marți, 20 noiembrie 2018

De ce sa cumperi bijuterii lucrate manual



De ce sa cumperi bijuterii lucrate manualCumpărarea de bijuterii realizate manual este cea mai bună alegere mai ales dacă bijuteria respectivă va fi un cadou la o aniversare specială, ori chiar este vorba de setul de verighete pe care le veți purta o viață întreagă pe inelarul stâng, dv. și partenerul de viață. Numai că există atât de multe bijuterii frumoase realizate manual, încât este destul de greu de făcut o alegere, pentru că acestea sunt deosebite și unicate, de cele mai multe ori.

Unii dintre dv. vor zice că verighetele și bijuteriile de aur lucrate manual sunt scumpe. Este adevărat, dar sunt unice, ceea ce le conferă o valoare de neprețuit, iar acesta nu este singurul lor atu.

Iată câteva dintre beneficiile bijuteriilor realizate manual:

1. Bijuteriile realizate manual sunt prea puțin prelucrate cu ajutorul mașinilor, poate cel mult pentru a realiza forma unei verighete sau a inelelor, ori pentru motivele care se repetă ale unui lănțișor. Dar finisarea și modelul sunt realizate manual, ceea ce înseamnă că fiecare piesă este cu adevărat unică.

2. Fiecare element al unei bijuterii realizate manual necesită o investiție semnificativă de timp din partea meșterului bijutier, ceea ce aduce piesei o semnificație specială. Timpul este o resursă prețioasă, iar faptul de a ști că un set de verighete a fost realizat doar pentru voi, are atât de multă semnificație, atât pentru voi cât și pentru designer, pentru că ei iubesc bijuteria pe care o lucrează. Aproape se poate simți energia unei bijuterii lucrate manual!

De ce sa cumperi bijuterii lucrate manual3. Dintotdeauna bijuteriile lucrate manual au reprezentat o formă de artă și un meșteșug mai aparte decât altele. Unii conducători ai lumii au îmbrățișat această meserie, precum sultanul Suleiman Magnificul, care era un bijutier iscusit și ale cărui piese originale, cele care se mai găsesc în lume, se vând la licitații la prețuri incredibile. De altfel, același lucru se întâmplă cu piesele lucrate de bijutieri celebri de-a lungul timpului, care aveau și o semnătură anume, un marcaj unic pentru fiecare bijutier în parte, numit poanson de meșter, pentru ca să se știe din mâinile cărui meșter bijutier a ieșit acea piesă de valoare.

4. Ca la orice produs de serie mică, acest lucru este sinonim cu calitatea superioară! Majoritatea producătorilor de bijuterii sunt mândri de munca lor și se asigură că fiecare piesă este perfectă și unică. Iar pe lângă acest fapt, o verighetă realizată manual este o bijuterie ecologică, dacă se poate spune așa.

Unii spun că frumusețea este în ochii privitorului, dar cum ai putea să refuzi un cadou atât de special precum o bijuterie realizată manual, unică și originală? O asemenea mică operă de artă e o investiție pe termen lung și dacă aveți ocazia de a cumpăra bijuterii lucrate manual, aș zice să nu ezitați, pentru că avantajul este numai de partea dv.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin











11 comentarii:

  1. in mod cert o bijuterie la comanda este ceva minunat, mi se pare super sa ai o verigheta unica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu gandesc la fel, este mult mai valoroasa o bijuterie lucrata manual decat una de serie.

      Ștergere
  2. N-am gasit nici un link, sa vad si eu mai multe modele. MIE NU PREA IMI PLACE AURUL, PREFER ARGINTUL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este pe randul 4 din articol, pe cuvantul verighete. Dar probabil ca din cauza aurului nu l-ai vazut :)

      Ștergere
  3. Bijuteriile hand made sunt unicat si se pune mult suflet in ele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bijuteriile lucrate manual au o frumusete aparte, unica. Mie imi plac mult!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum de ce? Pentru că este lucrat aproape unicat, pentru că transmit energia și pasiunea celui care le lucrează...etc.
    Aș purta doar astfel de bijuterii dacă aș putea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Orice lucru facut manual va fi mult mai fain decat unul in serie. Verighetele sunt un simbol si chiar ar trebui ca toate sa fie unicat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Intr-adevar, chiar sunt opere de arta! Si eu am cateva astfel de bijuterii si simt ca sunt lucrate cu multa grija si cu drag. De fiecare data cand le port am un sentiment deosebit :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sincer si mie imi plac bijuteriile lucrate manual. Am cateva in colectie si sunt tare mandra de ele!

    RăspundețiȘtergere
  9. Iubesc bijuteriile in general. Cele lucrate manual parca au o atentie mai buna asupra detaliilor si sunt lucrate mult mai atent

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.