joi, 3 martie 2016

Marketing-ul online - cheia spre o afacere de succes!





Marketing-ul online - cheia spre o afacere de succes!
Indiferent de activitatea pe care o întreprinzi, internetul va reprezenta tot timpul un mijloc prin care afacerea ta se va îmbunătăți constant. De ce spunem acest lucru? În primul rând, acesta reprezintă cadrul perfect pentru o prezentare cât mai amplă a întregii firme (site online): datele firmei, produsele/serviciile oferite, newslettere, blog, etc. Prin intermediul acestor instrumente reușim foarte simplu să menținem o legătură permanentă între noi și client, reușim să ne fidelizăm clienții, într-un cuvânt reușim să aplicăm acea tehnică numita "direct marketing".
Vom aborda în cele ce urmează câteva din metodele de promovare online:

Email marketing este folosit din ce în ce mai mult de către companii și este foarte bine că se întâmplă acest lucru deoarece are o serie de avantaje: informarea zilnică a clienților cu privire la ofertele/promoțiile existente acest lucru ajutând la creșterea traficului pe site, posibilitatea de a obține feedback-uri relevante pentru îmbunătățirea activității, costuri mici, posibilitatea de a monitoriza care sunt produsele/serviciile cele mai căutate, etc.

Social media sau în traducere rețelele de socializare reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de promovare online. Datorită notorietății pe care o au: Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest etc această noțiune a devenit în foarte scurt timp foarte populară în toate țările lumii. Principala caracteristică este aceea că ne permite să abordăm clientul dintr-o perspectivă diferită, aceea de prieten în primă fază și apoi potențial client. Nu degeaba există zicala aceea: "dacă nu ai Facebook nu exiști".

Sms marketing se referă la legătura pe care consumatorul o are cu propriul telefon mobil. În orice loc ne aflăm, pe stradă, în metrou, în tramvai, în stațiile de transport public etc, vedem oameni cu telefonul în mână. Potrivit unui studiu recent efectuat de către revista Forbes 64% dintre cei intervievați preferă să primească prin sms înfomații despre anumite produse și promoții, 76% citesc mai repede un sms decât un email și 70% consideră că atenția lor este captată mai repede prin intermediul unui sms.

Fax marketing-ul este un termen destul de nou în rândul firmelor din Romania, dar este foarte util pentru a ne asigura că anumite documente importante, anumite cupoane/vouchere ajung în siguranță acolo unde sunt destinate, un alt avantaj fiind acela că îl putem folosi fără a fi nevoie să avem o conexiune la internet.

Telemarketing-ul reprezintă o formă de marketing direct prin care potențialul client este contactat prin telefon pentru a afla “la cald” care sunt nevoile acestuia și pentru a i se propune bineînțeles produsul cel mai potrivit în funcție de aceste nevoi.



4 comentarii:

  1. Util articolul, Oana. Multumim! Chiar nu mai vazusem de ceva vreme articole de genul asta la tn pe blog ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna blue dreams, ma bucur ca mai treci si tu pe aici! ;)

      Ștergere
  2. I missed your stories... Mmm, asta nu epovestea ta, dar e bine scris. Si bine de stiut. Salutari din Albion! :-h

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e povestea mea dar este ceva foarte util, cred. De exemplu in afara de email marketing eu nu stiam ca exista. In fine, primesc uneori sms-uri cu reclame dar nu stiam ca sunt trimise chiar de la advertiseri, credeam ca sunt un fel de spam...

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.