marți, 11 septembrie 2018

Mireasa din Istanbul, ep. 28-32 turcesti, rezumat



Mireasa din Istanbul, ep. 28-32 turcesti, rezumatAjunși acasă, Faruk și Sureyya se ceartă iarăși pe aceeași temă a relației dintre Begum și Can. Sureyya nu crede că Can face toate acestea intenționat și că, de fapt, pe ea o dorește, nici nu este conștientă că Can e îndrăgostit de ea, bănuind că toate acestea sunt invenții de-ale lui Faruk ca să-și mascheze gelozia. Mai târziu, prietena Surreyei de la Praga, Figen, sora lui Can va veni pentru câteva zile la fratele ei și ea va fi aceea care își va da seama că Can nu are nici măcar simpatie pentru Begum și că face tot posibilul să fie aproape de iubirea lui, mutându-se la Bursa. Figen o avertizează pe Sureyya despre Can și îi povestește trecutul lui, în care o femeie pe care a iubit-o enorm, Derya, a murit, pentru ca apoi avocatul să dispară timp de doi ani, în care nimeni n-a știut de el unde este și ce face.

Sureyya din nou este circumspectă, deși o crede pe Figen, dar nu e total convinsă de spusele ei până nu va avea o confruntare directă cu Can. Această oportunitate apare la un moment dat, cei doi stând de vorbă într-o ceainărie (iar un tip pus pe urmele lor le face poze în secret), dar avocatul știe să-și pledeze cauza și să o mintă pe Sureyya că, într-adevăr, s-a îndrăgostit de ea când i-a cerut s-o divorțeze de Faruk, dar după ce ea n-a mai dorit divorțul, el și-ar fi văzut de viață. Sureyya crede ce aude, pentru că pare perfect plauzibil și rămâne cu părerile ei despre reacția lui Faruk. Ca să complice situația, Esma o amenință pe Begum că va cere custodia lui Emir, iar ea va crede că a fost ideea lui Faruk. De aici rezultă alte confruntări, inclusiv o bătaie în birou la Faruk, până când apele se limpezesc.

Într-un weekend Emir trebuie să plece într-o tabără în care vin și alți copii cu părinții lor, iar el urmează să meargă numai cu Faruk. datorită unui concurs de împrejurări, Begum află în ultimul moment că este liberă, și se alătură celor doi în tabără. Sureyya află despre asta de la Can și neliniștită pentru că Faruk nu i-a spus nimic, se duce a doua zi după ei în stațiune și îi vede relaxați. Din nou are loc o mică ceartă între ea și Faruk, care încă nu reușește s-o convingă că n-a știut că și Begum va veni acolo. Sureyya pleacă la Senem, care nu știe cum s-o dea mai repede afară pentru că Akif era la ea. Până la urmă Faruk apare și el la ușa lui Senem, Akif iese din dormitor și plin de curaj le spune celor doi că ei sunt împreună. Această veste are darul de a-i înveseli pe Sureyya și pe Faruk care ajung veseli la conac. Mai târziu Akif își dă seama că Senem este însărcinată și o va cere de nevastă.

Mireasa din Istanbul, ep. 28-32 turcesti, rezumat

Dilara are o discuție cu Adem referitoare la terapia pe care el a refuzat-o fără să-i spună și îl somează să meargă la psiholog, ori va divorța. Adem acceptă fără convingere să meargă la cabinet și crede că doamna psiholog o să-i dea ceva calmante. Când vede că terapia psihologică înseamnă cu totul altceva, Adem prinde curaj și vine de fiecare dată la ședință. La un moment dat, însă, psiholoaga îl ajută să înțeleagă că mama lui nu s-a comportat normal când el, copil, era bătut de tatăl vitreg și ea nu intervenea cu nimic ca să-l scoată din mâinile acestuia. Astfel Adem își dă seama că Reyhan nu l-a iubit niciodată cu adevărat, dar nu știe de ce.

Ca să nu mai fie motiv de ceartă între el și Dilara, Adem îi cumpără mamei sale o casă frumoasă și o mută acolo, având tot confortul. Când are loc mutarea, Kiymet vine să-și ajute sora și vede într-o cutie niște scrisori vechi de la Fevzi. Reyhan este precaută și ia cutia de sub ochii lui Kiymet, mai apoi ascunzând scrisorile în masca de la caloriferul dormitorului. În acest moment din episodul 29, aflăm dintr-o scrisoare, că Fevzi știa că Adem era băiatul lui și că ar fi vrut să-l recunoască de fiu, ca să moară împăcat, dar Reyhan era aceea care se opunea. Kiymet îi spune lui Ipek despre scrisori și într-o anumită conjunctură, mergând într-o vizită la Reyhan, reușesc să pună mâna pe ele. Ulterior Kiymet îi dă Esmei scrisoarea respectivă.

