vineri, 3 martie 2017

Mobila de living in stil minimalist de la PremiaMob




Mobila de living in stil minimalist de la PremiaMob Termenul de "minimalism" a apărut pentru prima dată la mijlocul anilor '60 din secolul trecut şi, în principal, a fost folosit pentru a descrie sculpturi ale artiștilor Robert Morris şi Donald Judd. De atunci, înţelesul acestui cuvânt lărgit şi acum este folosit în diferite domenii - de la modă şi muzică, la design şi arhitectură.
Minimalismul în design devine din ce în ce mai popular. Spre deosebire de alte tendinţe în care se impun reguli stricte, stilul minimalist vine cu un accent pus pe variantele acestuia.
Principiile fundamentale ale acestui stil sunt liniile ascuţite, suprafeţele solide, mobilierul de joasă înălţime şi de nuanţe pastelate. Ideea principală în designul minimalist este folosirea de forme simple şi naturale. Acest principiu este o bază a stilului oriental în design, în special a aceluia clasic japonez, care a devenit baza pentru minimalism. Designerii celebri care au fost fondatorii minimalismului erau membri ai grupului de artă "Style", constituit în 1917.

Mobila de living in stil minimalist de la PremiaMob Minimalismul în designul interior înseamnă camere spaţioase, livinguri cu minim de mobilier şi detalii. Elementul principal al acestui stil este o atenţie la formă, culoare şi textură. Planificarea nu presupune împărţirea în camere, totul atată ca un mare living: mobila, stofa sau pereţii despărţitori de sticlă joacă rolul de separatoare. Accentul se pune pe forme geometrice, ascuţite sau nu, şi pe asimetrie. Forma prevalează asupra scopului. Mobila trebuie să aibă forme fluide şi să fie tapiţată cu piele de culoare neutră, iar mesele joase, de cafea, pot fi din sticlă groasă în totalitate. Suprafeţele lucioase şi liniile drepte arată uimitor într-un astfel de living. Detaliile ar trebui să fie realizate din inox sau crom iar cantitatea de accesorii trebuie să fie minimă. Parchetul ar trebui să fie realizat din materiale uşor lavabile - lemn, linoleum sau gresie. Este necesar să se prevadă suficient spaţiu pentru a păstra toate lucrurile.

Despre culoare, trebuie să spun că albul este culoarea principală pentru acest stil. Albul ar trebui să formeze baza pentru pereţi, podea şi mobilier. Ca o alternativă, puteţi alege culori neutre, cum ar fi bej, gri, verde deschis. La bază trebuie să fie o culoare neutră, pentru a putea realiza diverse accente cu orice altă culoare, vie, dar numai cu una singură. Culoarea roşie este tradiţională, este cea mai populară alegere pentru evidenţierea detaliilor pe un fundal alb, cu toate că aceasta este o chestiune de gust şi puteți alege orice culoare doriţi. Foarte adesea oamenii atârnă o pictură sau unele detalii mari pe pereţi. Ferestrele mari, care de obicei nu au perdele sau storuri, crează un efect de luminozitate și sunt cât se poate de potrivite într-un living sau un birou.

Mobila de living in stil minimalist de la PremiaMob Minimalismul este popular pentru că acest stil este foarte uşor de adaptat. Minimalismul este un stil de viaţă care se distinge prin dorinţa de ordine perfectă şi organizare, este deosebit de popular în rândul oamenilor de afaceri şi a oamenilor creativi care pun preţ pe combinaţia dintre simplitate, rafinament, frumuseţe şi utilitate. Minimalismul permite exprimarea de sine fără să foloseşti accesorii ţipătoare sau mobilă neobişnuită. O măsuţă de cafea într-un birou, care să arate extrem de simplu precum acelea din imagini denotă mult rafinament şi bun gust. Dacă îţi place simplitatea dar şi lipsa de stricteţe în design, minimalismul este ceea ce ai nevoie!

Piese de mobilier în stil minimalist, accesibile ca preţ poţi comanda online la PremiaMob.ro, sau direct la Showroom-ul Silvarom din Baia Mare, Bd. Independentei, nr. 64, sau la telefon 0748-119.453. Spor la mobilat!

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!






36 de comentarii:

  1. Imi place mult modelul minimalist de mobila, este simpl, cu mult bun gust, un rafinament extraordinar. O alegere minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie in general nu-mi place foarte tare, este elegant, intr-adevar, dar la cate daraveli am eu.. :DD

      Ștergere
  2. Foarte frumoase aceste modele, cred ca e timpul sa schimb mobila din sufragerie care ocupa mult spatiu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As face si eu ca tine, dar inca nu am cum sa schimb mobila dupa gustul meu, din motive pur obiective. Insa o masuta din aia de cafea tot as zice ca mi-as lua :P

      Ștergere
  3. Eu nu sunt adepta minimalismului, imi plac liniile drepte si fine, dar sa le imbin cu pernute colorate, draperii beige si o masa metalica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, asa, uite ca nu-s singura care nu e neaparat adepta acestui stil prea simplu.

