vineri, 29 ianuarie 2016

Lupta rozelor - prezentare si distributie





Lupta rozelor - prezentare si distributie
Titlul original: Güllerin Savaşı
Gen: dramă, romantic
Nr. episoade: 68, 2 sezoane (1-48, 49-68)
Producție: MED Yapim Turcia, 2014
Regizor: Merve Girgin
Scenariul: Melis Civelek, Sirma Burns
Traducere: Războiul rozelor


Serialul se difuzează pe Acasă TV sub numele de Lupta rozelor, zilnic de la ora 18.00 începând de marți, 2 februarie 2016.

Serialul ne introduce într-o altă poveste dintre două personaje aparținând a două lumi diferite: Gulru, o tânără frumoasă dar săracă, locuiește cu familia pe domeniul unui bogătaș. Tatăl ei este grădinarul familiei, iar sora ei este bucătăreasă. Gulru a visat dintotdeauna să devină precum Gulfem, fiica stăpânilor ei, care acum locuiește în străinătate și este designer de modă. Gulfem Sipahi joacă rolul de model pentru frumoasa Gulru, fără să știe aceasta, iar Gulru nu-și dă seama că Gulfem habar nu are de admirația ei și nu bănuiește că fata își dorește să devină designer și să lucreze împreună cu ea într-o zi.

Gulru chiar obține o bursă la universitate și își urmează visul. Într-o zi bogătașul moare împreună cu Cahide, mama doctorului Omer. Gulfem vine să ia parte la înmormântarea tatălui ei. După aceea află că acesta își dorise ca toți copiii lui să fie împreună la Istanbul, așa că Gulfem rămâne în casa părintească alături de fratele ei, Cihan. Gulru este bucuroasă că acum poate să-și vadă idolul în fiecare zi, dar pe măsură ce timpul trece, planurile ei se spulberă rând pe rând și nimic nu se mai întâmplă așa cum își dorise.

Deranjată de atitudinea insistentă a lui Gulru, într-o zi, fără vreo explicație, Gulfem îi concediază pe grădinar şi pe bucătăreasă, adică pe tatăl și sora lui Gulru, lăsându-le doar 5 zile ca să se mute în altă parte. În plus, lui Gulfem îi dispare o bijuterie şi o acuză pe Gulru că i-ar fi furat-o. Acum, dezamăgită de femeia pe care o admira necondiționat, Gulru dorește să se răzbune și jură să-i ia acesteia tot ceea ce are. Povestea se complică odată cu apariția lui Omer Hekimoglu (actorul este cel care l-a jucat pe Levent în Feriha), care va deveni singura iubire a lui Gulru, și pe care îl întâlnește din pură coincidentă. Omer, revenit și el din străinătate, se revede cu Gulfem, cu care mai demult a avut o relație. Acum sunt doar niște vechi prieteni, încă foarte apropiați inclusiv fizic, dar Omer după ce o vede pe Gulru se va arăta interesat de ea.

În ce fel își va vedea Gulru împlinit visul de a deveni la fel ca Gulfem, cum va trece ea peste jocurile acesteia și peste faptul că Gulfem se va căsători cu Omer, iubirea vieții ei, vom vedea urmărind la Acasă TV serialul Lupta rozelor.

Distribuția

Damla Sönmez - Gülru Çelik, fiica grădinarului Salih, a crescut în anexele pentru servitori. Deși îl iubește pe Omer, se va căsători cu Cihan, fratele lui Gulfem, iar când acesta va muri îi moștenește averea.

Barıs Kılıç - Ömer Hekimoğlu, medic. O iubeşte pe Gulru, dar Gulfem reușește să se căsătorească cu el ca să se răzbune pe fiica grădinarului. Ulterior divorțează.

Canan Ergüder - Gülfem Sipahi, celebră creatoare de modă. Este bună prietenă cu Omer, cu care a avut o relație când era mai tânără. O urăște pe Gulru în principal din cauza iubirii dintre ea și Omer.

Şercan Badur - Cihan Sipahi, o iubește pe Gulru din copilărie. Se va căsători cu ea dar se sinucide și astfel averea lui îi revine lui Gulru.

