâne cu Cennet care simte din plin gustul trădării. Kosem îi spune doar că acelaşi lucru l-a simţit şi ea când i-a murit în braţe tatăl. Ahmet o cheamă la halvet pe Katerina care i-a furat gândurile de când a văzut-o. Kosem, aflând asta, o ia înainte şi păcăleşte străjile de la uşă, apoi intră peste Ahmet şi se repede la el cu poftă să-l sărute şi să-l dezbrace. Bineînţeles, Katerina nu mai părăseşte haremul pentru că se află despre fapta lui Kosem, care se dăruieşte sultanului de teamă să nu-l piardă.

Kosem episodul 10 rezumat
După nunta lui Fahriye cu Derviş cei doi se văd în dormitor iar ea îi pune în vedere că nu-l lasă s-o atingă şi că nunta lor nu e decât o căsătorie politică, iar inima ei aparţine altuia. Derviş, la rândul său, îi spune soţiei sale că nu are de gând să se culce cu ea şi că şi el iubeşte pe altcineva aşa că amândoi sunt chit. A doua zi dimineaţă Derviş găseşte în patul sultanei o cadînă care-i spune că sultana i-a poruncit să doarmă în acel pat apoi a plecat. Fahriye este deja în oraş unde se întâlneşte cu Mehmet Giray şi amândoi fug. Şahin, care a rămas în închisoare, din porunca lui Derviş urmează să fie omorât de doi indivizi, dar el află despre acest lucru şi îi bate pe cei doi după care strigă gărzile.

În aceeași dimineaţă, Rasha intră în travaliu şi Ahmet este trezit şi anunţat că favorita sa naşte. În scurt timp Rasha naşte un băiat pe care sultanul îl botează Osman. Safiye vine cu strănepotul ei în braţe şi îl prezintă fetelor din harem. Cennet apare şi ea şi se aşează lângă Kosem, ca să arate că este de partea ei, apoi îi dă inelul maică-sii şi îi şopteşte la ureche că Fahriye a fost aceea care i-a îmbolnăvit pe Ahmet şi pe Mustafa de variolă.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.