joi, 31 mai 2018

Top 5 utilaje horeca necesare intr-o bucatarie de restaurant

Top 5 utilaje horeca necesare intr-o bucatarie de restaurant

De niște ani îmi place să gătesc și mai ales să prăjituresc. Iar lumea care vede și gustă ceea ce fac eu mă îndeamnă să-mi deschid o cofetărie, o patiserie sau chiar un restaurant. Însă această este o decizie mai greu de luat, iar dacă ar fi să reușesc acest lucru, printre primele lucruri la care ar trebui să mă gândesc ar fi cum să-mi amenajez bucătăria.

Când intenționezi să-ți deschizi un restaurant, una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei este despre cum să-ți configurezi bucătăria. Aceasta va fi centrul afacerii tale și locul în care meniul prinde viață. Așadar, ai nevoie de echipamente de înaltă calitate, care să reziste la presiunile de utilizare zilnică.

Ce este strict necesar într-o bucătărie de restaurant?


1. Congelatoare și frigidere


Toate bucătăriile comerciale necesită o unitate de refrigerare de un anumit tip. Frigiderele industriale sunt concepute pentru a satisface nevoile industriei alimentare. Există multe varietăți de frigidere și congelatoare disponibile, însă de obicei se cumpără, în general, două tipuri: unități de intrare sau accesare.

2. Plite cu inducție, aragaze și cuptoare


Majoritatea aragazelor, dacă nu toate, sunt echipate cu un cuptor, iar într-o bucătărie de restaurant cuptoarele se recomandă să fie cu convecție. Însă pentru prăjituri și aluaturi de patiserie este indicat un cuptor obișnuit. La fel, și plita aragazului se recomandă să fie de mai multe tipuri, atât plite cu arzătoare pe gaz cât și plite cu inducție.

3. Chiuvete și mașină de spălat vase


Chiuvetele împreună cu mașina de spălat vase sunt vitale pentru orice bucătărie, deoarece un spațiu de spălare pentru mâncare și veselă este mai mult decât obligatoriu în orice bucătărie, nu doar în aceea comercială.

4. Tacâmuri și veselă


Aici intră nu doar tacâmurile și farfuriile de servire ci și tot ceea ce înseamnă feliatoare, cuțite, râzători, tacâmuri speciale, tocătoare, toporișcă de spart oasele, vase de diferite mărimi, oale, cratițe, tăvi, blaturi de lucru, planșete etc. Este un domeniu foarte vast în ceea ce numim utilaje horeca, iar alegerea se face în funcție de mărimea și de tipul restaurantului.

5. Mixere și roboți de bucătărie


Pentru prepararea aluaturilor un mixer comercial este o achiziție obligatorie, la fel cum pentru aluaturi pentru covrigi sau pizza, aveți nevoie de un mixer spiralat. Malaxoarele spirale amestecă la viteză mare ingredientele și sunt capabile să manipuleze până la cincizeci de kilograme de aluat. Pentru alte tipuri de amestec, alegeți un mixer planetar. Acestea au viteze mai mici, dar vă permit să faceți diverse lucruri cum ar fi frișca sau cartofii piure.


Acum, știind ce este obligatoriu de avut într-o bucătărie comercială, mai rămâne doar să facem primul pas spre realizarea unei astfel de afaceri.
Voi ați avea curajul de a vă deschide un restaurant?


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!











10 comentarii:

  1. Visul meu este sa-mi deschid o cafenea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am eu un spirit de antreprenor si nu cred ca as putea sa duc un astfel de proiect pana la capat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu m am gandit niciodata la asa ceva, dar niciodata nu stii unde te poate duce viata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nuuuu, consider ca nu ma pricep deloc la acest capitol.

    RăspundețiȘtergere
  5. Avem in plan sa deschidem un restaurant, unul mic si cochet de familie. Deja studiez ofertele horeca.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand incepi o afacere este important sa faci totul "ca la carte" pentru un succes garantat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un restaurant...cat am visat eu in tinerete sa imi deschid unul. Nu am reusit, dar nici nu cred ca se merita sa investesti, la cate controale si hartogarii sunt....

    RăspundețiȘtergere
  8. N-as avea curaj sa-mi deschid un restaurant, de abia reusesc sa potolesc poftele gastronomice ale celor din casa pentru ca sunt destul de mofturosi, dar sa fac aceasta cu unii care sa fie straini si sa ma plateasca ar fi mult mai complicat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca as avea bugetul minim pentru utilarea unei bucatarii profesioniste, eu cred ca as avea curaj sa-mi deschid un restaurant

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.