marți, 14 august 2018

5 aspecte esentiale ale protectiei muncii



Securitatea locului de muncă este unul dintre aspectele cele mai importante pe care îl caută o persoană înainte de a se angaja. Este datoria firmei să ofere un mediu de lucru sigur angajaților săi. Prin urmare, ar trebui să fie instalate sisteme de securitate adecvate, pentru monitorizarea intrărilor și ieșirilor. Utilizarea scanărilor biometrice sau alte astfel de dispozitive asigură că numai angajații pot intra sau ieși din clădirea respectivă. De asemenea, este important să se efectueze din când în când verificări de securitate, astfel încât să poată fi analizate lacunele (dacă există).

5 aspecte esentiale ale protectiei muncii


Însă toate acestea sunt câteva probleme foarte moderne și de actualitate pe care le ridică securitatea la locul de muncă, dar acestea nu reprezintă totul.
Protecția muncii este mai mult de atât, deși, în principiu, procesul de protejare a unui angajat se referă la protecția de boli profesionale, de vătămări cauzate de muncă și de asigurarea securității locului de muncă față de factori imprevizibili (incendii, cutremure, probleme tehnice neprevăzute, furt de date, etc) sau de persoane străine rău-voitoare.

Prevenirea bolilor profesionale, a vătămărilor, a violenței și a amenințărilor la adresa securității la locul de muncă reprezintă cele mai importante lucruri care trebuie asigurate înainte de orice. Ca proprietar sau manager al unei companii, menținerea siguranței angajaților este esențială, astfel încât să poată rămâne productivi și sănătoși în mediul de lucru. Fiecare companie ar trebui să aibă o politică privind protecția la locul de muncă.

Cele mai importante aspecte în ceea ce privește protecția muncii includ următoarele:

1. Asigurați-vă că respectați legile și regulamentele în vigoare.
2. Implementați un plan de sănătate și protecție a muncii, inclusiv o procedură de urgență.
3. Implicați angajații în procesul de protecție a locului de muncă și obligați-i să poarte echipamentul de protecție, dacă se impune.
4. Educați-vă angajații cu privire la siguranță și securitate și efectuați periodic anumite exerciții pentru cazurile de calamități naturale.
5. Instalați sisteme de securitate verificate, cum ar fi acces controlat, butoane de panică, detectare de incendiu etc.

Prin urmare, o companie ar trebui să utilizeze un sistem de securitate puternic, iar angajații să coopereze pentru a asigura protecția proprie și siguranța informațiilor critice. Urmând acești 5 pași veți contribui foarte mult la creșterea protecției și securității la locul de muncă și dacă nu ați făcut-o până acum, este momentul să acționați.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin










10 comentarii:

  1. Foarte bine detaliat si pe intelesul tuturor este articolul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Toti lucratorii, indiferent de meseria practicata si de specificul activitatii desfasurate la locul de munca, sunt expusi unor riscuri profesionale. cu ajutorul unor masuri (in acord cu legislatia in vigoare, desigur) pe care angajatorul trebuie sa le ia, iar angajatul, sa le respecte, aceste riscuri pot insa fi limitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. La orice loc de munca este ok sa se faca protectia muncii. Cu acest articol ai punctat bine multe chestii, articolul trebuie citit atat de angajat cat si de angajator :)

    RăspundețiȘtergere
  4. pacat ca multe firme nu respecta minimul cerut de legislatia in vigoare! eu cred ca sunt niste lucruri foarte importante

    RăspundețiȘtergere
  5. Angajatorul are o mare responsabilitate privind securitatea angajatilor, indiferent despre ce domeniu este vorba. Am avut atatea exemple cu efecte dezastruoase datorita faptului ca nu s-au respectat aceste norme

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai punctat foarte bine cateva lucruri de care toti angajatorii ar trebui sa tina cont.

    RăspundețiȘtergere
  7. Toti angajatorii ar trebui sa tina cont de aspectele astea. Protecția muncii este foarte importanta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cam greu cu protectia muncii pe la noi. Am auzit de multe cazuri in care nu au fost respectate conditiile minime de protectie si asta a dus la accidente grave.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca toti patronii ar trebuii sa respecte conditiile acestea pentru muncitorii pe care-i angajeaza!

    RăspundețiȘtergere
  10. Este important ca toti angajatorii sa constientizeze cat de importanta este protectia muncii. Este bine ca fiecare sa primeasca instructiunile necesare si sa faca aceasta protectie a muncii

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.