Feyza Civelek - Çiçek Çelik, fratele lui Gulru
Zeynep Köse - Yonca Çelik, sora lui Gulru
Yiğit Kirazcı - Mert Gencer, logodnicul lui Gulru
Atilla Şendil- Salih Çelik, tatăl lui Gulru, grădinarul familiei Sipahi
Meltem Pamirtan - Mesude Çelik Yıldırım
Berk Yaygın - Yener Yıldırım
Turgay Tanülkü - Recep Gencer
Pınar Afsar - Ayla Sipahi
Aslı İçözü - Halide Demir
Serap Aksoy - Cahide Hekimoglu, mama lui Omer, care moare odată cu bătrânul Sipahi.
Arif Pişkin - Şevket
Münire Apaydın - Mebrure
Uğur Kıral - Taner
Güzin Akın - Naciye


sursele acestui rezumat sunt site-ul de limbă engleză turkishdrama.com si pagina de wikipedia a serialului.






32 de comentarii:

  1. Mihaela sunt si nu stiu de ce nu-mi accepta adresa de emailasa ca public ca si anonim ca asa a mers Am inceput sa-l urmaresc si pe acesta desi am zis ca nu ma mai uit dupa ultimile 2 seriale care au avut un sfarsit de cacao. Sper sa nu aiba multe episoade si macar asta sa aiba un sfarsit cu inteles.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, compatimesc cu tine.....si pe mine m-au scos din sarite finalurile de la IERTAREA si INGER SI NOBILI (sper ca are si sezonul 2 )altfel actori foarte buni ,muzica frumoasa ,costume si bijuterii de expozitie.....

      Ștergere
    2. Eu sincer nu as vrea un final cu inteles ci unul Happy........! Din pacate nici Lupta Rozelor nu se termina asa cum imi doresc.......

      Ștergere
  2. Lupta rozelor are un Happy end sau nu?Pierdem din nou timpul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am vazut niciun episod, dar puteti cauta pe youtube cu titlul original si apoi vizionati ultimele 5-10 minute. La mine in zona conexiunea internet a devenit foarte proasta in ultimele zile, nu mi se incarca uneori nici pagina de FB. Azi dimineata a trecut o ora si jumatate pana m-am putut conecta :( fisierele video este exclus sa le pot vedea in asa conditii.

      Ștergere
    2. Pe Youtube ....nu este serialul este din 2014-2015 ......iar ultimul episod in Turcia a fost ieri (6 februarie 2016) ......am gasit pe niste site-uri dar nu am încredere ca sunt complete

      Ștergere
    3. Intotdeauna cel mai bine este sa cautati pe site-ul televiziunii care l-a difuzat. Kanal D, in acest caz. https://www.kanald.com.tr/gullerin-savasi/bolumler

      Ștergere
    4. NU are happy end in ceea ce o priveste pe protagonista...

      Ștergere
    5. Finalul e unul trist din pacate. Gulru va ramane in casa lui Gulfem si toti o vor parasi.

      Ștergere
    6. Da asa e Gurlu ramane singura. Pentru ea va fi un soc cand vin noul gradinar cu familia lui si are o fata mica iar Gurlu o intalneste. Fata gradinarului vrea sa fie ca ea.

      Ștergere
  3. Seamana cu Un destin la rascruce...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai Anonim eu sunt Mihaela si neputand sa puplic ca open Id pentru a putea fi identificata apropo (habar nu am de ce), am o intrebare tot ne spui ca NU are happy end in ceea ce o priveste pe protagonista, dar nu dai detalii, sa inteleg ca o spui la caterinca sau ce??????!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vazut ultimul episod(68-fara traducere) si se pare ca Gurlu,care nu mai are nimic din inocenta de la inceput, ramane singura,parasita de toata lumea.Pare un serial bunicel - pacat ca oamenii astia nu au auzit de happy end.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mihaela sunt si sunt foarte suparata ca nu mai pot posta ca open ID ca nu-mi mai recunoaste adresa de email.
    aceasta este adresa unde se poate vedea ultimul serial ep.68 pe kanad la turci https://www.kanald.com.tr/gullerin-savasi/bolumler/gullerin-savasi-final-bolumu?p=1.
    si da are un sfarsit de cacao,Ramona are dreptate Gurlu ajungr mai rea decat Gulfem care nu prea am inteles dar parca se zice cava ca ar fi sora cu ele sau asa ceva (apare des cuvantui cardesim sau asa ceva ca am invatat pana acum ca inseamna frate / sora ) rugam cine mai stie limba turca sa vada si sa ne spuna

    RăspundețiȘtergere
  7. Din câte am văzut eu în secvențele de pe youtube, Omer și Gülru au un bebeluș pe care aceasta îl pierde când este împinsă pe scări din greșeală(așa cred) de Gülfem. Trist că nu rămâne la fel de inocentă ca la început (Gülru).

