sâmbătă, 29 iulie 2017

Mumia - 2017, recenzie



Mumia - 2017, recenzie

Titlul original: The Mummy
Traducere: Mumia
Gen: aventuri, fantasy
Producţie: Universal Pictures
Regizor: Alex Kurtzman
Scenariul: David Koepp, Christopher McQuarrie, Dylan Kussman
Distribuţia: Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallis

Mumia 2017 este un film - părerea mea - mai bun decât cel realizat în 1999 şi când spun asta nu mă refer doar la efectele speciale, ci la povestea în sine.

Mumia - 2017, recenzie

Păstrând firul temporal al poveştii, undeva în Egiptul antic, prinţesa Ahmanet, fiica faraonului Menephtre, vrea să fie succesoare la tron după moartea tatălui ei, dar una dintre soţiile acestuia naşte un băiat. Atunci Ahmanet face un pact cu Seth, zeul morţii, şi cu ajutorul unor ritualuri demonice obţine puteri nemaivăzute, omorându-şi tatăl, apoi pe acea concubină şi pe fiul ei. Însă preţul pentru pactul făcut nu e doar sufletul ei, ci şi promisiunea că o să-i dea lui Seth un trup prin care acesta să domnească în lumea fizică. Zeul îi dăruieşte un pumnal cu o piatră la mâner cu ajutorul căruia Ahmanet se pregăteşte să înfăptuiască un ritual prin care să-i dăruiască lui Seth trupul iubitului ei. Însă înainte ca ea să poată îndeplini acest lucru, preoţii îl omoară pe bărbat şi o prind pe Ahmanet pe care o mumifică de vie şi o închid într-un sarcofag îngropat într-un loc secret din Mesopotamia (actualul Irak). Ulterior, poporului i s-a interzis să mai amintească de prinţesa Ahmanet şi doar legende au ajuns până în prezent despre existenţa ei. De asemenea, pumnalul lui Seth a fost separat de piatra de pe mâner, pentru că să nu se mai poată îndeplini blestemul până la capăt.

Mumia - 2017, recenzie

Piatra ajunge în mâinile unui cavaler templier şi este îngropată alături de el, în 1157. În prezent, aflaţi într-o misiune în Irak, câţiva mercenari, printre care şi un hoţ de meserie, Nick Morton, descoperă întâmplător locul unde a fost îngropat sarcofagul lui Ahmanet care astfel revine la viaţă şi îl alege pe Nick drept cel care va fi încarnarea zeului Seth. Acţiunea se complică, intervine şi o arheoloagă, Jenny Halsey, pentru care Nick are unele sentimente. Însă blestemul e blestem şi piesele acestui puzzle încep să se adune singure. Piatra pumnalului lui Seth este şi ea descoperită, Ahmanet, prinde puteri şi caută să-l înjunghie pe Nick ca să-şi poată împlini promisiunea către zeu.

Însă lucrurile nu se vor desfăşura aşa cum doreşte Ahmanet, ci vor lua o altă întorsătură, pentru ca noi să vedem, probabil, şi alte aventuri ale acestei noi serii Mumia. De fapt, așa cum spune și unul dintre scenariști, cheia filmului este dr. Jeckyll, deși, doar din film, nu rezultă asta, însă acest personaj ciudat se va dezvălui în celelalte episoade ale seriei. Ideea care m-a făcut să văd o anume valoare în acest film, este aceea că însuşi Diavolul vrea să se transforme în altceva, sătul de întuneric, de distrugeri şi de moarte.





Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte recenzii de filme
vă rog accesați pagina Stele de cinema.








14 comentarii:

  1. Nice. Si mie imi place seria Mumia foarte mult. O sa ma uit si eu la asta noua 😃

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma gandesc serios sa urmaaresc si eu acest film. Buna descriere!

    RăspundețiȘtergere
  3. uuuu nice :D ma bucur sa te citesc azi, chiar vroiam sa vad filmul asta :D thank you

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar ma gandeam ce filme noi au mai aparut la cinema. Nu-i chiar pe gustul meu, dar in compania potrivita cred ca merge. Mi-a placut mult descrierea ta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un film tare bun insa m-am ferit in perioada asta(in care astept un bebe) sa ma uit la filme de genul astea ;;) sigur le voi viziona dupa ;;) Foarte buna recenzia! Te pup! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmz...m-am uitat la filmul vechi, imi place cat de cat acest gen de filme cu toate ca eu sunt mai pe comedii romantice. Mi-ai trezit interesul pentru acest film si o sa ma uit la el. Multumim pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am vrut sa vad filmul acesta de cand a aparut!
    M-ai facut deja curioasa. Stiu ce o sa fac in aceasta seara! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Interesanta propunere de film. Nu stiu tocmai daca e pe placul meu, dar am sa-i ofer o sansa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu sunt pasionata de astfel e filme, insa pare diferita de varianta originala.

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte interesant! Insa mie imi plac filmele artistice care au cap-coada intr-un singur film. Nu prea imi plac continuarile :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Poza este a prinţesei Ahmanet? Arata foarte tare cu doua irisuri si tatuata asa fain.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Cand a fost posedata de Seth, a inceput sa aiba doua irisuri. la fel se intampla si cu Nick, dar ea este cu adevarat interesanta.

      Ștergere
  12. Un film interesant! Imi doresc sa-l văd si eu

    RăspundețiȘtergere
  13. Recunosc că m-a speriat puțin poza de la începutul articolului :)) Când eram mică eram fan mumia, cred că mă voi uita și la cel nou :D

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.