joi, 2 februarie 2017

Kosem episodul 13 rezumat




Kosem episodul 13 rezumat Kosem ia copilul din braţele sultanei Safiye care o jigneşte spunându-i că ea este nenorocul lui în această viaţă. Între timp Golge se duce după slujnica pe care o crede vinovată că a lăsat copilul în seama lui Safiye şi o bruschează. Un agă le vede şi vine s-o scoată pe cadînă din mâinile lui Golge încercând s-o înjunghie pe negresa mută. Are loc o altercaţie şi, cu toate că Golge va fi înjunghiată mortal de amândoi, şi ea reuşeşte să-l sugrume pe bărbat. Cu ultimele puteri se duce în cameră la Kosem unde cade jos şi noare după câteva secunde.

După acest incident dureros, Kosem doarme cu micuţul în patul ei nelăsând pe nimeni să mai aibă grijă de el. La palatul vechi, Safiye îl întreabă pe Bulbul dacă a avut grijă ca uciderea lui Golge să fie făcută în aşa fel încât bănuiala să cadă chiar pe Kosem... Acum în palat toată lumea e controlată şi se confiscă banii, despre care Zulfikar zice că reprezintă mită pentru diverse favoruri. În închisoare Derviş tot aşteaptă să fie găsit nevinovat şi eliberat, dar Zulfikar îi spune că Ahmet este la vânătoare şi nu a ajuns la el informaţia despre moartea primul său ministru. Ahmet se întâlneşte cu paşa Murat care vine la el pe terenurile de vânătoare şi discută despre regele Austriei şi dacă a acceptat nişte termeni impuşi de otomani. Mai apoi Murat îi dezvăluie că din cauza problemelor cu perşii şi cu nomazii Celali a fost nevoit să accepte negocierile în termenii doriţi de rege, iar Ahmet se enervează şi îl dă afară pe Murat.

Kosem episodul 13 rezumat La palat Kosem vrea să descopere neapărat cine este de vină pentru neglijenţa privindu-l pe Mehmet. O discuţie dintre ea şi Cennet este ascultată de Menekse printr-o gaură aproape invizibilă în perete. Astfel servitoarea lui Halime află că Kosem are de gând să se ducă în zona de protecţie, acolo unde se află Fahriye, pentru că nu suportă gândul că vrea să scape nepedepsită. Handan se duce la Derviş în celulă şi îi spune că acuzarea lui e un joc de-a lui Safyie. Derviş îşi aminteşte că şi Kosem l-a avertizat că aşa va fi, dar se întreabă cum de a aflat Safiye despre anumite lucruri? Handan îi promite că-l va ajuta. De altfel, Zulfikar investighează şi descoperă că băiatul care a servit ultima masă şi a adus otrava marelui vizir a dispărut, ceea ce-l dezincriminează pe Derviş, dar probele adunate nu sunt încă de-ajuns.

Şahin se duce la Fahryie şi îi spune că Mehmet e gata s-o ajute, şi că el este în aceeaşi situaţie, a pierdut totul, în afară de fratele lui. După această discuţie, Fahrie este vizitată, în camera unde locuieşte, de Kosem, care nu vrea decât s-o umilească şi să-i spună că este o trădătoare. Înainte să plece din palat, Kosem are grijă să-i trimită lui Safiye - ca s-o enerveze - un şal negru, de doliu, ca să-l poarte după ce fiica ei va fi executată. Safyie arde şalul şi se îndârjeşte şi mai mult în lupta ei contra lui Kosem. Printesa se îmbracă în haine simple şi merge la sanctuarul unde se află protejată, Fahriye. Acolo stă de vorbă cu o fetiţă a cărei mamă este bolnavă. Kosem vrea să meargă acasă la fetiţă şi după ce ajung, îi spune mamei ei despre Kosem, iar aceasta îşi face griji că o fi făcut ceva nepotrivit şi de aceea a venit prinţesa în casa ei. Dar Kosem ar vrea doar să găsească un leac femeii şi s-o ajute să se vindece.

Halime, care ştie de la Menekșe pe care a pus-o să spioneze ce se discută în camera sultanei Kosem, o avertizează pe Safiye că se urzeşte un plan de a o scoate pe Fahriye afară din sanctuar, fie şi pentru câteva clipe, pentru a fi dată călăului. În acest timp Kosem se duce la Ahmet să-i spună că l-a văzut pe Şahin în sanctuar şi îi otrăveşte mintea cu ideea că amândoi fraţii Giray sunt nişte trădători care merită să moară. Safiye se duce la fata ei s-o avertizeze, dar Fahriye n-o crede, pentru că sultana Kosem i-a spus că va vorbi cu Ahmet să fie iertată. Safiye este sigură că asta nu-i decât o capcană.

