sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Cauti un cabinet stomatologic bun? Iata cum sa-l recunosti.





Cauti un cabinet stomatologic bun? Iata cum sa-l recunosti.Un dentist personal nu mai este un lux în ziua de azi, ci o alegere rezonabilă a cuiva care se preocupă de sănătatea și de imaginea sa. Zilele în care starea ideală a dinților și zâmbetul strălucitor erau considerate un privilegiu al actorilor sau prezentatorilor de televiziune, au rămas în trecut. Astăzi, este ușor să găsești un cabinet stomatologic, aș zice că se găsesc la tot pasul, dar știm cum să-l alegem cel mai bun? De multe ori, inclusiv distanța față de casă este un avantaj determinat, cel puțin în cazul meu, pentru că peste drum de blocul unde stau, este cabinetul unui dentist, dar asta nu înseamnă că el este cel mai bun stomatolog de care am nevoie. Așadar,

Ce fel de cabinet stomatologic alegem?


Acela care să rezolve rapid și calitativ problemele noastre dentare, să utilizeze tehnologii moderne, pe cât posibil nedureroase, în care medicul să lucreze cu mănuși și cu mască inclusiv atunci când doar examinează dinții, să lucreze cu instrumentar corect sterilizat și cu materiale igienice de unică folosință. În plus, să aibă un asistent, să se intereseze de istoricul bolilor cronice ale pacientului - nu la fel se tratează dinții unui pacient sănătos față de unul cu diabet, de exemplu, să întrebe dacă pacientul are vreo intoleranță la medicamente și alte substanțe. Pe pereții sălii de așteptare ale cabinetului să fie afișate la loc vizibil informații despre calificările medicului, copii după certificatele de absolvire ale unor cursuri și documente care să cuprindă serviciile pe care le poate furniza clinică, inclusiv prețurile practicate. De exemplu, prefer un cabinet care oferă endodonție microscopică, scanare intraorală sau tratament paradontoză.

Ce fel de cabinet stomatologic evităm?


În primul rând este de evitat clinica sau cabinetul stomatologic în care nu există o igienă perfectă. În care instrumentele medicale nu sunt sterile, iar medicul lucrează fără mănuși și mască, nu ține evidența procedurilor de tratament, nu are un comportament adecvat, politicos, ori se enervează cu ușurință. Încrederea pacientului în medic este un alt element foarte important. De asemenea, ar trebui să fim deosebit de precauți în alegerea unei clinici stomatologice pentru efectuarea de implanturi dentare.

Ținând cont de cele de mai sus, cred că pot să recomand un cabinet stomatologic în sectorul 1 din București, ca fiind dintre cele mai bune, un cabinet care respectă pacientul și se respectă pe sine, în primul rând. Desigur, un cabinet stomatologic bun se găsește oriunde, pentru că, vorba proverbului, până la urmă omul sfințește locul.


Dacă ți-a fost util, dă mai departe!







14 comentarii:

  1. Am tinut cont de aceste aspecte cand mi.am ales cabinetul stomatologic si acum sunt foarte multumita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am cautat ceva vreme pana am gasit cabinetul potrivit pentru mine. Din Berceni am ajuns pana la Piata Alba Iulia :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru mine e important să fie curat și aibă aparatură nouă. Să fie disponibili la urgențe și medicul să aibă răbdare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu trebuie sa fac o vizita stomatologica, am cateva lucruri de reparat. Foarte bine ai punctat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am avut până acum probleme cu dantura și nici nu vreau.

    RăspundețiȘtergere
  6. clar, la curatenie mai uit prima data cand intru oriunde!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca medicul se comporta bine, daca aparatura este noua si totul e curat , atunci pe mine ma castigat ca si pacient

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca omul de acolo conteaza cel mai mult. Sa te inteleaga, sa-ti alunge fricile, dar sa iti si ofere consultatia si lucrarea de care ai nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Caut un astfel de cabinet stomatologic, dar Bucurestiul e prea departe pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pentru mine este departe, dar sincer, pentru o chestiune de sanatate serioasa, o singura data m-am lasat pe mana celor de la Piatra Neamt si nu-mi mai trebuie. Am apelat si la spitalele din Iasi, si din Bucuresti, pentru ca intr-un oras mare, e alt aflux de oameni/pacienti, si altfel se experimenteaza un medic - in timp scurt invata foarte multe intr-ale meseriei. Intr-un oras mic, se plafoneaza si asta e.

      Ștergere
  10. Da! Ai dreptate! Daca nu e curat si sterilizat mai bine mergi in alta parte pentru ca e mai sigur.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cand vine vorba de sanatate, trebuie mereu sa alegem ce e mai bun. Multumim de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  12. In primul rand caut un profesionist. In al doilea rand ma uit si la dotarile cabinetului pentru ca si astea sunt la fel de importante

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.