vineri, 8 septembrie 2017

Invataturi care schimba vieti, de Marilee Adams - recenzie





Invataturi care schimba vieti, de Marilee Adams - recenzieTitlu - Învăţături care schimbă vieţi
Autor – Marilee Adams
Editura – Amaltea
Colecţia – C&A MOTIVAŢIONAL
Anul apariţiei - 2014
Nr. pagini: 241
Traducător: Dorina Oprea
Preţ – 39 lei


Marilee Adams este astăzi o scriitoare celebră şi, după cum spune ea însăşi în primele pagini ale cărţii de faţă, n-a fost de la început aşa, era o adolescentă timidă, cu rezultate medii la învăţătură. Dar într-o zi un profesor i-a schimbat viaţa, învăţând-o cum să treacă peste obstacolele propriei mentalităţi şi cum să reuşească în tot ceea ce-şi propune.

Învăţături care schimbă vieţi este o carte despre cum să înveţi şi cum să-i faci şi pe alţii să înveţe. Despre cum să scapi de prejudecăţile şi judecăţile de valoare care te trag înapoi în loc să-ţi deschidă drum spre mai departe. Despre cum să înveţi din propriile greşeli, cum să-ţi cultivi curiozitatea şi cum să-ţi dezvolţi gândirea investigativă. Până la urmă, Învăţături care schimbă vieţi, este despre felul în care alegem o cale sau alta şi diferenţa între o alegere care duce la succes şi aceea care duce la o fundătură.

Invataturi care schimba vieti, de Marilee Adams - recenzie

Cartea prezintă mai multe situaţii imaginare de viaţă în care autoarea oferă soluţii unora dintre cele mai răspândite dificultăţi generate în special de mentalitatea omului care judecă pe ceilalţi căutând un vinovat atunci când viaţa l-a pus în faţa unei probleme. Marilee Adams explică în ce fel mentalitatea care te determină să-i judeci pe ceilalţi te afectează, îţi limitează capacitatea de învăţare, inteligenţa şi gestionarea conflictelor. La finalul cărţii, ea adaugă 12 instrumente de modelare a atitudinii personale, a modului de gândire al fiecăruia.

Invataturi care schimba vieti, de Marilee Adams - recenzie


Adams prezintă, într-una din cele 12 situaţii, o profesoară de şcoală generală care vrea să renunţe la profesia sa. Mentorul ei îi arată partea pozitivă, dedicaţia profesională şi apoi o ajută să-şi schimbe abordarea mentală ca să devină o profesoară mai bună. Învăţături care schimbă vieţi este o carte dedicată profesorilor şi tuturor acelora care au tangenţă cu învăţământul de orice nivel. Dar în egală măsură cartea este un instrument util pentru oricine vrea să devină dintr-un om care emite judecăţi de valoare, în cineva care trage învăţămintele corecte din încercările vieţii şi astfel urcă treptele succesului.

Învăţături care schimbă vieţi este o carte pe care o recomand cu toată căldura, despre care Lori Sheppard, preşedinte al EDG Educationj Worldwide Enterprises, spunea că "este un ghid pentru toţi cei care încearcă să aibă succes pe plan personal şi profesional deopotrivă".

Invataturi care schimba vieti, de Marilee Adams - recenzie



Dacă ți-a fost util, dă mai departe!








26 de comentarii:

  1. Nu am mai citit cărți motivaționale până acum, dar mi-au atras atenția de ceva timp. Nu știu de ce, dar cred că acest gen de carte este greu de lecturat, așa este?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu se citeste greu, mie mi se pare infinit mai greu acum sa citesc beletristica. Dar e adevarat ca m-am apucat de citit carti motivationale si de dezvoltare personala cam dupa 30 de ani. Pana atunci, desi aveam in biblioteca asa ceva, nu simteam nici un indemn sa citesc, insa a fost de-ajuns o prima carte de acest fel, ca sa dau de gust.

      Ștergere
  2. Am inceput sa citesc si eu carti motivationale, dar e destul de greu. Ai nevoie de liniste, sa fii odihnit si cu mintea limpede ca sa intelegi si sa asimilezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie doar sa faci exercitiile propuse cu tine insati, sa treci totul prin filtrul vietii tale, ale actiunilor tale si ale experientelor tale de viata. Mie nu mi se pare greu, odata ce inveti sa te concentrezi asupra a ceea ce faci tu, ce dai tu, ce vrei tu de la tine, nu mai e greu. Atentia trebuie comutata de la altii, la tine. Sa nu te intereseze ce fac altii, ce-ti ofera altii, sa nu ai asteptari decat de la tine insati.

