duminică, 20 mai 2018

Esti mai puternic decat crezi, de Aurelia Grosu. Recenzie



Esti mai puternic decat crezi, de Aurelia Grosu. RecenzieTitlu - Ești mai puternic decât crezi
Autor - Aurelia Grosu
Editura - Self publishing
Preţ - 24 lei, 161 pagini
Anul apariţiei - 2013
ISBN - 978-606-93537-6-9
Gen - dezvoltare personală, autobiografie
Comercializata pe librăria online Libris

Recunosc că am stat în cumpănă dacă să citesc cartea aceasta sau nu. Credeam că e o altă carte cu sfaturi despre cum să faci să devii bogat, frumos, deștept, și devreme acasă. Am citit multe cărți motivaționale de-a lungul timpului și nu pot spune că mă dau în vânt după învățăturile lor, în mare parte pentru că ele sunt scrise de americani și se potrivesc mentalității lor.

Însă cartea Aureliei Grosu este într-adevăr altceva.


Aurelia povestește despre viața ei, despre copilăria în care a fost abuzată fizic dar mai ales psihic de un tată alcoolic, o copilărie în care n-a cunoscut iubirea părinților, pentru că așa erau cutumele vremii. Adulții credeau că nu este bine să-și arate dragostea față de propriile odrasle, și niciodată nu se arătau mulțumiți de ceea ce făceai tu, copilul lor. Pe Aurelia traumele de care nu-și dădea seama atunci, o modelau dureros. Adolescența n-a fost nici ea mai fericită, iar când a crezut că va urma o perioadă de liniște, la căsătorie, a constatat chiar în primele zile după nuntă că soțul era un fel de copie a tatălui ei.

Esti mai puternic decat crezi, de Aurelia Grosu. Recenzie

Confesiunea continuă, cu duritate, cu sinceritate maximă, cu consecvență. Aurelia Grosu în cartea sa Ești mai puternic decât crezi nu vă îndeamnă să faceți nimic. Nu vă spune fă așa, fă pe dincolo, ca să vezi ce minune se va întâmpla. Aurelia își urmează firul vieții, își pune sufletul pe tavă și îl dăruiește cititorului. Tabloul anilor dictaturii și a mentalităților de atunci este foarte viu și extrem de real. Cred că, la fel ca și mine, mulți dintre colegii de generație cu doamna Grosu ne regăsim în amintirile ei. Și unii dintre noi am trăit aceleași traume, și unii dintre noi am avut părinți foarte duri și egoiști care în loc să ne sădească încrederea și stima de sine, ne-au tăiat aripile din rădăcină. Așa era pe atunci, deși asta nu e o scuză pentru ciuntirea de suflet.

Esti mai puternic decat crezi, de Aurelia Grosu. Recenzie

La un moment dat Aurelia Grosu își găsește un punct de sprijin în credință și într-un mentor. Găsește un punct de sprijin în Dumnezeu. Sau în propriul supra-conștient cu care reface legătura ancestrală, pierdută de la Adam și Eva încoace. Puteți să numiți oricum doriți această forță, aparent, de dincolo de noi. Și informația curge, lucrurile se îndreaptă, Dumnezeu îi arată Aureliei calea spre lumină, spre vindecare.
Esti mai puternic decat crezi, de Aurelia Grosu. Recenzie

Dacă vreți, puteți urma aceeași Cale. Ești mai puternic decât crezi e o carte document, o carte simbol, o carte despre vindecarea de trecut, în toate sensurile. Puteți alege să faceți aidoma, puteți să vă găsiți propria cale spre lumină și bunăstare, spre viața adevărată, așa cum trebuie ea să fie. Ești mai puternic decât crezi e doar o piatră de hotar, e începutul, este indicatorul care vă arată cum și încotro. Dacă porniți la drum sau nu, dacă vă găsiți calea sau nu, depinde numai de voi.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!











36 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Am scris aceasta carte dupa o trezire spirituala la o varsta decenta si dupa o schimbare de mentalitate absoluta, multumesc , va astept la lectura!

      Ștergere
  2. Știu pe cineva care are mare nevoie să citească această carte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar tot vazusem cartea prin mediul online si eram curioasa cum e. Cred ca o voi citi si eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, e o carte speciala, vreau sa o citesc cat mai curand. Frumoasa recenzia ta, am citit-o de 2 ori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. va astept la lecturare cu mare drag! https://www.facebook.com/grosu.aurelia

      Ștergere
  5. e o autoare pe care am vazut-o activa pe fb, ma bucur ca a trecut peste toate si-si impartaseste experientele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc , doamnă, sunt foarte activă fiindca am 5 carti care se vor căuta tot maio mult, urmează a șasea..

      Ștergere
  6. O carte foarte intersanta! Poate o sa o citesc si eu! Multumim pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Răspunsuri
    1. motivez cititorii pentru că am o vastă experiență de viașă..astept impresii si o cerere pe facebook !

