vineri, 17 august 2018

Cum trebuie sa fie mobilierul pentru gradinite si scoli

Cum trebuie sa fie mobilierul pentru gradinite si scoli


Grădinița este unul dintre primele locuri în care copilul dv. face cunoștință cu o sală de clasă. Furnizarea unui spațiu prietenos pentru copii le permite acestora să profite la maximum de educația lor timpurie. Spațiul de clasă ar trebui să fie luminos și colorat, invitând preșcolarii la joacă, socializare și educare, și atrăgându-le atenția. Mobilierul școlar trebuie să fie adecvat ca dimensiuni și să fie configurat într-un mod care să maximizeze spațiul. Acest lucru va spori dezvoltarea fizică și mentală a preșcolarilor, permițându-le să se miște liber pentru a explora mediul. Delimitați spații diferite pentru utilizări specifice, cum ar fi un colț de lectură sau un colț liniștit, o zonă de teatru și un centru de meșteșuguri.

Cel mai bun mobilier pentru grădiniță trebuie să fie funcțional și sigur. Când se ia în considerare proiectarea centrului de învățare, mesele și scaunele se află în capul listei. Acestea ar trebui să fie făcute pentru preșcolari, atât ca ​​dimensiune cât și ca design. Ele nu ar trebui să aibă margini ascuțite sau suprafețele aspre și să fie atractive.
Tabelele vin într-o varietate de forme, dimensiuni și nuanțe. Mai degrabă decât un stil uniform al clasei, care este monoton pentru copii, furnizați camerei un amestec de mese și scaune colorate diferit. Scaunele sunt și ele disponibile într-o varietate de culori și stiluri pentru a oferi o atmosferă stimulatoare.

Soluțiile de depozitare trebuie să fie luate în considerare atunci când vă amenajați clasa de grădiniță sau școală primară. La intrare pot fi niște cutii colorate suprapuse, ca niște mici dulăpioare, pentru păstrarea jachetelor și obiectelor personale. Având un loc individual pentru fiecare copil creează un sentiment de independență. Bibliotecile, rafturile și coșurile sunt, de asemenea, necesare pentru a oferi un spațiu cu numeroase instrumente de învățare diferite, cum ar fi cărți, CD-uri, DVD-uri, rechizite și altele. Când achiziționați aceste articole diferite sau bănci școlare, asigurați-vă că sunt prietenoase cu copiii. Bibliotecile trebuie să fie stabile pentru a nu se răsturna și trebuie să fie întotdeauna ancorate în siguranță la perete. Spațiile de depozitare trebuie de să fie ușor de utilizat, de transportat și de accesat.

Crearea unui mediu stimulativ pentru elevi se face prin selectarea mobilierului școlar și a designului sălii de clasă. A face elevii de vârstă mică să se simtă confortabil în clasă este doar începutul vieții lor de școlar.


sursă foto - pixabay.com


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin











20 de comentarii:

  1. In primul rand cred ca designul joaca un rol important, mai ales ca multi dintre ei se sperie ca trebuie sa stea intr-un loc cateva ore fara parinti. Un design atractiv le poate strani curiozitatea si atrage.

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu sunt educatoare, si da ai mare dreptate, mobilierul trebuie sa creeze copiilor un mediu stimulativ!

    RăspundețiȘtergere
  3. confortabil in primul rand, ai dreptate... noi aveam niste patuturi la gradi la care se cam lovea si nu e bine deloc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Practice, comode si vesele acestea sunt cele 3 principale caracteristici ale mobilierului pentru copii.

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte bun articolul, designul ajuta foarte mult, atat acasa cat si in alte medii, in special straine, trebuie sa ti dea o senzatie de caldura si siguranta, distractie si frumusete, mai ales pentru copii

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca ar fi bine sa tina cont de pozitia corecta a copilului la masa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie una mie dor de bancile alea clasice care erau pe vremea noastra

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca in gradinitele private se tine cont de aceste aspecte. La unele, ca am vazut si gradinite ciudatele, asta pt ca urmeaza primul an la noi si am vazut cateva. In cele de stat, mai putin🤔

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca un mobilier potrivit si in culori jucause i-ar afce pe cei mici sa vina de drag la scoala sau gradinita.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi se pare foarte importantă alegerea uui mobilier corespunzător pentru cei mici. Petrec așa mult timp la școală și grădi... 😘

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru mine e importanta sala, sa fie luminoasa, dar și mobilierul colorat și vesel sa stimuleze mintile creative a copiilor. Poziționarea elevilor e de asemenea importanta, nu după preferințe cum se practica mai nou, ci după cum reușește copilul sa capteze informația și sa vadă la tabla.

    RăspundețiȘtergere
  12. In primul rand, trebuie sa fie sigur, fara a exista riscul de accidentari. Cei mici sunt tare imprevizibili.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cei mici au nevoie de sali curate, vesele si luminoase. Mobilierul face parte dintr-un astfel de intreg :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Fetita mea este la gradinita si nu pot decat sa ma bucur ca a avut o sala frumos aranjata. Pentru ea acest aspect a contact si cred ca tuturor ne place sa vedem banci ingrijite

    RăspundețiȘtergere
  15. Și ar mai trebui sa fie stabil și ușor. Stabil înseamnă ca picioarele scaunelor nu sunt drepte.

    RăspundețiȘtergere
  16. Vaai. Eu stiu ca aveam la grădiniță un mobilier a cărui usa nu se închidea cum trebuie:)) si mai si scartaia.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cand eram eu la grădiniță, nu prea aveam mobilier, în afară de mesele unde mâncam. Totuși, nu era bine și cred că obiceiurile sănătoase le învățăm de mici și le cultivăm mai târziu. Eu iubesc mesele și mobilierul cu forme rotunde, mi se par mai prietenoase.
    Debora - https://www.deboratentis.com/

    RăspundețiȘtergere
  18. Ar fi interesant ca si mobilierele din scoli sa se schimbe dupa cum se schimba manualele sau regulile in invatamant. Orice copil si-ar dori mobilier nou si profesori care sa-i invete drumul cel bun in viata

    RăspundețiȘtergere
  19. Am fost educatoare, deci stiu destule despre mobilier. Ai dreptste, asa trebuie sa fie, plus accesibil prescolarilor.

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi plac propunerile tale, dar nu prea imi plac acele masute cu colturile acelea, in schimb sunt pro unui astfel de moblier in gradinite.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.