luni, 21 mai 2018

Vine canicula? Ai nevoie de aer conditionat


Vine canicula? Ai nevoie de aer conditionat


Acum câteva zeci bune de ani în casele noastre spațiul din camere era ocupat de niște sobe masive din teracotă pentru încălzirea de iarnă. Apartamentele de bloc au calorifere, care nu ocupă spațiu prea mult, dar care dau un aspect nu foarte estetic încăperii. Acum există soluții de încălzire pe sub pardoseală, însă acestea aduc cu ele alte probleme, de ordin tehnic. Însă ambele, caloriferul și soba, sunt fiabile iarna. Dar vara, când mori de cald cu geamul deschis pentru că verile din ultimii ani sunt caniculare și temperaturile se ridică la peste 25-30 de grade adeseori, ce faci? Când ventilatorul nu te ajută prea mult, este cazul să te gândești la o soluție optimă pe termen lung, atât iarnă cât și vara: aparatul de aer condiționat.

Avantajele folosirii unui aparat de aer condiționat în casa ta


În primul rând la aerul condiționat poți să setezi ce temperatură dorești și consideri că este optimă pentru tine. Adică vara faci răcoare în casă, iar iarna, căldură. În ciuda faptului că unii cârcotesc despre aerul condiționat că nu este sănătos, aș spune că dimpotrivă, umiditatea atmosferică a verilor caniculare este periculoasă și crează cel puțin disconfort. Atunci când pornești aerul condiționat, umiditatea din camere se modifică și scade, păstrându-ți cel puțin pereții feriți de mucegai.

După cum este îndeobște cunoscut, aerul prea cald și umed poate avea repercusiuni negative asupra sănătății și este un factor generator de alergii și probleme ale sinusurilor. În zilele noastre factorii alergeni s-au înmulțit și această boală este foarte răspândită, fie că suntem conștienți de ea sau nu. Un aparat de aer condiționat rezolvă elegant problema aceasta și ne ferește de consecințe prin filtrarea aerului. De asemenea, cei bolnavi de inimă vor găsi că vara este ideal să locuiască într-o casă unde este instalat un aparat de aer condiționat, decât să aleagă alte soluții care nu reduc disconfortul termic până la un nivel nesemnificativ.

Dacă te-am convins că aerul condiționat este cea mai bună soluție pentru casa ta și ai vrea să-ți montezi unul, aș mai vrea să-ți recomand să alegi un aparat de aer condiționat Daikin, pentru că este unul dintre cele mai moderne și mai fiabile aparate de acest fel. Apoi, răcoare plăcută la vară! Eu m-am asigurat deja că din vara asta canicula n-o să-mi mai dea bătăi de cap.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!











8 comentarii:

  1. Chiar e necesar macar un aer conditionat in casa. Pe timpul verii poate fi de mare ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am observat ca nu ma simt bine in magazinele care au aer conditionat si am amanat sa achizitionez unul pentru acasa :-(

    RăspundețiȘtergere
  3. Este de ajutor intr-adevar, insa eu ma racesc de la el:-)))) nu stiu cum se face

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi avem aer conditionat si sincer e de mare ajutor. ☺️

    RăspundețiȘtergere
  5. Stau la parter pe partea de nord, soare foarte putin iar vara maxima e de 30-35grade afara iar la noi in casa cred ca sunt 20-25grade, deci pot sa ma consider o norocoasa :) Insa acolo unde e cazul un aparat de aer conditionat este indispensabil

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am nevoie de un aer condiționat, din fericire in casa este perfect și vara.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si noi vrem sa achizitionam unul daf nu stiu cebo sa facem cu cea mica.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am aer condiționat, însă cei care au trebuie să aibă mare atenție.. să îl curețe constant, mai ales dacă au copii în casă.. Exact din cauza pe care ai menționat-o și tu: alergenii

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.