miercuri, 28 noiembrie 2018

Mireasa din Istanbul, ep. 54-55 turcesti, sezonul 3, rezumat



Sezonul 3 din serialul Mireasa din Istanbul începe cu o scenă de peste 20 de ani în viitor, când Yaz vine la aceeași doamnă psiholog să ceară ajutor. Yaz tocmai și-a pierdut mama, despre care are o altă părere decât toți ceilalți, și ar vrea să spună de ce o consideră pe mama ei o egoistă și o criminală... Pentru că se pare că Sureyya o va omorî pe Esma cu mâinile goale....

Mireasa din Istanbul, ep. 54-55 turcesti, sezonul 3, rezumatÎn flash back revenim în trecut. Familia Boran stă la Nurgul, într-un sătuc pe malul mării și abia se pot descurca financiar. Faruk își caută în Istanbul parteneri de afaceri care să investească în ideile lui, dar toți îl resping din cauza recentului scandal cu drogurile. Fikret doarme la un prieten, incapabil să-și revină din umilința de a fi avut atâta încredere în Adem și comunică la telefon cu Ipek, care insistă să revină acasă, iar Osman se descurcă singur, cum poate, ba chiar îl ajută pe Faruk cu bani, văzând că el încearcă din răsputeri să obțină un job. Garip tot o roagă pe Esma să accepte să stea în casa lui iar el să se mute în apartamentul lui Burcu, gol acum, dar ea nu vrea să dea apă la moară bârfelor și nu acceptă.

Adem este singur în conacul Boranilor, a mobilat sumar doar încăperile care-i trebuie și locuiește acolo împreună cu Nazif și Gulistan care au rămas ca servitori. Dilara e dispărută, nu se știe unde, iar el este disperat că nu poate da de ea prin nici un interpus care o caută, pentru că Dilara nu folosește carduri sau alte device-uri prin care ar putea fi depistată.

Mireasa din Istanbul, ep. 54-55 turcesti, sezonul 3, rezumatAkif și Senem s-au mutat din superba vilă la loc într-un apartament de cartier, dar se descurcă binișor, iar Akif este cel care va afla o veste importantă pentru Faruk. Se duce seara la ei la cină în sătuc, masa este plină cu de toate și în jurul ei s-au adunat toți Boranii, alături de Mustafa și de Nurgul. Akif îl ia pe Faruk la o plimbare prin sat și îi spune că a făcut niște săpături în trecutul familiei lui și a găsit că Fevzi avea un teren care acum valorează foarte mult deoarece este avizat ca teren construibil și, după ce a făcut toate verificările, a găsit și un cumpărător dispus să dea pe acel teren 30 de milioane de dolari. Faruk își revine la viață și începe să întrevadă ieșirea din criza în care l-a băgat Adem, însă Akif îi spune că este o mică problemă de rezolvat - cumpărătorul vrea tot terenul, dar Fevzi avea o soră, Ulfet, care trăiește și este co-moștenitoare a terenului, iar aceasta trebuie convinsă să vândă și ea jumătatea ei.

Faruk își amintește cu greu de Ulfet, pe care n-a mai văzut-o de când era copil, nici el nu știe de ce. Când revine la masă și le spune celorlalți marea veste, toată lumea se bucură, cu excepția Esmei, care le spune că Ulfet este dușmanul ei și că nu-i va ajuta. Faruk crede că maică-sa exagerează și se pregătește să meargă la mătușa lui. Acum o vedem pe Ulfet, o femeie matură și ultra-bogată, care este un nume în domeniul modei feminine și are un magazin exclusivist în Istanbul, La Costume. Poartă haine și accesorii foarte avangardiste, în ciuda anilor, are o alură tinerească și încrezătoare, este o femeie realizată și plină de succes. Guneș e mâna ei dreaptă și știe totul despre magazin și despre afacerea lui Ulfet, ca și despre modă și styling.