Garip se întâlnește regulat cu Esma și îi dezvăluie planurile lui Adem de a pune mâna pe acțiuni ca să poată fi ales în Boardul administrativ al companiei. Cu toate acestea, el îl minte pe Adem că nu mai poate cumpăra acțiuni din nu știu ce motiv obscur. Adem începe să-și piardă încrederea în Garip și ajung adeseori la conflicte verbale, dar îi vede pe cei doi împreună la cabana din pădure și înțelege că avocatul lui s-a dat de partea Boranilor. Într-o seară, în care băuse alături de frații Boran într-o cârciumă, îl vede pe Garip care tocmai se despărțise de Esma. Adem ia un taxi și îl ajunge din urmă pe avocat făcându-i o scenă acolo în stradă și spunându-i că va înceta colaborarea cu el. A doua zi, fără aburii băuturii, Adem se răzgândește, dar Garip este decis să se rupă de el, ca să nu fie nevoit să-i facă rău Esmei, deși îi dezvăluie acesteia că Adem știe de ei. Esma este puțin confuză, pentru că Garip recent o ceruse de nevastă iar ea acceptase, și acum nu înțelegea de ce el amâna momentul în care toată lumea avea să afle despre relația lor.

Adem, rămas fără avocat, se gândește la o soluție, și îl are în vedere pe Can, dar Dilara nu i-l recomandă. Pe de altă parte, el îl urmărise pe Fikret și îi făcuse poze împreună cu Esra. Pozele le trimite de pe un număr ascuns lui Fikret și lui Faruk cerând 150.000 de dolari în schimbul tăcerii. Situația aceasta se complică foarte mult până e aproape să scape de sub control. Kiymet află și ea, dar nu știe cum s-o avertizeze pe Ipek că prea își neglijează soțul, care va pleca în brațele altei femei. Ipek nu crede că există o asemenea amenințare pentru ea. Kiymet se duce acasă la Esra și o bate, determinând-o pe aceasta să-și ceară demisia. Aici este un moment foarte frumos și sincer între ea și Fikret, care recunoaște că o iubește, pentru că i-a arătat diferența dintre o iluzie și dragostea adevărată, dar el îi spune că, totuși, nu poate s-o țină lângă el și s-o pună în pericol.

În tot acest timp, Faruk și Fikret caută să-l găsească pe șantajist, dar Fikret, încrezător în Adem, îi povestește acestuia toată întâmplarea și îi solicită ajutorul. Adem își bate joc de el în continuare, apoi, pentru că trebuia să facă ceva, află despre trecutul Esrei și îl găsește pe fostul ei soț, Burak, care vagabonda. Îi cere acestuia să joace rolul șantajistului în schimbul a 25.000 de lire și a curățirii cazierului (făcuse închisoare). Burak face ce-i cere Adem, dar se duce acasă la Esra să mai stoarcă niște bani și o agresează. Fikret tocmai trecea pe acolo și intră în casă, iar Burak e gata-gata să-l taie cu gâtul spart al unei sticle. Faruk, care și el își urmărea fratele îndeaproape, se grăbește să-l salveze pe Fikret, deși Burak scapă cu fuga. Când Adem aude ce a făcut vagabondul, îi face rost de un pașaport, îi dă bani și îl obligă să părăsească Turcia.

Se apropie Anul Nou. Esma le propune fiilor ei să petreacă cu toții, cu Burcu, Garip, Akif, Senem și angajații conacului Revelionul, iar Sureyya propune să-și facă și cadouri, gen Moș Crăciun secret. În seara în care are loc tragerea biletelor, Emir le aude pe Ipek și Burcu discutând pe hol și află că Can este iubitul mamei lui. Ca de obicei, face o criză și fuge pe geam. Begum este disperată, dar Can îl găsește și totul se termină cu bine. Burcu observă ce fel de persoană este Ipek și cum minte despre conversația pe care au avut-o împreună (în realitate Ipek o bârfea pe Sureyya, iar informația cu Can iubitul lui Begum era ceva colateral în discuție). Dar mai mult decât atât, Burcu își dă seama că Osman e îndrăgostit de cumnata lui pentru că mereu vorbește despre ea. Cum Burcu începe să-l iubească pe Osman, are de gând să lupte pentru iubirea ei și la un moment dat îl sărută pe gură într-un moment când el nu se aștepta. Burcu crede că astfel l-a cucerit, însă Osman este încordat și are de gând să-i spună fetei că relația lor nu merge.

