luni, 16 octombrie 2017

Kosem episodul 37-38-39 rezumat




Kosem episodul 37-38-39 rezumatMurad o cere de nevastă pe Farya însă ea înainte de a-i răspunde îl pune să-i promită că nu va mai exista o altă femeie în viaţa lui. Murad mai ezită, mai discută, dar până la urmă îi răspunde că nu poate să facă astfel de promisiuni şi că nu trebuie să i se pună condiţii.

Elanur este răpită, se pare că de Gulbahar, dar toată situaţia îl pune într-o lumina proastă pe Kasim, fiul lui Kosem. Baiazid se ceartă pentru el cu Ibo făcându-l să conştientizeze că pe Kasim l-ar putea aştepta o execuţie. Kosem o interoghează pe Gulbahar despre Elanur, dar nu află nimic de la ea. Căutarea continuă. Ibo merge şi o informează pe Kosem că Baiazid ştie multe şi atunci Kosem va căuta o altă strategie, deşi se simte încolţită şi oarecum neputincioasă. Kosem n-o găseşte pe Elanur şi este nevoită să accepte propunerea lui Gulbahar, de a o menţine la palat în schimbul cadînei, dar lucrurile vor lua o altă întorsătură.
Gevherhan are o confruntare cu Silahtar iar sultana Atike face tot posibilul să îl facă pe Silahtar s-o uite pe aceea pe care o iubeşte.

Farya îşi dă seama de jocul pe care Kosem îl face cu ea în timp ce sultana valide se hotărăşte să taie răul de la rădăcină şi unelteşte că Farya să nu poată rămâne însărcinată, pentru că nu are o altă soluţie la îndemână. În acelaşi timp Kosem încearcă să ţină secretă fapta lui Kasim, dar un eveniment neplăcut se produce (Elanur este omorâtă de Haci) şi ea trebuie să-şi schimbe planurile iniţiale. Până la urmă, Murat află totul şi va fi nevoit să ia o decizie în privinţa fratelui său, pentru că i se spune că moartea fetei a fost dorită şi pusă la cale de Kasim. Kosem îl acuză pe Baiazid de trădare şi de comiterea crimei şi încearcă să-l convingă pe Murat să nu-l pedepsească pe Kasim. Însă Murat nu are încotro şi îl va închide pe fratele său în fosta cameră unde locuia, izolat, Mustafa.

Kosem episodul 37-38-39 rezumatFarya rămâne însărcinată cu toate eforturile lui Kosem - care poruncise să i se pună în mâncare diverse extracte anticoncepţionale - iar vestea aceasta se răspândeşte ca fulgerul în palat cauzând surprindere şi mai ales disperare, în ceea ce o priveşte pe Ayse, care va acţiona pentru ca prinţesa să nu ajungă să nască. Acum Kosem este preocupată de soarta fiului ei mai mic, Kasim, care stă la izolatorul unchiului Mustafa şi are loc o confruntare între ea şi Murat. După aceea plănuieşte să se răzbune pe toţi cei care sunt responsabili de decizia luată în ultimă instanţă de sultan.

Pe fondul acestor frecuşuri de palat, Murat primeşte veşti din teritoriu şi află că se pune de o revoltă în Anatolia, în spatele căreia ar fi Ilyas. Idila dintre Silahtar şi Gevherhan continuă în secret şi evoluează. Ayse îi întinde Faryei o capcană şi prinţesa e cât pe ce să-şi piardă viaţa căzând în ea. Murat trebuie să plece în expediţie în Anatolia şi să părăsească palatul, cu toate intrigile sale în plină desfăşurare. Murat ajunge la castelul din Bergama unde i s-a spus că se ascund rebelii. Acolo pregăteşte un plan incredibil de periculos pentru a putea pătrunde înăuntru. În contrapartidă, rebelii vor urzi o capcană pe care sultanul nu va reuși s-o evite.

După ce Ayse răspândeşte în oraş bârfa că Farya este târfa lui Murat, ştiind că prinţesa nu suportă această umilinţă, Farya iese să se înfrunte cu oamenii dar e cât pe ce să fie linşată. Atitudinea ei se schimbă în urma primirii unor veşti triste. Kosem, care a decis că prinţul lui Farye se va naşte, porunceşte ca toţi cei care au participat la atacul prinţesei în stradă să fie prinşi şi pedepsiţi cu vârf şi îndesat. Deşi nu există dovezi, Farya e sigură că această experienţă dramatică i-o datorează lui Ayse şi va unelti şi ea în aşa fel încât Ayse se va afla faţă în faţă cu moartea.

Odată cu pedeapsa primită de Kasim, prinţul Ibrahim începe să aibă şi el temerile lui, tot mai mari. El se va închide singur în cameră şi viaţa va deveni diferită pentru el din acel moment. Când Murat revine din expediţia în Anatolia, se înfurie auzind despre ce i s-a întâmplat soţiei lui şi porunceşte să fie aspru pedepsiţi cei care au atentat la viaţa ei.

Pedeapsa lui Kasim ia sfârşit şi este eliberat din izolator chiar de către Kosem.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin



a fost: Kosem ep. 34-35-36                                     urmează: Kosem ep. 40-41-42

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








4 comentarii:

  1. In episodul de ieri Kasim a spus ca nu mai suporta sa-l mai vadă pe fratele lui Ahmet cum adică?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lavinia, imi pare rau ca nu te pot ajuta prea mult, eu nu mai urmaresc Kosem si nu stiu despre care Ahmet ar fi vorba. Banuiesc ca se poate sa fi fost o greseala de redactare in traducere/subtitrare si era vorba, poate, de Murat... zic si eu...

      Ștergere
  2. și să înțeleg că nu o să mai faceți rezumate la acest serial?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da dle Napole, voi mai face, insa am o perioada care nu-mi permite sa ma ocup si de blog in masura in care este necesar. Insa am speranta ca in aceasta saptamana voi mai posta inca 6 mini-rezumate la Kosem, ca sa recuperez si sa fiu in avans cu episoadele.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.