miercuri, 8 martie 2017

Astea le stiai despre lacul de unghii?




Astea le stiai despre lacul de unghii? Despre lacul de unghii ai citit adesea pe internet că provine din China antică şi din Egipt, şi că doamnele din înalta societate a vremii îşi colorau unghiile în culori stridente - roşu la egipteni, auriu şi argintiu la chinezi, spre deosebire de femeile din clasele inferioare care purtau pe unghii lac de culoare deschisă. Şi cu siguranţă ai citit şi despre cea mai scumpă ojă din lume, din care o sticluţă costă 250.000 de dolari, pentru că este făcută cu pulbere de diamante negre.

Dar să revenim la lacul nostru de unghii, cel de toate zilele. Ştiţi din ce-i fabricată oja? Probabil că ingredientele din ojă sunt cel mai puţin cunoscute publicului larg, pentru că, deşi moda bio a acaparat liniştea noastră - căutăm creme bio, mâncare bio, haine din bumbac bio -, când vine vorba de o manichiură, ne încărcăm bietele unghii naturale cu gramaje întregi de polimeri, nitroceluloză, dibutilftalati, oxizi de crom, titaniu, bismut sau fier, benzofenonă şi alte substanţe pur chimice, care mai de care mai toxice, de ţi se-ncurcă limba-n gură pronunţându-le. Ah, da! Uneori avem şi carmin, ăsta e ingredient natural, obţinut dintr-un gândăcel, şi camfor, iar nitroceluloza aia parcă sună natural. Da, celuloza e fibră din plante, dar în lacul de unghii e tratată cu nitraţi.

Astea le stiai despre lacul de unghii? Şi după lista asta incompletă de ingrediente, să vedem ce structură are astăzi o manichiură făcută ca la carte:
- lacul de bază, în general de consistenţă lăptoasă, opac, se aplică în strat subţire pe unghia proaspăt curăţată.
- al doilea înveliş îl reprezintă lacul propriu-zis, colorat, lucios. Acesta formează o peliculă de protecţie a unghiilor împotriva zgârieturilor şi a exfolierii.
- gelul de unghii este o varietate mult mai rezistentă a lacului, care conţine acril. Gelul nu se usucă de la sine, ci se întăreşte în contact cu razele ultraviolete. Diferenţa majoră dintre un lac de unghii şi un gel este aceea că în timp ce primul ţine până la maxim o săptămâna fără să se cojească, gelul stă pe unghii două săptămâni fără probleme. În schimb, este şi mult mai greu de îndepărtat.
- oja mată este un lac de unghii cu un luciu difuz, de multe ori folosit drept lac de bază, dar modifică nuanţa lacului principal.
- şelacul - denumirea există şi în industria lacurilor pentru mobilă, este un tip de lac pentru unghii similar gelului, care are un luciu de tip oglindă.

Apoi, pentru că industria lacurilor de unghii este una foarte aducătoare de profit, până în prezent există nu mai puţin de 14 tipuri de luciu ale diferitelor oje, de la luciul sidefat, la luciul clar, la cel de gheaţă, cremos ori iridiscent, la luciul de opal, mat sau în ape cromatice, translucid, magnetic, sticlos, metalizat ori cu sclipici, cu aspect smălţuit sau cu microparticule prismatice care dau impresia de luciu 3D.

Astea le stiai despre lacul de unghii? Tuturor ne plac unghiile lăcuite, pentru protecţie şi frumuseţe, pentru senzualitatea lor, pentru eleganţă şi rafinament. Ne place să alegem din cupa de plastic a fiecărui magazin, măcar una din zecile de sticluţe colorate puse în calea noastră. Intrăm zilnic într-un magazin real sau online, sortând, imaginându-ne cum ne stă cu o nuanţă sau cu alta. Pe Importdirect.ro sunt peste o sută de lacuri de unghii diferite, ca să avem de unde alege. Iar pentru unele norocoase, ca mine, magazinul engros de produse cosmetice şi detergenţi este la doi paşi, în Gheorghieni şi la Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, la magazinele Cuccos Market, tel. 0755 087 780. De ce le-aș lua tocmai de acolo? Pentru că întotdeauna într-un engros preţurile sunt decente.

sursa foto: pixabay.com



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




19 comentarii:

  1. Si mie imi plac lacurile de unghii dar nu stiam mai nimic despre ele pana sa citesc articolul tau. Mie imi plac cele cu sclipici sau cu textura nisipoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant articolul tau, eu sunt o mare iubitoare de lacuri de unghii :)

    RăspundețiȘtergere
  3. cine nu iubeste lacul de unghii? mi se face dor asa cate-odata de o anumita culoare si trec la treaba, de obicei port nude dar am toate culorile!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos articol, insa eu am gel pe unghii si nu cumpar oje pentru mine, doar ca sa fac cadou pentru mama si soacra, pentru prietene!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai scrie si despre gel in articol :) insa, da, importdirect.ro am impresia ca nu comercializeaza gel, sau nu m-am uitat eu bine?

      Ștergere
  5. Si eu ma gandesc serios sa fac trecerea de la lac la gel. M-am saturat sa mi se strice unghiile la 2-3 zile, vreau ceva mai rezistent.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna informatiile pentru cultura noastra generala!
    Mie imi plac ojele mate si in culori delicate, deschise.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie dimpotriva, Camelia, imi plac ojele foarte lucioase. Nu cu sclipici, ci cu luciu oglinda iar culorile sa fie din tonurile de roz-rosu bej, alb. Cele albastre, verzi, violet sau negre nu sunt pe gustul meu.

      Ștergere
  7. Stiam ca pentru oja trebuie sa le multumim chinezilor.
    Unele oje si lacuri de unghii pot fi foarte daunatoare unghiilor, asa cum am observat cu totii, altele sunt mai blande

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate! Insa nu cred ca a renuntat vreo femeie la manichiura din cauza lacului :))

      Ștergere
  8. Am aflat o multime de lucruri interesante despre lacurile de unghii, preferatele mele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Chiar nu auzisem de acest site, insa am intrat acum si deja am pus ochii pe vreo 4 nuante. intr-adevar, sunt superbe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar pe importdirect.ro nu gasesti doar lacuri, ci si parfumuri, deodorante, cosmetice la modul general...

      Ștergere
  10. Nu stiam acest site de lacuri de unghii, multumim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu este un site de lacuri de unghii, importdirect.ro este un site engros de cosmetice si detergenti :)

      Ștergere
  11. Interesante aceste informatii, nu mi-am pus niciodata intrebari despre lacul de unghii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu știam toate aceste informații si ma bucur ca am aflat lucruri noi. Pe import direct am vaxut multe prețuri mici

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.