marți, 5 decembrie 2017

Steaua sufletului episoadele 1-2-3 rezumat








Fikret Karakaya, care locuiește la Cappadoccia, este un bărbat foarte bogat și influent, dar este în pragul senectuții. În ciuda acestui fapt, el vrea să se căsătorească cu frumoasa și foarte tânăra Zuhre, care este adusă de la Nigde și vândută de tatăl ei pentru niște pământ. Seyit e un tânăr crescut în spiritul cinstei și al moralei, care muncește în piatră ca să aibă cu ce să-si întrețină familia. El o întâlnește, întâmplător, pe Zuhre, pe stradă, pe când ea voia să scape de tatăl ei care urma să o ducă lui Fikret. Cu toate că tradițiile nu le permit lui Zuhre si Seyit nici să viseze unul la celălalt, între ei se înfiripă o iubire care va crește treptat.

Steaua sufletului episoadele 1-2-3 rezumatCând Zuhre îl înjunghie din greșeală pe Fikret, în intenția ei de a se sinucide în noaptea nunții, se vede nevoită să fugă și se ascunde în atelierul lui Seyit. Cu toate acestea, ea este conștientă că dacă rămâne mai mult timp sub protecția lui, îl va distruge, fără ca el să aibă vreo vină, așa că se hotărăște să plece, deși este și ea rănită. Zuhre va rămâne ascunsă la Seyit în atelier până când își va vindeca rana. Pe de altă parte, Zekkar, băiatul lui Fikret, când află despre cele întâmplate cu taică-său, care este dus la spital și operat, începe s-o caute pe Zuhre ca să se răzbune, iar Seyit știe asta și nu poate s-o lase pe fată la îndemână gorilelor lui Zekkar. Fiul lui Fikret încearcă toate metodele s-o facă pe soția lui - care a ajutat-o pe Zuhre să fugă prin tunel - să vorbească dar ea, oricum, nu știe unde a ajuns mireasa după ce a ieșit din casă. Zukkar se răzbună pe familia lui Zuhre și îi torturează, apoi îi ține închiși într-o magazie. Însă din aceste scene, înțelegem ce fel de om este Zekkar, cât de crud și de nepăsător cu viața celor din jur poate fi, și vedem cum lasă un șir de cadavre în urma lui căutând-o pe Zuhre.

Seyit provine dintr-o familie dezbinată, tatăl lui a preferat să-și părăsească familia și să plece cu o altă femeie, Șerife. Însă cu toții locuiesc în Cappadoccia și la un moment dat Șerife îl vede pe Seyit preocupat de ceva și începe să-l urmărească. Apoi o zărește pe Zuhre în atelierul lui și reușește să-i fure rochia de mireasă - pe care ea n-o mai purta, pentru că Seyit îi dăduse alte haine - și o duce la Zekkar. Când Zuhre remarcă lipsa rochiei, cei doi tineri nu mai au încotro și trebuie să fugă amândoi, deși sunt urmăriți de o mașină de unde oamenii lui Zekkar deschid focul asupra camionului în care se află ei.

Seyit și Zuhre reușesc să scape de Zekkar și să plece mai departe, dar acesta începe să caute alte modalități de a da de cei doi fugari și merge acasă la familia lui Seyit. Zekkar îl bruschează pe bunic, la fel și pe mama și sora lui Seyit, iar când el sună, Zekkar îl șantajează să i-o dea pe Zuhre în schimbul nevătămării familiei lui. Seyit, furios, vine acasă la ceas de noapte și se bate cu Zekkar după ce îi sunt aduși membrii familiei de către gealații criminalului. Zekkar nu se ține de cuvânt, și, pentru că a fost bătut, stropește toată casa cu benzină și dă foc în timp ce mama, bunicul și sora lui Seyit sunt înăuntru, apoi îl amenință pe el cu pistolul ca să spună unde este Zuhre. Fata apare din camion când vede incendiul și intră în flăcări să-i salveze pe cei din casă. Între timp vine și o ambulanță, și poliția, iar Zekkar privește totul cu seninătate.