Ahmet se duce şi vorbeşte cu Derviş în subsolul palatului, deşi deocamdată, tot ceea ce se întâmplă pare să confirme vinovăţia lui, deşi el este nevinovat. Derviş insistă că Numan aga să fie găsit şi anchetat, pentru că el a pus otravă la masa primului ministru. Ahmet îi spune că îl crede şi că îl preţuieşte dar că a făcut o greşeală că i-a ascuns faptul de a o fi dus pe Fahriye la sanctuarul unde pedepsirea ei nu poate fi pusă în aplicare. După ce iese din celulă, sultanul îi cere lui Zulfikar să-l găsească pe Numan apoi are confirmarea că Şahin a fost văzut la sanctuar. După aceea se întâlneşte cu Safiye şi între ei doi are loc o discuţie pe tema luării micuţului Mehmet la ceas de noapte. Ahmet e furios pe gestul bunicii sale, iar ea îl ameninţă oarecum, că i-a luat totul şi că acum doar viaţa mai are să i-o ia. Ahmet ameninţă şi el că Safiye poate oricând să se culce şi să nu se mai trezească şi că dacă i se întâmplă ceva rău copiilor lui, pe ea o va acuza în primul rând.

Kosem episodul 13 rezumat Handan se duce la Derviş când aude că este acuzat de crimă şi că va fi executat, să-l mai vadă pentru o ultima dată. Derviş i se confesează că Fahriye l-a ameninţat cu dezvăluirea unor fapte grave din trecutul lui şi că de asta a trebuit să ţină secret locul ascunderii ei, dar crede că din cauza asta Ahmet şi-a pierdut încrederea în el şi că va plăti cu viaţa pentru asta. Mehmet se duce din nou la Fahriye, iar fetiţa care a cunoscut-o pe Kosem observă ce se petrece şi devine mai atentă. Fahriye îi dă lui Mehmet înapoi colierul dăruit de el cândva, şi îi spune că el a trădat-o când a lăsat-o singură pe corabie.

Şahin este atacat în camera unde locuieşte la un han, dar apare Mehmet, îl scapă de atacatori şi fug împreună la Reyhan care îi ajută. Numan este prins de către Zulfikar. Se convoacă divanul şi în faţa lui Ahmet sunt aduşi Derviş şi Numan. Sultanul îl întreabă pe Numan cine i-a dat ordinul să-l otrăvească pe marele vizir, iar Numan îl indică pe Derviş. Acesta ţipă şi se zbate, dar Ahmet cere să se facă linişte. Verdictul se amână pentru că sultanul cere ca Derviş să fie dus înapoi în celulă iar el va lua mai târziu o decizie. Într-adevăr, mai târziu îl execută pe Numan care până în ultima clipă susţine minciuna că Derviş l-a pus să-l otrăvească pe marele vizir.

Mehmet merge la Zulfikar şi negociază cu el ca Şahin să nu fie executat. Zulfikar o informează pe Kosem despre asta iar ea îi cere lui Mehmet s-o ajute s-o ademenească pe Fahriye afară din sanctuar. În consecinţă, Mehmet acceptă şi, cu ajutorul fetiţei pe care Kosem şi-a apropiat-o, Fahriye va face greşeala să iasă din incinta locului sfânt ca să meargă către Mehmet, aflat la câţiva metri de poarta sanctuarului. Fahriye se îndreaptă către Mehmet şi după un succint schimb de replici, el o reţine iar Fahriye este imediat prinsă de oamenii plasaţi în zona de către Kosem. Safiye, care ştia despre toată tărăşenia de la Menekse care spiona pe la gaura din perete, ajunge prea târziu în preajma sancutarului şi n-o mai poate salva pe fiica ei din mâinile oamenilor loiali lui Kosem.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



a fost: Kosem episodul 12                                      urmează: Kosem episodul 14

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.








14 comentarii:

  1. Am vrut să scriu actualiza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De maine incolo. Acum cateva minute am ajuns acasa de la olimpiada de engleza, faza pe localitate, care a avut loc de la ora 12.00 incolo, la noi in judet, si am stat sa si corectez..... sunt flenduri, flamanda, ma dor picioarele... si mi-e foarte somn. Stiu ca nu intereseaza aceste amanunte, dar in lipsa lor multi isi imagineaza ca ma distrez, dorm sau stau de pomana in loc sa-mi vad de blog :)

      Ștergere
  2. Multa sanatate si sper sa va refaceti cat mai repede.Multumesc frumos pentru rezumate!Nicoleta

    RăspundețiȘtergere
  3. Când pui restul episodului?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand am 2 ore libere una dupa alta. Asta se intampla noaptea, cel mai des, dupa ora 8 incolo.

      Ștergere
  4. Am auzit că Rașa va muri in episodul 15 . E adevărat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu. Cand am sa postez episodul 15 am sa stiu. Dar parca moare la nastere, Rasha.. sau imediat dupa, iar asta era inainte de a naste Kosem. Adica inainte de ep.15.

      Ștergere
    2. Moare in ep 15-16 parca.Ale

      Ștergere
    3. Da, in episodul 15, in carnagiul de la palat poruncit de Safiye ca sa preia puterea ca regenta si Mustafa pe tron.

      Ștergere
  5. Frumos episod! Multumim pentru el, astept cu nerabdare si pe urmatorul!

    RăspundețiȘtergere
  6. unde pot gasi si eu filmul online subtritrat !! sau macar o subtritrare ca filmul il descarc de pe youtube !! astia de pe siteuri ex:kosem ep 13 online!! dar mint nu e ep 13 e episodul trecut !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cosmin, ti-am raspuns pe facebook. Da, asa fac adminii de site-uri cu filme si seriale video :P ca sa aiba multe vizite, spun ca este episodul 13 si de fapt, e unul care deja a fost la tv... ca nu au de unde sa ia subtitrarea pt cel care nu a aparut inca la Kanal D.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.