joi, 12 octombrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 17 rezumat




Patria mea esti tu, ep. 17 rezumatPredarea lui Eșref către greci nu-l scuteşte pe Cevdet de probleme. Vice-prim-ministrul Kostas tot nu capătă încredere în el şi îl pune în faţa unei alegeri dificile, testându-i loialitatea prin execuţia paşei. Până când ia o deicizie, Eșref este vizitat la închisoare de Vasili, căruia în trecut i-a pricinuit nişte răni peste care acesta n-a putut trece. Veronica se inflamează când aude că Esref a fost prins şi îi va cere lui Cevdet să-l ducă la el, deşi Vasili omisese să-i spună, intenţionat, că paşa este în mâinile lor. Veronica îl dojeneşte pe soţul ei, care nu doreşte să aibă loc această întrevedere, dar Cevdet îl asigură că va rămâne cu cei doi şi că va avea grijă să nu se întâmple nimic rău. Însă spre surprinderea Veronicăi, Esref îi spune că fiul ei nu a murit în acel incendiu, ci este în viaţă.

Veronica se duce apoi val-vârtej în birou la Vasili şi ţipă la el, pentru că se pare că generalul ştia că Dimitri, fiul lor, trăieşte, dar i-a ascuns acest fapt propriei lui soţii. Cevdet, după ce mai rămâne în celulă alături de Eșref, discutând liber, pentru că pe gardian l-a trimis s-o însoţească pe Veronica, pleacă să se întâlnească cu Tevfik şi să-l înfrunte. Cevdet nu poate sta departe de familia lui şi se duce acasă s-o vadă pe Hasibe care în primele secunde vrea să-l trimită înapoi, dar el insistă să vorbească cu maică-sa. Ea îl primeşte, însă se aşează cu spatele la el cât timp acesta îi vorbeşte.

Patria mea esti tu, ep. 17 rezumatAzize începe să şovăie în privinţa lui Tevfik, şi, pentru că ea a luat decizia de a se căsători cu el doar de nervi, se duce la o femeie să vadă ce să facă mai departe cu copilul. Într-una din vizitele lui Cevdet la ele acasă, Hasibe aminteşte că fiul ei a venit şi a încercat să le explice de ce a divorţat. Miralay însă, a venit cu verighetele într-o cutiuţă roşie, le scoate din buzunar şi le lasă pe masă, apoi pleacă. Acum, Azize se vede legată de propriile ei cuvinte. Va mai face o încercare, îl va căuta pe Cevdet, şi îi va arăta verighetele, sperând că-l va face să se răzgândească, ori că îi va da un semn că se va întoarce la ea, dar fostul colonel se preface indiferent şi nepăsător. Ca să-şi verse năduful, se duce în poligonul de tragere şi împuşcă o ţintă de carton, studiind bine locul unde au pătruns gloanţele, să pară lovituri mortale, dar să nu atingă organele vitale. Atunci, Azize se duce la Miralay şi îi da înapoi cutiuţa cu verighetele refuzându-l.

Relaţia dintre Hilal şi Yîldîz se desfăşoară sub semnul lui Leon. Yîldîz află de la Eleni că Leon a dansat cu o fată îmbrăcată în rochia roz şi mai apoi începe să cotrobăie prin cameră în lucrurile lui Hilal şi găseşte o scrisoare către Leon. Aşa, îşi dă seama că între locotenent şi sora ei există o relaţie, într-un stadiu în care ea nu a ajuns vreodată. Însă acum, Hilal se confruntă nu doar cu propriile-i sentimente faţă de Leon, ci şi cu faptul că Halit Iqbal este căutat. Ali Kemal, intrat într-un fel, fără de voie, în lupta împotriva turcilor, se hotărăşte să-i ajute explicit pe prietenii lui Hilal. Mehmet este căutat de greci, iar Ali Kemal îl ascunde ca să nu fie găsit.

Patria mea esti tu, ep. 17 rezumatCevdet trebuie să-l execute pe Eșref în public, iar acesta, mai înainte, dându-şi seama că aici se va ajunge îi spune fostului colonel că dacă va fi omorât, o scrisoare care relevă adevărul despre spionul Cevdet va fi adusă grecilor. Cu toate acestea, el trebuie să meargă mai departe indiferent de consecinţe. În piaţă se află adunaţi oameni obişnuiţi, soldaţi, Vasili, Kostas, Veronika şi Leon. Cevdet ţinteşte cu grijă, după ce i-a luat lui Esref pânza de pe cap, că să vadă foarte bine unde va trage. Se aud două detunături, Eșref cade, apoi Yakup îi controlează pulsul şi îl declară mort.

În urma acestui gest extrem Cevdet este ridicat la rangul de general în armata greacă. Kostas desface o scrisoare de față cu Vasili și cu proaspătul general Cevdet. Acesta din urmă are emoții, crezând că până aici i-a fost. Însă acel mesaj dezvăluie sosirea unui agent englez în Izmir. În acest timp Eșref, rănit, este îngrijit de Yakup într-o casă din pădure ....

acest rezumat este alcătuit după episodul original din limba turcă


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin





a fost: Patria mea esti tu, 16                                     urmează: Patria mea esti tu episodul 18

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








2 comentarii:

  1. Hilal si Leon nu se sarutau in episodul 17?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, dar am vazut pe sarite episodul si am ratat scena aceea. Da, cand ea ii spune ca este Halit Iqbal.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.