      Ștergere
  8. Nu e tocmai genul meu de lectura, dar cred ca este destul de interesanta si utila celor carora le plac astfel de carti motivationale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paual, eu n-o vad deloc ca pe o carte motivationala, ci ca pe una in care cineva abuzat cumplit de mult si de mult timp, isi varsa amarul printr-o carte...

      Ștergere
  9. Multumim pentru prezentare si recenzie :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am mai vazut aceasta carte pana acum, dar subiectul pare interesant. Vreau de ceva timp sa cumpar cateva carti motivationale si de dezvoltare personala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Autoarea a scris mai multe carti, dar eu nu o vad pe aceasta ca pe una motivationala. Nu seamana cu ceea ce exista la noi pe piata in acest domeniu, dimpotriva, mi se pare doar o carte care descrie viata ei si experientele traite.

      Ștergere
    2. Este o carte care a presupus traire, experiente de tot felul, multa suferinta din care cititorii pot invata o multime de lucruri folositoare in drumul lor personal, care pot inspira si valoriza, o carte care are multe motive pentru a fi citita!

      Ștergere
  11. Pare o cartr tare interesanta pe care mi-ar placea sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TE ASTEPT CU DRAG! https://www.facebook.com/grosu.aurelia

      Ștergere
  12. Cred ca fiecare dintre noi avem nemultumirile noastre din copilarie dar, evident, nu se compara nemultumirea mea ca as fi avut nevoie de mai multa afectiune din partea parintilor, si cu revolta unui copil care a fost abuzat. Din orice carte avem ceva de invatat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi plac la nebunie cartile de genul, chiar m-ar tenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, va astept cu drag la lectura!h ttps://www.facebook.com/grosu.aurelia

      Ștergere
  14. cred ca aceeasta carte transmite multa emotie, cred ca as citi-o si eu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumim de recenzie, dar cu parere de rau nu ma atrage aceasta carte

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, nu e nicio suparare, fiecare are preferintele ei :)

      Ștergere
  16. M-a cutremurat rezumatul facut de tine cartii, nu stiu daca as avea puterea de a citi cartea. Ma bucur totusi ca autoarea a gasit cum sa treaca peste toate vicisitudinile pe care viata i le-a pus in cale si cred ca prin aceasta carte va motiva multe persoane pentru a lupta pentru o viata mai buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. drAGA raluca, o poti citi incet ,pe capitole, toti cititorii nu au fost in stare sa o lase din maini,au plans,s-au regasit,apoi s-au bucurat ca am vazut lumina!https://www.facebook.com/grosu.aurelia

      Ștergere
  17. Judecand dupa recenzia ta, e o carte greu digerabila si grea. Tind sa cred ca dupa ce ajungi la finalul ei, vezi altfel multe dintre lucrurile de care ne lovim in viata. Mi-a placut ce si cum ai scris.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai la dispozitie cele doua extrase cu 4 pagini de carte si poti sa vezi singura daca e o carte grea. Nu, nu este deloc, insa eu am fost siderata de confesiunile autoarei. N-am crezut niciodata ca cineva ar putea sa spuna public asemenea lucruri intime despre propria viata personala. Pentru ca eu consider ca viata de familie si experientele personale, mai ales cele dureroase, sunt ceva intim, sufleteste vorbind. Eu n-as putea sa fac acest lucru, si n-o fac nici cu persoanele care-mi sunt foarte apropiate. Cei care ma cunosc bine, tot nu stiu foarte multe lucruri din viata mea.

      Eu n-as fi putut sa scriu asa ceva si de aceea am fost uluita citind aceasta carte. M-am regasit in ea... ce-i drept...

      Ștergere
    2. Am putut scrie aceasta carte cu mana mea doar intr-o luna si jumatate ,fiindca o aveam in celulele mele, am omis constient alte multe lucruri grave ca sa nu va sperii rau de tot, ceea ce am scris nu este tot, am ansamblat-o cat am putut eu dupa 56 de ani de existenta ,tocmai ca sa indrept reflectoarele pe revenirea din depresie ,pe transformarea mentala si spirituala care continua zi de zi.

      Ștergere
  18. N-am mai citit de foarte mult timp o carte de dezvoltare personala

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DRaga mea, te astept la lecturarea cartii si de ce nu la urmarirea aventurii vietii mele! https://www.facebook.com/grosu.aurelia

      Ștergere
  19. Mulțumesc pentru recomandare, ai făcut o recenzie foarte captivantă. Sunt foarte sigură că vreau să o citesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.facebook.com/grosu.aurelia , multumesc ca iti doresti sa lecturezi cartea care a atins inimile si vietile multor cititori ,te felicit! Te astept sa lecturezi si sa impartasesti impresiile tale. Cartea continua sa ajute cititorii in multe feluri!

      Ștergere
    2. O recenzie clara si subtila, fara menajamente si minunata!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.