marți, 31 iulie 2018

Alimente speciale - azi, unt de cocos



Alimente speciale - azi, unt de cocos Acum câteva zile primeam de la alimentespeciale.ro un colet cu câteva produse eco. Alesesem ulei eco din floarea soarelui, Dennree, la sticlă de un litru, oțet din vin alb Byodo, la sticlă de jumătate de litru, ulei de măsline sub formă de spray, Best Joy (ce bun e pentru salate și pentru făcut clătite!), un pachețel cu 8 cuburi vegetale pentru supă și mâncăruri, fără gluten, un borcan de unt de cocos tartinabil, două borcane de legume hiposodate, unul de fasole verde și celălalt de mazăre și morcov. Toate aceste alimente sunt fără gluten și sunt ecologice, fără e-uri și fără conservanți. Prețurile sunt rezonabile și dacă vreți să le vedeți, intrați pe site.

Magazinul online alimentespeciale.ro are multe feluri de produse, fără gluten, hiposodate, pentru diabetici, pentru adulți și pentru copii, pentru persoanele care suferă de alte afecțiuni. Eu am avut nevoie de mult timp în acest magazin online să mă hotărăsc ce să iau. Sunt acolo și paste bio, dulciuri speciale, vitamine și minerale, produse vegane, alimente pentru bebeluși, etc. Practic este o gamă foarte variată de produse alimentare speciale, și nu numai alimente, veți găsi acolo și electrocasnice mici, blendere, de exemplu. Pe site-ul alimentespeciale.ro orice persoană care are anumite restricții de hrană poate să găsească produsele potrivite dietei medicale pe care o ține.

Alimente speciale - azi, unt de cocos

Astăzi am ales să vorbesc pe larg despre untul de cocos. Mărturisesc că nu știam că există și unt de cocos, credeam că este doar ulei. Când am citit că e tartinabil, l-am și gustat ca atare, să văd cum se prezintă. Gustul de nucă de cocos este delicat și persistent, textura untului e ușor cremoasă, dar ceva între o cremă și un toping de ciocolată albă, este foarte dens, și, bineînțeles, tartinabil. Borcănașul de unt de cocos are 250 de grame și vine cu un capac metalic ermetic închis.

Alimente speciale - azi, unt de cocos

Într-o dimineață n-am rezistat tentației de a-mi face niște pâine prăjită peste care să pun puțin unt de cocos (se scoate cât aveți nevoie și se amestecă bine cu o linguriță până când devine ca o cremă) și un strop de miere, alături de o ceașcă de lapte cald. A fost mai mult decât delicios! Însă untul de cocos are mai multe beneficii și poate fi folosit și altfel decât ca aliment. Dar să vedem ce beneficii are, pe lângă marele avantaj că nu râncezește.

Alimente speciale - azi, unt de cocos

Untul de cocos este, de fapt, miezul nucii de cocos și are cu precădere grăsimi bune, care ajută la scăderea în greutate, la ameliorarea unor afecțiuni fiind un bun antiviral (este eficient în gripe, răceli, herpes, veruci, bronșită), îmbunătățește imunitatea datorită conținutului de acid lauric (după laptele matern, untul de cocos este a doua substanță care crește imunitatea), conține fibre și fier, ajutând astfel persoanele anemice, redă strălucirea părului și poate fi folosit cu mult succes ca o mască de păr, ori în amestec cu puțin ulei esențial de rozmarin faceți masaj la rădăcina părului cu acest unt pentru fortificare.

Alimente speciale - azi, unt de cocos

Untul de cocos își menține culoarea albă, translucidă pe parcursul timpului, se folosește ca și condiment, nu se folosește la gătit mâncare, deoarece are punctul de ardere prea scăzut, dar poate fi încălzit, ca să se lichefieze, poate fi folosit ca exfoliant pentru piele, se poate stoca fără probleme la temperatura camerei, conține doar 60% grăsimi, restul fiind fibre și alte substanțe.

Se poate folosi în alimentația vegană sau în dieta paleo, poate fi consumat de oricine dorește să aibă o dietă sănătoasă și poate fi folosit ca produs cosmetic. Așadar, untul de cocos este, pentru mine, pe lista alimentelor complete.

Voi ați folosit unt de cocos? Dacă da, în ce fel și cum vi s-a părut?

#AlimenteSpeciale  #SanatatePentruIntreagaFamilie #ManancResponsabil



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin










11 comentarii:

  1. Nu am auzit de unt de cocos pana acum, ulei da, dr unt nu.Se pare ca magzinul asta are chiar o multime de alimente speciale

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm, eu folosesc ulei, de untunde nu am auzit, multumim de informații!

    RăspundețiȘtergere
  3. Se pare că site-ul menționat de tine are numeroase produse benefice pentru sănătatea noastră, lucru care mă încântă cel mai mult. Cât despre untul de cocos am auzit despre el, dar încă nu am avut ocazia să-l testez.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu folosesc untul de cocos si la bucatarie, si pentru ingrijire. Da un gust foarte interesant la preparatele culinare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Habar nu aveam ca exista unt de cocos tartinabil. Il pun si eu in cos la urmatoarea comanda pe Alimentespeciale.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am unt de cocos de la mai multe firme.Am folosit si la prajituri in loc de ulei sau unt de cocos sau pentru tratamentele mele de par

    RăspundețiȘtergere
  7. S-a notat pe lista de cumparaturi! Am folosit doar ulei de cocos pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  8. Stiam ca uleiul si untul sunt acelasi lucru, caci e legat de temperatura. La rece se solidifica, la temperaturi calde se topeste, asa am vazut la ce am eu acasa. Varianta tartinabila nu o am, trebuie sa o incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am folosit untul de cocos pana acum :) recunosc ca am folosit uleiul dar nu si untul :) m-ar tenta sa il incerc pe pâine!Yummy! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu folosesc untul de cocos! Are o sumedenie de intrebuintari utile.💛

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu il folosesc pana si pentru demachiere, e foarte bun acest produs.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.