vineri, 12 ianuarie 2018

Punte sau implant dentar? Tu ce alegi?






Punte sau implant dentar? Tu ce alegi?

Mereu am avut o strângere de inimă când a fost vorba să merg la un cabinet stomatologic. Cred că știți de ce. Numai dacă aud țiuitul frezei, am impresia că durerea de dinți trece. Din cauza asta, nu mi-am pus niciodată o punte dentară deși pe stânga mandibulei nu mai am premolari și am făcut acum câțiva ani o extracție de măsea de minte. Această alegere a cauzat o deplasare lentă, într-o parte, a celorlalți dinți rămăși. Trebuia să fac ceva, dar nu-mi doream o punte clasică, ci un implant dentar. Și totuși de multe ori m-am întrebat:

De ce cad dinții?


Pierderile de dinți sunt cauzate de diverse accidente, gingivită netratată corespunzător, canale radiculare prost umplute, toate acestea sunt cauze obișnuite. De altfel, statisticile spun că unul din patru adulți își pierde toți dinții permanenți până la 75 de ani. Pentru a nu se ajunge aici chiar mai repede de atât, există soluții eficiente. După ce ai pierdut un dinte, osul care-l susține începe să se dezintegreze. Dinții rămași sunt afectați, provocând mișcări și dificultăți la mestecare și nutriție necorespunzătoare. De aceea este mai bine să înlocuiți dinții lipsă cât mai curând posibil.

Avantajele unui implant dentar


În trecut, protezele dentare și punțile fixe erau opțiunile standard pentru a umple golurile, dar implanturile dentare au devenit o alternativă populară în ultimii ani, în parte datorită aspectului mai natural al dinților implantați. Cu toate acestea, deși un implant dentar oferă un rezultat estetic, înlocuirea dinților lipsă este ceva mai mult decât cosmetică. Implanturile arată și funcționează ca dinții adevărați, fără zgomote neplăcute și fără dificultățile de vorbire și de mestecare care pot apărea în cazul protezelor dentare. Implantul dentar nu se bazează pe dinții învecinați pentru sprijin, ceea ce ajută la protejarea dinților rămăși.

Neajunsurile unui implant dentar


Deși obținerea unui implant este, în general, considerată sigură, pot apărea complicații, inclusiv sângerări, infecţii și leziuni ale nervilor, sinusurilor sau cavității nazale. Implantul dentar nu este o soluție rapidă. Sunt implicați mai mulți pași care pot să dureze până la șase luni. Comparativ cu soluțiile clasice, este mai costisitor, de aceea înainte de a merge la dentist trebuie să vezi cât costă un implant dentar.

În ciuda acestor dezavantaje, eu prefer implantul dentar, opțiunea sigură și pentru adulții tineri dar și pentru maturi, pentru că tot statisticile spun că peste 90% din operațiile de acest gen au succes iar implanturile pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții. Ceea ce-mi mai rămâne de făcut este să găsesc o clinică stomatologică în București și să-mi fac curaj să mă pornesc la drum, pentru binele meu personal și pentru sănătatea dinților mei.


Dacă ți-a fost util, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin








12 comentarii:

  1. Intr-adevar, un implant mi se pare ok, dar e extrem de scump, de aceea prefer sa am grija de dantura mea cat pot eu de bine

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant articolul. Si eu prefer implanturile, trebuie sa imi fac 2 cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Implanturile mi se par o alegere mai buna pe termen lung.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am si eu nevoie de un implant, imi fac curaj si anul acesta rezolv problema.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca implantul este mult mai rezistent!

    RăspundețiȘtergere
  6. Aleg implantul...mai ales ca am deja doua!

    RăspundețiȘtergere
  7. Aleg implantul, dar nu știu ce as face daca as avea nevoie că am frica de dentist.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca as avea nevoi , cred ca as alege implant.

    RăspundețiȘtergere
  9. Majoritatea cred că optează spre implant.

    RăspundețiȘtergere
  10. Așa de curiozitate, cam la ce preț se ajunge implantul în orașul unde locuiești?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu in Piatra Neamt nu am auzit sa existe vreun cabinet care sa faca implanturi dentare. Acum multi ani, dupa Revolutie, circula o barfa despre un medic care a facut asta - era printre primele cabinete particulare din oras - si femeii careia ii pusese dintele, i-a cazut dupa cateva zile, chiar la nunta ei... Nu stiu, vad ca una dintre clinicile medicale de renume de la noi, nu are asa ceva in oferta.

      Ștergere
  11. Cred ca stomatologul va alege pentru mine. In principiu, mi-as dori un implant dentar. Sa vad ce aleg intr-un final

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.