      Ștergere
  4. Cand mi-am amenajat casa, nu stiam foarte bine despre stiluri. Insa stiam foarte clar ca vreau incaperi aerisite, obiecte de mobilier doar cele necesare, practice si moderne. Am mers si eu mult pe culori deschise - alb, crem, kammir, gri piatra, si am venit cu parte vesela si colorata prin perdele, scaune, fotolii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La altii imi place sa vad ceva foarte aerisit, dar la mine acasa ar fi imposibil :)) mi-ar mai trebui o casa pentru toate chestiutele mele. In schimb, desi sunt anumite piese de mobilier din stilul minimalist care-mi plac foarte mult - cel putin din ce am vazut la PremiaMob - prefer mobila stil. Insa pentru aceea e nevoie de interioare foarte spatioase, somptuoase, largi ....

      Ștergere
  5. Foarte frumoasa, chiar sunt in renovare si redecorare si-mi trebuie idei :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia idei de pe site-ul premiamob.ro, gasesti destule, desi mie o casa in care sa-mi pun ceva din mobila lor mi-ar trebui!

      Ștergere
  6. Acum am intrat pe site-ul lor si am vazut ca au chiar piese faine de mobilier! Sunt in cautare de cateva dulapioare si un birou dragut, iar articolul tau este foarte util. Multumim :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, A :) imi place sa ma interesez despre stiluri de mobilier. Macar asa, cat de cat, sa am habar cand intru intr-o casa mai cu staif ..

      Ștergere
  7. Aceste modele imi plac foarte mult, sunt moderne si de bun gust.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place si mie stilul minimalist.Mi-as dori o casa mare cu multe camere in care sa imi asez lucrurile iar sufrageria si dormitorul sa fie in stilul cat mai minimalist

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sufrageria, livingul, da, insa dormitorul l-as prefera in stil shabby chic iar o biblioteca, o camera de studiu, as vrea-o in stil colonial american.

      Ștergere
  9. Sunt foarte dragute modelele!Elegante chiar si in stilul simplist..poate ca simplitatea este cea care ne da eleganta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, unele modele sunt deosebit de elegante! Mie, careia stilul minimalist nu-i placea, acum incepe sa-mi placa mult de tot!

      Ștergere
  10. Imi place acest stil, mi se pare ca se potriveste mai bine camerelor spatioase, mai greu la apartamente, care in general sunt mai mici, insa imi place, aproape la fel de mult ca si Shabby Chic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte interesant, sunt doua stiluri diametral opuse, nu credeam ca poate sa placa ambele in aceeasi masura, sau pe aproape, dar uite ca m-am inselat!

      Ștergere
  11. e foarte ok acest gen de mobilier, mi se pare ca nu incarca inutil, e pe gustul meu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intr-adevar, este mobila care e functionala fara sa para greoaie.

      Ștergere
  12. Arata foarte bine, deobicei prefer sa merg in magazin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este adevarat, dar magazinul e la Baia Mare, asa ca prefer magazinul online.

      Ștergere
  13. Imi place stilul minimalist, se potriveste acestor vremuri si apartamentelor micute de bloc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat! mai ales apartamentelor de dimeniuni modeste construite acum cateva zeci de ani...

      Ștergere
  14. Si mie imi place stilul minimalist, dar nu cu mobila alba. Prefer negrul sau venghe...depinde

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu prefer mobila de culoare maronie, insa am vazut un dormitor pe alb (ma rog, nu chiar alb, culoarea untului) intr-un spatiu de cca 9 metri patrati, si era foarte aerisit si parea mult mai mare acel dormitor... albul lumineaza si mareste seznatia de spatiu.

      Ștergere
  15. Am intrat pe site. Au mobila frumoasa si de calitate, se pare

    RăspundețiȘtergere
  16. Și noua ne place cat mai simplu și sa avem mult spațiu. Mulțumesc de recomandare ma voi uita și eu pe acest site.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, Violeta! Mi-ar placea sa aiba cate un showroom in fiecare mare oras cei de la PremiaMob, daca s-ar putea!

      Ștergere
  17. Eu am vazut niste bucatarii absolut superbe pe site-ul lor!

    RăspundețiȘtergere
  18. Uite o idee buna de marire a spatiului, infrumusetare si confort. Simplu si placut.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.