marți, 2 octombrie 2018

Mireasa din Istanbul, ep. 33-34 turcesti, rezumat



Mireasa din Istanbul, ep. 33-34 turcesti, rezumatEsma și Reyhan se iau la bătaie în timp ce cabana arde cu vălvătaie. Acasă, Faruk e îngrijorat de ce mama lui nu răspunde la telefon - între timp amândouă rivalele au leșinat din cauza căldurii și a fumului toxic - și află de la servitoare că e plecată să se întâlnească cu Reyhan. Pe de altă parte, Garip, și el observa că Esma nu răspunde și se întreabă ce s-o fi întâmplat. Vecinii din zonă văd încendiul și vin să ajute la stingerea lui. Faruk și Garip ajung acolo aproape în același timp și le salvează pe amândouă femeile care sunt, însă, fără cunoștință. Vin ambulanțele, sunt duse la spital, iar Esma, care fusese mai aproape de ușă și era mai puțin afectată de fum, își revine ușor.

Acum toată lumea bănuiește pe toată lumea. Faruk nu înțelege ce căuta Esma în cabana lui Garip și de ce Reyhan a chemat-o acolo. Garip, nici el nu prea pricepe de ce s-au întâmplat toate acelea, dar știe că el nu are nicio vină. Adem crede că frații Boran îl acuză pe el de producerea incendiului, deși nici el nu e implicat și, mai mult, are impresia că dimpotrivă, Boranii au vrut s-o ucidă pe maică-sa, pentru că Reyhan încă este conectată la aparate și nu se trezește. Pe de altă parte, Esma nu recunoaște nimic, spune că focul s-a produs accidental, din cine știe ce motiv obscur, că era o cabană veche și poate siguranțele au făcut un scurt.

După ce vine acasă, frații Boran încearcă să scoată adevărul de la mama lor, pentru că nici unul nu crede varianta ei. Sureyya îi este alături și îl aduce pe Garip în dormitor. Esma îi spune câte ceva acestuia, dar nu menționează faptul că Reyhan a stropit cabana cu benzină, ci spune doar că a aflat că ea și Garip sunt împreună și dintr-un soi de gelozie a dorit o confruntare directă între ele două. Esma și Garip stabilesc ce să spună despre incendiu, și când Reyhan se trezește, el intră în salonul ei și o amenință să spună exact același lucru, că altfel o să-i pară rău.

Totuși, Reyhan, deși respectă indicațiile lui Garip, mai dezvăluie unele amănunte care nu se potrivesc cu ceea ce spusese Esma. Aceasta îl determină pe Faruk să revină la cabană arsă, dându-se drept un tip de la asigurări față de paznicul pus de Garip acolo, și găsește resturi ale unor poze din tinerețea Esmei și bricheta cu care Reyhan a aprins cabana. Garip află imediat despre această vizită și o avertizează pe Esma. Ea, consideră că a venit momentul să le spună fiilor ei despre relația pe care o are cu avocatul, conștientă fiind că ei nu vor accepta ușor vestea.

Akif o invită pe Senem la un restaurnat, la o cină romantică și în mijlocul unei scene amuzante, îi pune inelul de logodnă pe deget. A doua zi insistă să-și cumpere un test de sarcină, iar Senem nimerește exact la aceeași farmacie unde și Sureyya vine să ia un test, sperând că poate va avea un copil. Însă în timp ce Senem este cu adevărat gravidă, la Sureyya e doar o alarmă falsă. În seara incendiului Sureyya se dusese la Begum să împărtășească cu ea cele aflate de la sora lui Can și să-i spună că pe ea o iubește Can, și că i-a ieșit în cale lui Begum doar ca să fie mai aproape de ea, de Sureyya. Între Begum și Can are loc o explicație, dar Can speculează foarte bine gestul nepotrivit la Sureyyei, insinuând că este îndrăgostită de el, pentru că altfel, de ce ar dori să se despartă de Begum și să fie singur? Begum apreciază raționamentul lui Can și se împacă cu el.

Adem continuă să meargă la psiholog, mai ales după ce are un coșmar în care își amintește că o acuză, copil fiind, pe Reyhan că din cauza ei sunt amândoi bătuți de tatăl vitreg pentru că ea nu vrea să-l părăsească. Reyhan iese din casă și aleargă într-o pădure, apoi din cer vine un dragon și suflă foc peste ea. Deși psiholoaga încearcă să-i traducă visul așa cum este el de fapt, Adem crede că el a greșit și că are datoria de a-și apăra mama care i-a dat viață și care era să moară în cabană protejându-l pe el (așa-i spusese Reyhan). Relația lui cu Dilara nu se îmbunătățește vizibil, el preferând uneori să alerge să-i ajute pe alții, pe Fikret, de exemplu, în loc să stea cu soția lui.