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate nu raman împreună. Taner cu Cicek. Mai bine se termina pentru Gulfem care pare împăcată. Cu Omer se logodeste dar tatal ei moare. Tatal ei moare iar aici începe razbunarea ei. Se căsătorește cu Cihan dar spre final moare si el.
    Îmi pare rau ca ramane singura fara familie, nimeni langa ea. Nu mai este la fel de inocență.
    Nu ma mai uit la el. Personajele, acțiunea este foarte buna. Dar toate filmele turcești nu au happy end. Nu le plac fericirea la turci.Am inceput sa ma uit si la altele dar toate au final 😣😨😦

    RăspundețiȘtergere
  9. Taner - ugur kurul.asa e corect.l am cautat si nu l am gasit cu numele care e pus aici :))) . dar am dat de el pn la urma . la ce anume se refera comentariul cu referire la cahide cum adica moare cu batranul sipahi?

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu trebuia sa comentati sfarsitul. Poate ca e mai bin e ca ramine singura. Asa merita daca nu a ales iubirea si a ales razbunarea. Stiti, la noi este o vorba: razbunarea este arma.........

    RăspundețiȘtergere
  11. saraciturile vor sa urce, sa parvina sunt ca lipitorile, asa si gulru , razbunare ,amestecata cu invidie, profita si manipuleaza un tanar bolnav ca cihan sa demonstreze CE???????? CA ESTE PROASTA.....

    RăspundețiȘtergere
  12. mai rar asa actori si personaje antipatice in serialele turcesti...yok

    RăspundețiȘtergere
  13. Osa traduceti serialul povestea ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum am mai spus, nu am de unde sa traduc, la acest serial nu am gasit materiale decat in limba turca, si acelea niste rezumate foarte scurte. Iar din turceste nu ma mai bag sa traduc cu google pt ca iese aiurea si involuntar incurc cititorii.

      Ștergere
  14. gulru primeste ce a cautat. dar pierderea unui copil pt o mama poate sa schimbe tot.in filmele cu happy end toti criminali si toti orice fac ei sunt fericiti la final. e mai realistic. e mai ok nu imi doream sa ramana cu omer deoarece si omer a calcat-o in picioare pe gulru. practic finalul o lasa pe protagonista sa aleaga calea pe care vrea sa mearga. si ce exemplu vrea sa dea mai incolo celor din jur

    RăspundețiȘtergere
  15. DANA BALANESCU: HRISTOS a inviat!
    Ieri, urmarind cu placere inca 2 episoade din Downton Abbey (pe Happy channel, fost Euforia) si fugitiv secvente din 2 seriale (sud-american si unul turcesc) am realizat de ce serialele englezesti ma atrag (am vazut citeva de-a lungul timpului, cu diverse teme). Si de ce ne plictisim repede de celelalte. Serialele englezesti prezinta momente obisnuite/firesti din viata unor familii (fie bogate, fie sarace). Intervin, desigur si in viata lor calamitati (razboaie, molime, dezastre)- adica personajele sunt implicate/influentate, mai mult sau mai putin, de evenimentele universale. DAR, in serialele turcesti si sud-americane, dramatismul este fortat, sunt introduse aiurea tragediile (pierderi de copii, crime, etc.) toate pentru a da amploare serialului. Nu mai adaug si de prestatia actorilor, ca nu sunt critic si nu ma amestec. Ma refer doar la subiecte, ca acesta intereseaza publicul. APROPO DE final cu HAPPY-END, totusi TRADAREA a avut un happy end, daca bine imi amintesc (am si vizionat pina la final, CU MULTA PLACERE!) De departe, cel mai reusit serial turcesc, din multe puncte de vedere, in opinia mea. Va doresc tuturor o luna mai reusita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat! Dupa cum vezi, comentariul nu fusese sters deloc, cine stie de ce la un moment dat nu a mai aparut!

      Tind sa cred ca ai dreptate, Dana, dramatismul exagerat este ceea ce strica serialele turcesti, dar zic eu ca si lungimea lor ca si a episoadelor. In fine, sunt consideratii personale, poate altii se bucura sa stea 3 ore la un episod dat pe tv, seara de seara, sute de episoade lungite cu fel de fel de intorsaturi de situatie care mai de care mai neverosimile.

