marți, 21 februarie 2017

Kosem episodul 20 rezumat




Kosem episodul 20 rezumat Kosem găseşte în spatele ei ceva cu o muchie ascuţită şi încearcă să-şi taie sforile de la mâini, dar în acel timp intră în magazie un bărbat cu un cuţit. Acesta încearcă să abuzeze de ea, mai întâi, dar apare un altul care îl ia de acolo. Ahmet se duce enervat la turn, la Safiye, întrebând-o direct unde se află favorita lui şi ce vrea în schimb. Sultana spune că ar vrea să fie mutată din turn, că ea şi pisica ei s-au îmbolnăvit acolo. La palat, Halime îi spune lui Zulfikar că se teme că şi Humașah e implicată în această răpire dar ienicerul îşi aminteşte că Humasah a fost aceea care, de fapt, nu a dat voie la nimeni să iasă din palatul regal.

Iskender află de la un neguţător că Nasuh aga este cel care răpeşte oameni pentru bani şi că tot el a răpit-o și pe Kosem. Zulfikar vorbeşte cu Humașah despre faptul că s-ar auzi în harem că nu e străină de dispariţia favoritei, dar Humașah face pe supărata şi se arată ofensată de neîncrederea lui. Haci îl anunţă pe sultan că au aflat unde ar fi ascunsă Kosem, iar ea, scapă din legătorile de la mâini şi de la picioare apoi încearcă să iasă afară din magazie, dar în jurul acesteia este plin de bandiţi Celali. Cu toate acestea fuge o bucată de drum prin pădure, însă unul din bandiţi îi taie calea şi o aduce înapoi. Până la urmă Ahmet, cu Iskender, Mehmet Giray şi alţi luptători de la palat ajung la acea magazie izolată şi o salvează pe Kosem. În iureşul luptei, Iskender este rănit, iar după ce e adus la palat, Humasah, care ştie că e fratele ei, îl îngrijeşte personal.

Halime îl forțează pe Haci s-o ajute să-și vadă fiul, pentru că l-a salvat de la moarte când a fost prins de oamenii lui Derviș ai Handan. Boierul nu are ce face și acceptă compromisul. Halime îl îmbrățișează pe Mustafa, care deja începe să nu mai judece corect lucrurile și să alunece ușor-ușor pe panta nebuniei din cauză că stă închis mereu. Soțul lui Humașah, Hasan Pașa, guvernatorul Egiptului, vine la palat după ce primește documentele de divorț trimise de Ahmet. Humașah nu se bucură de această vizită inopinată și îi explică lui Hasan că a fost nevoită să divorțeze pentru că acum este șefa haremului și așa a vrut sultanul. Dar Hasan o amenință că el nu acceptă divorțul și că dacă nu va veni imediat înapoi în Egipt, cu el, va dezvălui tuturor toate mizeriile pe care le-a făcut ea la Cairo. Humașah răspunde că nu are dovezi pentru cele făptuite de ea, dar Hasan zice că a scris totul, într-o carte, de fiecare dată şi că dacă nu vrea să-şi piardă reputaţia în faţa sultanului, trebuie să pece cu el numaidecât, sau i se va alătura în celulă sultanei Safiye.

Halime o înştiinţează pe Kosem că soţul lui Humașah o sosit la palat ca s-o ia cu el înapoi, după care îi spune că Mustafa este slăbit şi că nu mănâncă, şi ar vrea să-l vadă mai des măcar până se reface. Haci îi aduce la cunoştinţă sultanei Kosem că Ahmet a hotărât ca Safiye să fie mutată la loc în palatul vechi, dar că nu are voie să iasă din incinta lui, că va rămâne acolo la fel ca într-o închisoare. Kosem află că Nasuh este răpitorul ei dar nu-l dă în vileag direct, ci are alte planuri în ceea ce-l priveşte. Humașah se apropie tot mai mult de Zulfikar, dar acesta crede că ea va pleca înapoi la Cairo cu soţul său, însă sultana ţine să precizeze că Hasan nu mai este soţul său şi că ea nu va pleca nicăieri.