Fikret are o ceartă cu Ipek și îi spune în față că ea nu l-a iubit niciodată, ci doar a vrut să aibă statutul familiei Boran. Acest curaj vine la el din faptul că a aflat despre Esra că a plecat din oraș, acasă la părinții ei și este dezamăgit că nu i-a spus și că nu a acceptat un alt job pe care i-l oferise. Ipek neagă totul cu nerușinare și a doua zi vine intempestiv la birou la Fikret cu Ada în brațe și cu Gulistan după ea, lăsându-i fata și o listă de cumpărături. Fikret, uimit, se bucură să-și vadă fiica și pleacă împreună cu Gulistan să cumpere lucrurile din lista, la magazinul respectiv dând nas în nas cu Esra, care, de fapt, nu părăsise orașul, ci își reluase vechea ei slujbă de manager de raion. Amândoi se bucură de revedere. Mama lui Ipek o tot avertizează pe fiică-sa că se poartă prea rece și că Fikret o să-și găsească amantă, dar Ipek insistă că nu este adevărat, că-l pune ea cu botul pe labe în câteva zile.

Esma se decide ca mai întâi să-i vorbească lui Faruk, când acesta vine s-o descoase despre brichetă și poza găsită la cabană. Faruk se enervează când aude despre Garip și se duce să se liniștească discutând cu Sureyya, însă în dormitor se înfurie și mai tare văzând că ea știa de Esma și avocat. Consideră că în casa lor se minte continuu și Sureyya, ca să-l scoată din starea de nervi, îl ia cu mașina și îi propune să meargă la Uludag, stațiunea în care s-au cunoscut ei mai bine la început. Dar, ca-n viață, și Akif cu Senem merg să sărbătorească faptul că vor avea un copil tot acolo, în stațiunea de sporturi de iarnă. Bineînțeles, la un moment dat Akif îi vede pe Faruk și Sureyya și vrea să fugă de ei, dar se blochează liftul și când tehnicienii hotelului reușesc să deschidă ușa, Akif tocmai striga că e o femeie însărcinată acolo. Faruk recunoaște vocea lui Akif, și așa toți patru se revăd și își spun noutățile.

Mireasa din Istanbul, ep. 33-34 turcesti, rezumatEsma continuă ceea ce și-a propus și la cină le spune fiilor ei rămași acasă că se întâlnește cu Garip. Nici unul nu acceptă ideea, dar cel mai agresiv se manifestă Murat, care dă pe jos fața de masă cu bucatele aburinde și se duce val-vârtej acasă la Garip. Acesta tocmai îi spusese și el vestea fiicei lui, Burcu. Când Murat bate la ușă, Garip se duce să deschidă, iar tânărul începe să țipe la el și îi cărăbănește câțiva pumni înainte ca Burcu să-l scoată pe taică-său din mâinile lui. Noutatea face valuri peste tot. Fikret, își dă seama că Faruk a aflat mai devreme și că de supărare a plecat de acasă. Drept urmare, ca să se răzbune pe Esma că profită de ei și că îl consideră pe fiul cel mare mai presus de restul fraților, se întâlnește cu Adem și îi spune că-i transferă el numărul de acțiuni necesare ca să intre în board-ul administrativ al firmei. Niște secretare aud discuțiile și una din ele îl avertizează, telefonic, pe Faruk că Adem va fi în consiliu cu ajutorul lui Fikret.

Osman, pleacă și el de acasă să se întâlnească cu Burcu, cu care tocmai stabilise că-și dorește o relație adevărată și că vrea să încerce măcar să construiască ceva împreună. La un moment dat se întâlnește cu Esma, care-i alimentează orgoliul spunându-i că de la el se așteaptă la mult mai multă înțelegere. Osman se enervează foarte tare și îi aruncă maică-sii în față anumite adevăruri, așa cum le vede el, reproșându-i că a acceptat-o pe Burcu ca să se poată ea întâlni cu Garip, nu pentru binele lui, ca fiu. Esma atunci își ia inima în dinți și îi spune franș că a acceptat-o pe Burcu ca să-l facă s-o uite pe Sureyya.....

Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Mireasa din Istanbul, ep. 28-32                              urmează: Mireasa din Istanbul, ep. 35-36

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.