      Ștergere
  3. nu pot spune ca e chiar genul meu de carte, dar poate as incerca sa citesc asa ceva, macar o data

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am zis la fel cand m-am apucat de asa ceva :) o data, si a fost de-ajuns... insa cel mai mult imi plac cartile despre cum sa faci bani, cum sa-ti schimbi mentalitatea in asa fel incat banii sa vina la tine, nu sa plece din buzunar. De exemplu Robert Kyiosaki este un autor pe care il pretuiesc, din punctul asta de vedere.

      Ștergere
  4. Interesanta cartea! Sunt bune cartile astea de dezvoltare personala doar ca... daca nu pui in practica degeaba le citesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca si cititul e tot un fel de punere in practica. Nu poti sa citesti asa ceva fara sa te compari pe tine cu ceea ce scrie acolo.

      Ștergere
  5. Cred ca mi-ar prinde bine sa citesc aceasta carte, dar si mai bine ar prinde daca ar fi citita de cei din jur. Uneori e ca o lupta cu morile de vant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori, intr-adevar, majoritatea acestor carti sunt scrise de americani si se potrivesc mai ales mentalitatilor de acolo, dar pot fi usor adaptate si aplicate si la noi.

      Ștergere
  6. titlul suna tare bine! ar trebui citita de cat mai multe persoane!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie imi plac in general cartile si mesajele motivationale. Poate ca pe undeva in subconstientul meu am nevoie de un stimulent. De judecat, nu-mi place sa judec oamenii. Candva o faceam, dar de cand nu o mai fac sunt mult mai fericita. :) Nu am auzit de aceasta autoare. Cele cinci intrebari din epilog mi se par geniale. Contribuie la cunoasterea de sine. Uneori cautam raspunsuri la intrebari fara sa ne dam seama ca le gasim usor in sinea noastra. Trebuie doar sa ne linistim si sa ascultam. Multumesc mult de prezentare Oana. Învăţături care schimbă vieţi de Marilee Adams este o carte care chiar merita citita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marilee Adams mai are o carte, la fel de celebra, aceasta este a doua, pare-mi-se. Si mie mi se pare interesant ca, de fapt, aceste carti motivationale te ajuta sa te cunosti mai bine, si cand le citesti constati cat de mult stiu altii despre tine si tu habar nu aveai.

      Ștergere
  8. Dupa cum probabil stii, sunt o mare iubitoare de carti motivationale, imi place mult cum arata cea prezentata de tine si chiar o sa vreau si eu sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Recunosc, n-am citit pana acum nicio carte motivationala.

    RăspundețiȘtergere
  10. In ultimul timp am citit foarte putin. Carti motivationale nu prea am citit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e niciodata timpul pierdut. Unele merita cu adevarat toata atentia.

      Ștergere
  11. Am citit-o, că doar suntem colege de breaslă :) știi ce mi-a plăcut? Când în primele pagini personajul povestitor (autoarea, cred) spune ca învățământul înseamnă mai mult hârțogărie decât predare. M-am răcorit! Deci și la americani e la fel!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cărțile motivaționale sunt preferatele mele 😍 o voi nota, îmi place ideea cu imaginile :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Cartile motivationale nu sunt in topul preferintelor mele, desi cand si cand mai pun mana pe cate una. Nu am citit pana acum aceasta carte

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu ştiu de ce, dar nu m-au atras încă acest gen de cărţi, dar uite că din prezentarea ta, mi-ai captat atenţia...

    RăspundețiȘtergere
  15. Mi-a plăcut foarte mult recenzia, și am să trec și eu această carte pe lista de lecturi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cred ca mi-ar fi greu sa citesc o astfel de carte, as avea nevoie de asemenea de multa linista si concentrare.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu obișnuiesc să citesc astfel de carti. Cine stie, totusi, poate o voi incerca intr-o zi!

    RăspundețiȘtergere
  18. Încă nu am citit cărți motivationale desi am cateva acasa si intenționez să le citesc. Pare interesanta cartea. Sunt de parere ca din fiecare carte citită, învățăm ceva nou.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.