Mireasa din Istanbul, ep. 28-32 turcesti, rezumat

Esma își dă seama că fiilor ei le va fi greu să-l accepte pe Garip, pentru că ei îl consideră dușman, dar nici ea nu vrea să dea cu piciorul șansei de a fi fericită. Pentru a scăpa de presiunile pe care le face Adem, Esma o șantajează pe Reyhan cu scrisoarea lui Fevzi să-l convingă pe fiul ei să accepte propunerea lor de a lua banii pe 1/6 din conac și acțiunile cuvenite, sau altfel, îi arată scrisoarea lui Adem. Reyhan, care-și dă seama că sora ei i-a sustras scrisoarea, începe să facă ce i s-a spus, pentru că se pare că mai sunt secrete întunecate pe care ea nu are interesul să le afle Adem. Însă Adem oricum acceptase deja oferta lui Faruk, pentru că nu găsea un înlocuitor la fel de bun ca Garip.

În seara Revelionului toată lumea este fericită, mai puțin Akif și Senem care și-ar fi dorit să fie singuri în această seară. Murat, care se îndrăgostise din ce în ce mai mult de Bade și era mereu după "coada" ei, ar vrea ca seara Anului Nou să fie specială și să-i mărturisească sentimentele lui adevărate, însă Bade, influențată de Nurgul, pleacă împreună cu Koray care venise cu familia lui s-o ia de acasă, și îl anunță sec pe Murat că ea și Koray sunt împreună. Murat este devastat.
În aceeași seară, Garip se duce în dormitorul Esmei să-i dea un cadou, iar Sureyya îi vede pupându-se. Cum Faruk și Ipek tocmai urcau la etaj, Sureyya o scoate pe Esma din încurcătură și îl ia de braț pe Garip prefăcându-se că i-a arătat casa. Acest gest determină o apropiere surprinzătoare între Esma și Sureyya, care vor sta de vorbă în baia turcească. Sureyya o asigură pe Esma că nu-i va trăda secretul și că o înțelege perfect, că are și ea dreptul la fericire și că îl va convinge pe Faruk să accepte această relație, iar el mai apoi, el îi va influența pe ceilalți frați. Esma se îndulcește și face pace cu nora ei, dar Ipek nu vede deloc cu ochi buni această subită prietenie. Totuși Sureyya face o greșeală, sunând-o imediat pe Dilara ca să-i împărtășească noutățile.

Imediat după Revelion, Emir acceptă să-l cunoască pe Can la o cină în familie, dar cu condiția ca și Faruk cu Sureyya să fie de față. Masa are loc acasă la Can, care face eforturi să se apropie de Emir și să fie amuzant. Sureyya se ridică de la masă să meargă la toaletă și deschide întâmplător ușa camerei lui Can unde vede o foaie cu versurile unui nou cântec, lipit de el pe calculator, în care scria despre iubirea lui neîmpărtășită pentru "fata cu ochii ca soarele în spatele unui breton". Sureyya rămâne perplex în fața evidenței, și înțelege că într-adevăr Can pe ea o iubește, iar Faruk a avut dreptate în toate privințele. Mai apoi află despre el că a renunțat la meseria de avocat și că acum trăiește doar din muzică.

Faruk face niște conexiuni și își dă seama că faza cu șantajistul a fost pusă la cale de Adem. Se duce să vorbească cu Fikret, cu care discută în contradictoriu, mirat și supărat că el îl alege pe Adem drept frate, înaintea lui. Cu toate acestea, Fikret tot nu crede că Adem e vinovatul.
La sfârșitul episodului 32, Reyhan o cheamă pe Esma la cabana unde se întâlnea cu Garip și o atrage astfel într-o capcană. Până să vină Esma, ea stropește cu benzină cabana, pe exterior, apoi când sunt în casă pune în aplicare planul ei de răzbunare și încuie ușa, dând foc cabanei, ca să moară amândouă în flăcări.....

Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Mireasa din Istanbul, ep. 26-27 tr                                     urmează: Mireasa din Istanbul, ep. 33-34 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.