      Ștergere
    2. Da, acesta, Oana e diagnosticul: NEVEROSIMIL! In loc firescul pomenit din serialele englezesti... Pe linga lungime (la fel de nejustificata). Culmea, au inceput bine producatorii turci (sigur au urmarit retete...englezesti, americane si, mai ales, sud-americane) si au realizat filme bune, atragind public divers. Apoi...parca s-au diluat, s-au ghidat dupa raiting-ul acela, s-au copiat, din graba, dorinta de cistg, in fine (SI CITE SUBIECTE FAINE ar fi avut la indemina, chiar din TURCIA). De fapt, ar trebui sa nu ma mir,chiar si serialele pot oglindi (scuze nu-mi vin alte cuvinte in minte) un popor! NU DORESC sa jignesc pe nimeni, nu sunt anglo-fila, dar un popor asezat ca si englezii, sigur pot produce seriale, la fel de statornice. SI, stii ce idee mi-a venit acum: apropo de greci: ei nu prea au seriale, tocmai...fiindca e...mult de muncit la un serial!!! Am vazut unul singur, difuzat la noi, duminica seara, prin 1996, parca...Chiar comentam cu o prietena, ca serialul copia...telenovela sud-americana: la fel cu situatii neverosimile, in loc sa aduca un suflu nou (chiar tragismul grec era mai bun...). RECUNOSC, peisajele era minunate (insa un lux nelacolul lui, exact ca si in filmele romanesti, uneori!) . Apropo de lux/decor...nu,nu ramine pe altadata...... Scuze pt. lungime! (m-am...molipsit de la...turci! Toate bune

      Ștergere
    3. Si totusi este curios lucru: tocmai faptul ca situatiile in ansamblul lor sunt neverosimile, fac rating. La mine pe blog, ca si la TV, sunt sigura, Bahar face audiente record. Postarile cu Bahar le-au intrecut de mult pe acelea cu Feriha - alta gogorita plina de lucruri care in viata reala n-ar putea fi asa - ceea ce demonstreaza ca oamenii au o atractie deosebita spre, hai sa nu-i zic minciuna, ca poate suna prea deplasat, dar spre miracol. Gandirea magica - ireala - atrage. Nu mai departe de acest blog: am avut cateva zile la rand cca 80.000 de afisari (ametisem, nici mie nu-mi venea sa cred! :) ) la o postare cu Bahar unde din greseala intelesesem ca un personaj crezut mort, iesise din groapa si acum venea sa se razbune (de fapt, pt ca limba turca este sucita, google mi-a tradus aiurea cine ce facea). In realitate mortul era mort, dar un alt personaj hotaraste sa razbune moartea aceluia. Insa lumea era atrasa de neverosimilul situatiei descrise de mine in acea postare, si mai si credea ca am tradus corect ce am tradus... pana cand am inteles ca n-avea cum sa fie asa o chestie :))) si am corectat, cu scuzele de rigoare. Audineta a scazut la cotele ei obsinuite :D

      Stii, de multe ori ma gandesc foarte serios ceea ce mi-a spus candva o persoana cu rol de mentor: ca lumea te crede cand minti, nu cand spui adevarul. Nici azi parca nu-mi vine sa cred ca este asa, desi de multe ori m-am convins ca e adevarat!

      Ștergere
    4. Ar mai fi o cauza: oamenii fug de realitatea amara..cauta situatiile sa zicem neverosimile, senzationale, iarasi, ajung la gusturi, cultura. Recunosc ca si eu, in ultima perioada, ma refugiez, in seriale si filme, macar cu subiecte frumoase, reale. Cit despre credibilitate, da, s-ar putea sa fie asa...Poate nu chiar minciuna intreaa, doar...pe jumatate....O zi cit mai buna, OAnA!

      Ștergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. AM uitat sa precizez: nu mai urmaresc nici un serial turcesc. Ultimul a fost DIla. Uneori, secvente dn furtuna pe Bosfor, de dragul actorului principal. Insa promit, sa mai revin pe acest portal interesant! L-am neglijat in ultima jumatate de an. Iti doresc, tie Oana draga si tuturor vizitatorilor, o seara faina si o saptamina cit mai buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult, Dana! O seara frumoasa si tie, sarbatori fericite in continuare si sper sa te mai citesc pe aici! :) :-f

      Ștergere
    2. Promit! Nu, nu s-a sters, nu mai stiam unde am...postat. O saptamina reusita iti doresc, OANA! SI tuturor!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.