marți, 14 martie 2017

Kosem episodul 29 tr rezumat




Kosem episodul 29 tr rezumat Osman iese afară din cort să discute cu ienicerii revoltaţi, care pretind că cei cu funcţii îi insultă şi nu le arată respectul cuvenit, apoi îi spun sultanului că Lala Omer şi Huseyin paşa sunt trădători, pentru că l-au influenţat în a face exact ceea ce n-ar fi trebuit. Kosem îi mulţumeşte lui Zulfikar pentru uciderea lui Iskender şi îi cere pe mai departe să-l ajute în detronarea lui Osman după ce se va întoarce din campanie, dar soldatul nu-i acordă sprijinul, considerând că Osman este sultanul de drept şi că Ahmet i l-a încredinţat spre creştere şi protecţie. Humașah îi cere iertare mamei sale pentru că din vina ei Iskender a fost sacrificat. Safiye este neobişnuit de liniştită, şi spune că oricum, totul s-a terminat.

Kosem episodul 29 tr rezumat Safiye îl trimite pe Bulbul după Kosem, pe care ea o aşteaptă în camera de primire. Înainte ca sultana să-şi facă apariţia, Safiye rememorează câteva din cele mai plăcute momente ale vieţii ei, apoi cere nişte fructe şi suc. Îşi scoate inelul cu otravă din deget şi toarnă, liniştită, praful în pahar. Când Kosem intră ea bea otrava, apoi îşi spune monologul vieţii ei. Kosem o ascultă neatentă, privind într-o parte, fără să-şi dea seama că lui Safiye îi este tot mai greu să vorbească. La uşă Cennet, Bulbul şi Haci, auzind oarecum ce vorbeşte Safiye, se întreabă dacă n-ar trebui să între şi ei. Kosem vede inelul pătrățos, deschis, din poalele sultanei şi cheamă suita de afară. Safiye tocmai i-a întins inelul lui Hurrem, Bulbul se aşează lângă femeia pe care a slujit-o toată viaţa iar ea moare cu capul pe umărul servitorului său, loial până în ultima ei clipă.

Kosem episodul 29 tr rezumatCampania împotriva Poloniei se încheie cu o pace în favoarea Imperiului Otoman. La Constantinopole au loc funeraliile sultanei Safiye. Bulbul plânge iar Haci încearcă să-l aline anunţându-l că Kosem i-a transmis că poate să vină la palat oricând doreşte, dar el preferă să meargă s-o slujească pe Humașah. Osman are de gând să facă mari schimbări în cadrul ierarhiei ienicerilor tocmai pentru că ştie că ei nu-l au la inimă de când l-a executat pe Mehmet, apoi le exilează pe Kosem şi pe Halime, iar următorul lucru pe care vrea să-l facă e să-şi execute toţi fraţii mai mici. În cuşca de aur Mustafa primeşte de mâncare printr-o mică deschizătură în locul unde ar fi un fel de uşă, blocată cu bare de fier. O servitoare îi dă să mănânce, în timp ce el protestează la apelativul de prinţ susţinând că el este padişah.

Kosem episodul 29 tr rezumatMicul Omer este găsit mort (din ordinul lui Dilruba) în timp ce Akile e însărcinată şi va naşte doi gemeni, un prinţ şi o prinţesă, lui Osman, spre disperarea lui Meleksima. Osman îşi vizitează la ceas de noapte fraţii, şi stă de vorbă cu Murat care nu poate dormi. Osman se întreabă dacă oare va deveni un rege mânjit de sânge iar Murat zice că deja asta şi este. (de aici începe Kosem episodul 31 Kanal D) Infiltrat între ieniceri, Davut şi oamenii lui ţin aprinsă flacăra revoltei şi în luna mai 1622 focul deja se aprinde. Osman vrea să-i pună la punct pe cei care - i s-a spus - doresc să mute capitala imperiului în Egipt şi plănuieşte să plece în Anatolia, şi să-i ia cu el pe fraţii mai mici pe care să-i omoare. Ienicerii lui Davut fac prădăciuni prin oraş, atacă palatul pentru că li s-a spus că Osman nu e acolo, Lala Omer se teme pentru viaţa lui şi o întreabă pe Cennet ce să facă. Ea îi spune că nu trebuia să se pună împotriva sultanei Kosem, că uite, va ieşi rău. Până la urmă va încerca să fugă, ca un laș.

Kosem episodul 29 tr rezumatÎn toiul mişcărilor sociale Bulbul reuşeşte să salveze prinţii lui Kosem pe care îi duce într-o magazie în afară palatului, dar când aceştia ies, sunt văzuţi de Kilindir, care este unul din oamenii lui Davut. El îl minte pe Murat că îi va duce la mama lor. Aşa, micuţii ajung în faţa sultanei Dilruba, care are de gând să-i folosească drept monedă de schimb în negocierile cu Kosem. Osman este împresurat de ştiri false amestecate cu informaţii reale. Afară, lumea strigă că-l vor jos pe Osman, sus pe Mustafa. Zulfikar şi Humașah sunt de partea sultanului, dar se pare că asta nu va fi de-ajuns. Mustafa este eliberat prin tavan din palatul unde e ţinut închis şi tras în sus cu o frânghie. Prinţul se amuză pe seama acestei evadări ingenioase, apoi e adus în faţa câtorva ieniceri în frunte cu Davut care i se adresează cu Măria Ta.

Dilruba o forţează pe Kosem să-l accepte pe Mustafa drept sultan în schimbul vieţii prinţilor ei. Palatul este sub asediu. Osman, Humașah, Zulfikar şi gărzile se pregătesc să-i întâmpine pe rebeli cu săbiile scoase.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



a fost: Kosem ep. 28 tr                              urmează: Kosem episodul 30 tr, final de sezon

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.