Toată lumea este salvată din flăcări, însă agoniseala de o viață a familiei lui Seyit nu mai există. Și ca totul să fie și mai dramatic, acum și-au făcut un dușman redutabil din familia Karakaya. Zuhre se învinovățește pentru cele întâmplate, dar nu poate să îndrepte situația și crede că doar îndepărtându-se de Seyit, el n-o să mai aibă probleme. Ali, fiul lui Zekkar, este furios pentru ceea ce s-a putut petrece, pentru că el împărtășește sentimentele tatălui său, dar nu și cruzimea acestuia. Familia lui Seyit se reunește pe cenușa casei, unde apare și tatăl acestuia, Ibrahim, dar nu e băgat în seamă până când nu țipă la Seyit că el a adus această nenorocire pe capul alor lui și că Zuhre trebuie trimisă la soțul ei.

Seyit o duce pe Zuhre la un prieten, Mehmet, și mai apoi își aduce și familia, urmând să plece din Cappadoccia pentru că nu mai sunt în siguranță acolo. Zekkar este luat la poliție și interogat asupra incendiului, dar el susține că doar a văzut focul și că nu știe cine l-a pus. În acest timp, mâna lui dreaptă se duce la conac și îi cere lui Ali să meargă la poliție și să dea o declarație în favoarea tatălui său. Ali face ce i se spune, deși fără a fi convins că este corect demersul lui. Imediat după ce este eliberat din poliție, Șerife îl sună să-l informeze că Ibrahim i-a văzut pe toți vii și nevătămați, inclusiv pe Zuhre și că vor să fugă.

Seyit găsește un moment în care este cât pe ce să se răzbune pe Zekkar. Îl aduce pe marginea unei faleze, se bat, apoi îl leagă și îl bagă în mașină, și dă cu benzină peste tot. Când să arunce bricheta aprinsă, apare bunicul său cu camionul și îl convinge să nu devină un criminal. Zekkar scapă, dar a devenit dușmanul de moarte al lui Seyit. Zekkar îi eliberează pe părintii și fratele lui Zuhre când ajunge acasă, iar aceștia pleacă la autogară. Acolo se întâlnesc cu fata lor care și ea fugise de la casa lui Mehmet și voia să plece la Istanbul. Zuhre își convinge familia să o urmeze în marele oraș, dar Fikret tocmai află că ea este la autogară și trimite oamenii s-o aducă acasă. Zuhre aleargă printre autobuze și este găsită de Seyit apoi se ascund amândoi în cala de bagaje a unuia dintre autobuzele parcate la peron. Până la urmă scapă, dar camionul lui Seyit este luat de oamenii lui Zekkar. Acum și Seyit caută o modalitate de a pleca la Istanbul cu familia lui și cu Zuhre.

Hazardul, însă, va face în așa fel încât Ibrahim să fie acela care le promite că-i va duce la Istanbul și că va merge și el acolo împreună cu Șerife, pentru că tot e în divorț cu mama lui Seyit și vrea să înceapă o viață nouă. Sora lui Seyit spune că nu se poate avea încredere în Șerife, dar Ibrahim n-o ascultă. Se duce acasă, își strâng lucrurile și pornesc cu toții la drum. Însă parșiva de Șerife, sub pretextul că are nevoie la toaletă, îl sună pe Zekkar și îi spune unde pleacă și numărul mașinii. Zekkar o anunță că va veni la Istanbul cu primul avion. Când Zekkar este în drum de la aeroport spre oraș, îi trimite sms lui Șerife să oprească și să rămână acolo ca pentru o pauză, după care o întreabă unde se află, ca să le întindă o cursă fugarilor cărora le apare în față. Zekkar scoate pistolul, Zuhre încearcă să-l apere pe Seyit cu propriul ei corp, Șerife se îngrozește când vede ce a făcut, iar Zekkar trage și face o primă victimă...



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin





a fost: Steaua sufletului prezentare si distributie                                  urmează: Steaua sufletului ep. 4-5-6

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.