miercuri, 3 august 2016

O mie si una de nopti, rezumate la episoadele 1-5







O mie si una de nopti, rezumate la episoadele 1-5
Arhitecta Șehrazat Eviliyaoglu participă la un concurs de proiecte şi câştigă premiul cel mare, coordonarea construcţiei unor zgârie-nori în Dubai. Firma de construcţii civile care a acordat premiul este condusă de trei asociaţi, din care doi tineri oameni de afaceri, Onur Aksal şi Kerem Inceoglu sunt zi de zi prezenţi la serviciu. Șehrazat, care este văduvă, are un băieţel, Kaan, bolnav de leucemie. Ahmet, soţul ei, a murit într-un accident de maşină şi se dezvăluie în serial că el este fiul unui negustor bogat, dar deoarece Ahmet s-a însurat fără binecuvântarea tatălui său, acesta l-a renegat.

Sehrazat află că o femeie din Azerbaidjean, Mihriban, este compatibilă cu Kaan şi s-ar putea face un transplant de măduvă, dar operaţia costă în jur de 200.000 de dolari. Deznădăjduită, nu ştie cum să adune o sumă aşa de mare de bani, şi prietena ei, Bennu, de la birou, o ajută, dar încă mai este nevoie de trei sferturi din sumă. Atunci ea face un pas foarte curajos şi se duce acasă la Burhan Eviliyaoglu, socrul său, care în această primă fază nu acceptă să-i dea banii sub nici o formă. Nadide, soția lui, o ajută pe tânăra femeie dându-i nişte bijuterii scumpe, fără știrea lui Burhan, dar chiar şi aşa, suma adunată acoperă abia un sfert din necesar. Șehrazat se gândeşte atunci să încerce la şeful ei, să vadă dacă nu i-ar acorda un împrumut. Onur, care s-a îndrăgostit de ea la prima vedere când a câştigat proiectul, este de acord să-i dea suma de care are nevoie, dar nu ca împrumut din firmă, ci contra unei nopţi de iubire (care le va schimba vieţile amândurora). Sehrazat, presată de timp, acceptă cu greu oferta iar întâlnirea romantică are loc în seara următoare, la unul din hotelurile companiei, controlat de cel de-al treilea asociat al lor. Răvăşită, ea se duce a doua zi dimineaţă cu banii la medic pentru a începe tratamentul preliminar al băiatului ei.

Între timp Burhan, convins de soţia lui, Nadide, să fie mai milos, fiind vorba despre nepoţelul lui, se înduplecă să-i dea banii nurorii sale, dar deja Șehrazat nu mai are ce face cu ei. Onur, după noaptea care s-a consumat, este măcinat de gânduri şi sentimente contradictorii. Pe de o parte, se îndrăgosteşte şi mai tare de Sehrazat, pe de altă parte, anumite lucruri din copilăria lui îl fac să nu aibă încredere în femei şi apăsat de simţămintele sale, îi povesteşte lui Kerem despre neîncrederea lui în femei, fără să pomenească de noaptea cu Sehrazat, aşa cum le-a fost învoială. Pe parcursul primelor episoade facem cunoştinţă şi cu Ali Kemal, fiul cel mic al lui Burhan şi Nadide, care trăieşte mereu în umbra fratelui său care nu mai este, o vedem pe Fusun, soţia lui Ali Kemal, însărcinată. Amândoi se supără pe Burhan când aud că s-a hotărât să-i dea bani lui Sehrazat pentru Kaan.

Mihriban vine de la Baku şi face cunoştinţă cu Kaan şi cu Sehrazat. După operaţie, Șehrazat întârzie la o şedinţă iar Onur o ceartă şi, fără să-şi dea seama, devine posesiv cu ea, deşi au convenit că noaptea dintre ei nu le va schimba cu nimic relaţia de serviciu. Kerem, care şi el o place pe arhitectă, vine să liniştească spiritele. În scurt timp Onur îi cere să încheie mai repede cu două săptămâni proiectul Dubai, ceea ce Șehrazat nici cu ajutor nu reuşeşte, însă Kerem decide ca ea să fie angajată permanent la firmă şi să i se mărească salariul, chiar dacă proiectul nu este încă finalizat. Vestea cea bună o surprinde foarte plăcut pe arhitectă, care se gândeşte acum că-şi poate plăti datoria către Onur mai repede decât se aşteptase. Peride, mama lui Onur, discută cu mama lui Kerem şi se gândesc s-o invite pe Sehrazat la masă într-o seară. Onur vorbeşte cu arhitecta să meargă neapărat la o masă de afaceri, iar ea acceptă deşi avea programată şi o mică petrecere de ziua lui Kaan la spital.

La vila Eviliyaoglu apare Gani, fratele mai mic al lui Fusun, hotărât să-şi croiască alt drum în viaţă decât să stea într-un orăşel mic. Însă Gani va reprezenta o sursă de probleme cel puţin pentru bătrânul Burhan, care nu-l priveşte cu ochi buni. Gani începe să studieze ca să meargă la facultate, dar Burhan îl tot ia peste picior, descurajându-l. Nadide, care îl vizitează pe Kaan la spital şi începe să aibă o relaţie frumoasă cu nora şi nepotul ei, îi spune acest lucru lui Burhan care se enervează şi o ameninţă că o dă afară din casă dacă mai face aşa ceva. Pentru că Mihriban se ataşează de Kaan (şi ea a avut un fiu, care a murit de leucemie), ea va deveni peste puţin timp bona lui. Înainte de a pleca spre casă, la Baku, Sehrazat îi propune să stea la ei, pentru că are de mers în delegaţie în Dubai şi nu ştie cu cine să-l lase pe Kaan. Mihriban acceptă şi va rămâne în casa lor. Fusun se întristează când află că va avea o fetiţă, şi nu un băieţel aşa cum sperase, pentru că întrevede că Burhan va începe să se intereseze de Kaan şi să-l apropie de familie. Astfel, începe să facă presiuni asupra bătrânului să-l accepte pe Gani şi să-i plătească facultatea.

Onur, ajuns în Dubai, îi mai propune o noapte de iubire lui Sehrazat, dublând suma. Ea se înfurie văzând că şeful ei o consideră o femeie de moravuri uşoare şi îşi face bagajele să plece. Acum Onur îşi cere scuze şi devine interesat de motivul pentru care arhitecta a acceptat acea noapte şi începe să se întrebe la ce-i trebuia o aşa sumă de bani. Kerem, care observă toate mişcările dintre Onur şi Șehrazat, deşi nu cunoaşte detaliile, îl ceartă pe prietenul lui că s-a purtat urât cu ea şi a supărat-o. Bennu remarcă şi ea că Șehrazat e supărată şi că îşi caută alt loc de muncă printre ofertele din ziare. Peride şi prietena ei, mama lui Kerem, îl cunosc pe Kaan şi pe Sehrazat la o acţiune a unei fundaţii consacrate copiilor care suferă de leucemie, însă ele nu ştiu că ea este arhitecta de la firma familiei. Amândouă femeile află despre suma imensă de bani pe care a plătit-o mama lui Kaan ca să-l opereze. Într-una din zilele următoare Peride vine la birou la fiul ei şi o vede pe Sehrazat. Amândouă sunt uluite să se revadă la firmă, iar Sehrazat se teme că se va afla că are un copil, ceea ce i-ar putea periclita locul de muncă.



sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial 
 vă rog accesați pagina O mie si una de nopti-prezentare









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.