miercuri, 4 octombrie 2017

Esti tatic pentru prima oara? Cum iti intampini copilul!




Esti tatic pentru prima oara? Cum iti intampini copilul!Bucuria de a fi părinte este greu de reprodus în cuvinte. Mămicile mărturisesc că fericirea aceasta nu se poate măsura cu nimic şi că nu şi-au putut închipui niciodată ce înseamnă cu adevărat iubirea decât în momentul în care l-au ţinut în braţe pe bebe pentru prima dată. Bărbaţii, puţin daţi la o parte în clipa naşterii sau, din contra, participanţi direct, filmând sosirea pe lume a pruncului, sunt de părere că viaţa le oferă o nouă experienţă şi aşteaptă cu sufletul la gură intrarea lor în rândul tăticilor.

În ziua de astăzi, bărbatul modern îşi acceptă mult mai bine poziţia de tată, implicându-se în creşterea şi educarea copilului. Pentru că mamele rămân implicate 100% în procesul naşterii, tăticilor le revine rolul de a rămâne pe fază şi a răspunde tuturor nevoilor acestora. Cum bebe are nevoie de o mulţime de lucruri pentru a fi întâmpinat cum se cuvine, este nevoie de o scurtă listă cu produse absolut obligatorii, din momentul în care micuţul s-a născut.

Iată 5 lucruri de care va avea nevoie urgentă:


1. Hăinuţele sunt printre primele lucruri de care bebe are nevoie după naştere. Chiar dacă mămica are deja în bagajul adus câteva lucruşoare, tăticul trebuie să fie atent, pentru că întotdeauna va fi nevoie de ceva în plus: o căciuliţă mai pufoasă, un body cu un imprimeu vesel, o păturică călduroasă, o pereche de şosețele în formă de broscuţă etc.

2. Acasă, în intimitatea dormitorului matrimonial sau în camera specială pentru bebe, va fi instalat pătuţul confortabil, cel care îl va purta pe micuţ în lumea lui Moş Ene. Există o gamă variată de produse din care tăticul poate alege ceea ce îşi doreşte pentru bebeluşul său. Pătuţul trebuie să fie însoţit şi de o lenjerie de pat potrivită, pe care o poate comanda pe FREEteks.ro. Pielea copilului va fi răsfăţată de calitatea materialului moale!

Esti tatic pentru prima oara? Cum iti intampini copilul!3. Scaunul auto nu poate fi uitat de niciun părinte responsabil. Chiar şi atunci când este adus acasă de la maternitate, bebe trebuie să fie aşezat într-un astfel de produs pentru siguranţă, dar şi pentru că altfel şoferul ar putea fi amendat usturător de către Poliţia Română. Astăzi există scaune auto extrem de performante, mai ales datorită sistemului anti-escape, care împiedică evadarea din centură a micuţilor. În acest sens, vezi aici scaune auto pentru copii şi alege-l pe cel potrivit pentru juniorul tău!

4. Caruselul muzical este prima jucărie a copilului. Chiar dacă unii părinţi vor considera că nu e necesară pentru prima luna de viaţă, totuşi, specialiştii recomandă folosirea lui explicând că nu reprezintă doar o piesă de decor şi nu e folosită doar pentru amuzamentul micuţului, ci devine un partener perfect în dezvoltarea fizică, psihică şi creativă. Este util când bebe devine agitat sau când plânge şi îi trezeşte curiozitatea în câteva clipe datorită muzicii şi a mişcării jucăriilor.

5. Bebe are nevoie de băiţa aproape în fiecare zi şi nu este deloc indicat să fie spălat în cada mare a părinţilor şi nici la chiuveta de la baie. El are nevoie de o cădiţă specială, pe care să o folosească numai el, în acest fel părinţii protejându-l de o serie de bacterii sau alte microorganisme care i-ar putea dăuna. Când mama se întoarce din maternitate, acasă trebuie să o aştepte cădiţa pentru bebe. În concluzie, a fi părinte înseamnă a iubi necondiţionat mica făptură, nou sosită în familie, şi a-i oferi tot ceea ce are nevoie pentru a se simţi confortabil şi protejată.







17 comentarii:

  1. Scaunul auto apare mai târziu. Bebelușul este transportat de la maternitate în scoică sau în landou, dacă acesta are sistem special de prindere:)
    Aș mai adăuga toate produsele cosmetice speciale pentru bebeluși, consumabile, cărucior și lista poate continua.

    RăspundețiȘtergere
  2. Scoica si scaunul de bebe sunt primordiale, mai bine renunti la jucarii si prostii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu sigur ca un tatic nu-si face asa multe griji cu mult timp inainte de momentul zero. Insa atunci cand este cazul, se mobilizeaza repede!

    RăspundețiȘtergere
  4. Al meu a avut noroc ca nu a trebuit sa se ocupe de nimic din toate astea deoarece au preluat bunicii aceasta sarcina.

    RăspundețiȘtergere
  5. De acord cu recomandarile tale... dar imi aduc aminte de vremurile acelea.. ce de liste mai faceam cu al meu:)) sa o luam pe asta, ba nu... pe cealalta.. :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. I-am dat articolul tau sotului meu sa-l citeasca. Era foarte serios, iar eu m-am amuzat copios. Ai punctat multe lucruri bune si utile pentru viitori tatici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Lista e valabila atat pentru mamici cat si pentru tatici, insa da, scaunul pentru masina este mai mult in aria lui de interes, el stie mai bine cum trebuie prins si ce i se potriveste.

    RăspundețiȘtergere
  8. Soțul meu a chemat familia in ajutor pentru ca postura de tătic l-a speriat. Acum citește multe articole pe net și cumpara produse numai după ce se asigura ca a făcut alegere ideală.

    RăspundețiȘtergere
  9. Un articol util pentru tatici, al meu deja s-a invatat cu noua " meserie".

    RăspundețiȘtergere
  10. Dintre toate n-am avut scaun auto, nici nu stiu daca existau pe atunci in Romania. Mai degraba cred ca nu erau.

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumos articolul si folositor pentru cei care urmează sau au un copil.

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi aduc si acum aminte cu emotie cam cum a fost prima intalnire. Este atat de emotionanta si frumoasa incat mi-as mai dori s-o traiesc inca o data. Toate produsele mentionate sunt absolut necesare si oricum se mai pot cumpara si pe parcurs

    RăspundețiȘtergere
  13. Momentan nu pot sa imi dau prea mult c presupusu, asta pentru ca nu am un copil, dar e bine sa fi informat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sotul meu era mai rau ca mine, inainte sa vina bebe. Ar fi cumparat orice prostioara. :)) Foarte util articol.

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte utile sfaturile! Un articol excelent, bravo!

    RăspundețiȘtergere
  16. Hehe, i-am trimis linkul catre articol iubitului meu, sa invete de pe acum ce si cum, chiar daca mai avem ceva pana cand o sa avem un copil. :))

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.