joi, 2 martie 2017

Kosem episodul 25 rezumat




Kosem episodul 25 rezumat Kosem nu spune deocamdată la nimeni că Ahmet a murit. Se aşează la măsuţa de scris şi redactează un ordin pe care apoi îl sigilează cu inelul de pe mâna lui Ahmet, dar în prezenţa lui Cennet, care tocmai intrase în încăpere. Kosem se disculpă spunând că trebuie să se asigure că fiii ei nu vor păţi nimic şi nu vor fi ucişi. Apoi convoacă divanul şi le prezintă vizirilor acel document prin care se decretează că moştenitorul tronului imperial este cel mai mare în linia succesorală indiferent de gradul de rudenie. Kosem minte vizirii că Ahmet e într-o stare critică, şi că poate muri dintr-o clipă într-alta. Zulfikar o întreabă cine va prelua tronul, Osman sau Mustafa, iar Kosem îi confirmă că Mustafa. Apoi, deşi cu toţii spun că după lege Osman trebuie să fie sultan, aceştia se retrag. Kosem îl ia pe Zulfikar în iatacul lui Ahmet şi i-l arată mort. Acesta se închină şi se roagă pentru sufletul celui dus.

Mustafa, la grajduri, vorbeşte cu Pinhan care îl îndeamnă să-l omoare pe călăul venit după el. Mustafa se repede să-l sugrume, dar îl aude spunând că el este Davut. Dilruba apare şi-şi scoate bărbatul din mâinile fratelui nebun iar Davut îi reproşează soţiei sale că i-a ascuns până acum că Mustafa este bolnav şi nu mai recunoaşte persoanele, văzând călăi în oricine vine la el. Kosem discută cu Halime termenii urcării pe tron a lui Mustafa şi îşi exprimă încrederea că ea nu-şi va încălca promisiunea de a-i lăsa în viaţă pe băieţii lui Ahmet. Halime promite marea cu sarea, şi cu toate că Kosem o ameninţă că dacă se răzgândeşte îi omoară şi pe Mustafa şi pe Dilruba, în ziua urcării pe tron a lui Mustafa, (aici se termină episodul 25 Kanal D.) deja oamenii ei îi iau ostatici pe fiii lui Ahmet.



Osman se supără foarte tare când aude ce a făcut maică-sa şi pleacă pe ascuns, deghizat, din palat, prevăzând că urmează o nenorocire pentru el şi fraţii lui. Mustafa e adus în faţa ienicerilor imediat după ce sicriul cu cadavrul lui Ahmet a fost scos afară. Mustafa este bântuit de amintirea primei înscăunări, eşuate, de când era mic, şi pentru că Pinhan îi spune că în sicriu nu e Ahmet, că el va veni şi-şi va revendica tronul, apoi îl va executa, Mustafa se repede la sicriu şi îl deschide ca să se convingă că acolo e fratele lui. Dar în timp ce Kosem, Dilruba şi Halime privesc de la geam ceremonia, deja cei loiali lui Halime, puşi de Dilruba şi de Davut, îi iau pe sus pe copiii lui Kosem, şi chiar Osman este şi el prins şi pus în aceeaşi cameră cu Mehmet. Apoi Halime, triumfătoare, o anunţă pe Kosem că va fi exilată la palatul vechi, pentru că aşa cere tradiţia, şi, când Kosem se înfurie amintindu-i de înţelegerea dintre ele, Halime spune zâmbind că înţelegerea s-a încheiat. Băieţii lui Ahmet sunt închişi în camere şi păziţi, iar Haci este cel care îi promite lui Kosem că va avea grijă de ei.

Kosem episodul 25 rezumat Humașah se sfătuieşte cu Safiye ce este de făcut în continuare şi conchid că trupul lui Iskender, despre care ele ştiu că e mort, ar trebui pus laolaltă cu ceilalţi străbuni în Hagia Sofia. La palat se iscă un fel de revoltă printre ienicerii loiali lui Ahmet şi fiilor lui şi apar două tabere distincte. Cei rămaşi loiali lui Kosem, care îl vor pe tron pe Osman, vor unelti împreună cu ea în viitorul apropiat.
Kosem cu fetele ei pleacă din palat iar Halime o demite pe Cennet dându-i sigiliul de trezorier al haremului lui Menekse. Mai târziu se duce la Mustafa şi îi spune că-i va trimite cadîne ca să aibă copii, care să moştenească tronul şi să ducă linia dinastică mai departe, dar Mustafa zice că nu vrea şi pune gărzile s-o ia pe maică-sa şi s-o ducă la închisoare. Halime se zbate şi strigă că a glumit, iar după ce bostangii pleacă, îi pune în vedere lui Mustafa să n-o mai umilească niciodată în faţa slugilor.

Kosem episodul 25 rezumat Safiye şi Humasah merg cu doi slujitori la mormântul lui Iskender să sape şi să-i ia trupul de acolo, dar mormântul se dovedeşte a fi gol. Cele două îşi dau seama că Iskender este în viaţă, apoi ni se arată cum în timp ce-l sugruma, Zulfikar i-a spus la ureche lui Iskender să-şi ţină respiraţia şi să lase să fie îngropat, că va veni Behram să-l ia de acolo şi să-l ajute să fugă, iar până nu primeşte vorbă de la el, să nu se apropie de capitală.
Acum, Iskender şi Zulfikar împreună cu Mehmet Giray se întâlnesc să discute despre cele ce urmează să se întâmple, pentru că Mustafa nu poate fi lăsat pe tron. Kosem este urmărită mereu de un arcaş care caută s-o omoare, iar într-una din zile ea se află exact în bătaia săgeţii lui care porneşte drept spre ţintă ....


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



a fost: Kosem ep. 24                                urmează: Kosem ep. 26

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.