Kosem episodul 20 rezumat Hasan văzând că aşa nu are succes, se duce la Ahmet și îl minte că el şi Humașah erau foarte fericiţi şi că nu pot divorţa. Ahmet răspunde că dacă aude aşa ceva din gura mătuşii lui, atunci divorţul se anulează, dar altfel, el este valabil şi îşi produce efectele. Kosem se întâlneşte cu Nasuh şi îl şantajează să treacă de partea ei şi să-şi dovedească loialitatea alcătuindu-i o listă cu toţi cei care au rămas în slujba sultanei Safiye şi îi execută ordinele, şi spunându-i unde mai are sultana averi secrete. Nasuh acceptă. Ahmet discută cu arhitecţii şcoliţi de Sinan despre construirea unei moschei asemănătoare cu Suleymaniye, care să fie dedicată lui (este vorba despre superba moschee albastră, una dintre cele mai mari din Istanbul, şi care s-a construit cu destule piedici din partea legiuitorilor vremii, pentru că tradiţia spunea că o moschee se ridică atunci când padişahul a câştigat războaie, dar în sultanatul lui Ahmet dimpotrivă, s-au pierdut teritorii şi puterea imperiului a slăbit.)

Kosem obţine lista de la Nasuh pe care i-o transmite mai departe mui Murat paşa, care acum este marele vizir. Murat însă o avertizează că a repurtat o mare victorie dar să aibă grijă să nu devină şi ea la fel ca aceia pe care azi îi numeşte duşmani. Mai departe, Murat predă lista sultanului, să decidă el ce este de făcut cu aliaţii lui Safiye. Acesta porunceşte să fie toţi eliminaţi, iar averea bunici sale să fie confiscată. Humașah se hotărăşte să-i spună lui Safiye că Iskender este fiul ei cel mic, salvat de la moarte în ziua în care Murat al treilea a urcat pe tron. Halime o avertizează pe Kosem că este ceva necurat între Hasan şi Humașah şi că ar trebui să acţioneze ca s-o îndepărteze pe sultană de la palat. Kosem îl pune pe Haci să afle despre ce ar putea fi vorba. Nasuh se duce la Safiye şi îi spune că a trădat-o ca să-şi salveze viaţa, iar aceasta îl alungă numindu-l câine trădător. Haci îl invită pe Hasan la un pahar de băutură şi îi sugerează că dacă vrea ca nevasta lui să vină acasă cu el, Kosem i-ar putea fi de ajutor.

Jocul lui Kosem este că acum e în posesia cărţii scrise de Hasan, iar Humasah se află la mâna ei. Când Humașah află de la Hasan că nu mai are cartea şi că a dat-o favoritei, are loc o luptă între cei doi soţi iar Zulfikar vine şi o scoate pe Humașah din cameră, pe când aceasta îl sugruma de ciudă pe Hasan. Până la urmă Hasan este trimis la închisoare, pentru că a atacat o membră a dinastiei. Situaţia este de aşa natură încât Humașah se recunoaşte învinsă şi cere singură să plece de la palat înapoi în Egipt, minţind că nu doreşte divorţul. Ahmet este uluit să audă aşa ceva, dar îi face sultanei pe plac, spre bucuria lui Kosem care îşi vede rivala înlăturată. Înainte de a pleca, Zulfikar şi Humasah se mai întâlnesc odată, iar ea îi spune că pleacă din cauza mamei ei şi îl roagă pe şeful slugilor să nu dezvăluie nimănui acest secret.

După plecarea celor doi la Cairo, Ahmet îi oferă lui Kosem funcţia de şefă a haremului şi camerele sultanei Valide. Safiye îl roagă pe Iskender să mai vină pe la ea să stea de vorbă, după ce-i vede cămăşuţa de când era mic şi semnul de pe umăr. Iskender acceptă, dar o avertizează pe sultană că el este loial lui Ahmet. În cuşca de aur Mustafa este influenţat de către un personaj imaginar, că fratele său, sultanul, de fapt, nu vrea decât să-l omoare şi că l-a închis ca pe un animal doar ca să nu-i ameninţe tronul. Mustafa nu vrea să creadă, dar Pilhar aga continuă să-l sperie zicându-i că frânghia îi va sugruma gâtul, într-o bună zi. Tocmai se aud paşi pe holuri şi Pilhar spune că sunt călăii, veniţi să-l omoare pe prinţ. Mustafa strigă că nu e adevărat... Uşile se deschid şi Mustafa e anunţat că-l cheamă sultanul la el.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.