Din amintirile Esmei, rezultă că această Ulfet îl iubea pe Garip, care nu a știut niciodată despre sentimentele ei, și că din cauza ei Esma a fost forțată să se căsătorească cu Fevzi, Ulfet sperând să-l obțină pe Garip, sau măcar să le strice relația. Fikret și Faruk se duc la biroul lui Ulfet să o roage să accepte vinderea acelui teren. Ulfet, directă și lipsită de tact, refuză orice propunere oarecum deranjată că de atâta vreme rudele ei au ignorat-o, dar acum, că sunt la strâmtoare, vin să-i ceară ajutorul. Îi respinge atât de vehement pe Faruk și pe Fikret, încât ultimul chiar se enervează și pleacă brusc din birou trântind ușa. Faruk este mai așezat, dar și el are cam aceeași soartă, adică pleacă fără niciun rezultat. Guneș, care a asistat la întrevedere, reținută acolo chiar de Ulfet, care a spus că nu are secrete față de ea, se miră s-o vadă așa pornită și este nedumerită de noua față a șefei sale.

Faruk și Fikret vin acasă și conchid că mătușa lor este chiar mai rea decât le-a descris-o Esma, și acum îi dau dreptate bătrânei, dar sunt hotărâți să încerce s-o convingă să vândă terenul pentru că nu există o altă soluție pentru ei. Esma își calcă pe inimă pentru că îi aude pe Mustafa și pe Nurgul discutând cât de greu le este să-i țină pe Borani la ei și a doua zi se duce și ea la Ulfet, spunându-i să nu-și bată joc de copiii ei, că dacă a fost ceva în trecut, acel lucru este între ele două. Ulfet se mai înmoaie și acceptă să-și ajute rudele, le oferă un apartament bun și nelocuit într-o clădire de locuințe care-i aparține, sub pretextul că după aceea presa va afla și ca să nu se întrebe de ce nu i-a ajutat mai devreme, face din timp aceste demersuri. Esma nu se încrede în Ulfet foarte tare, dar constrânsă de situație, acceptă oferta ei, știind că femeia îi va umili în fel și chip. În aceeași zi cu toții se mută în vastul apartament din Istanbul. La sfârșitul primului episod din sezonul 3, vedem că, de fapt, Ulfet și Adem se cunosc și au complotat totul împreună.

Dilara tocmai luase legătura cu Sureyya și după ce află că s-au mutat, vine să-i facă o vizită, dar în acel moment este văzută de Ulfet care tocmai ieșea din clădire. Ulfet îl anunță pe Adem că Boranii au venit ca un stup cu albine și acum se mai adună și alte albine acolo, că Dilara și-a făcut apariția. Adem o va căuta pe Dilara, prin Sureyya și de aici se nasc o serie de complicații. Dilara nu vrea să-l vadă deloc, considerându-l un porc și un maniac. Însă la un moment dat nu are încotro și va trebui să se vadă, într-un mic restaurant unde ea venea să stea de vorbă cu Sureyya. Apare și Faruk și lucrurile degenerează, cei doi luându-se la bătaie.

Seara, Fikret se duce la conac și îl așteaptă pe Adem să vină acasă, speriind-l oarecum și amenințându-l. Adem se duce la poliție, dar acolo nu este luat în serios, având în vedere că și el e tot un Boran. După aceea se duce la birou la Ulfet să se plângă ei, și acolo o cunoaște pe Guneș cu care se ceartă, pentru că a dat cu ușa peste ea, din greșeală. Ulfet îl sfătuiește să facă în așa fel încât să aibă probe când face plângerea la poliție și astfel îi va pune la punct pe Borani. Dar Fikret mai face o mutare - se duce să-l caute pe Halim și îi propune să se alieze ca să-l distrugă pe Adem, totuși acesta nu marșează imediat, ci spune că dacă se va mai implica vreodată alături de un Boran, o va face cum vrea el.

Mireasa din Istanbul, ep. 54-55 turcesti, sezonul 3, rezumatFaruk, între timp, primește un job modest de la un prieten afacerist, pe care îl acceptă deși îi este greu să se adapteze. Ipek, care ar vrea să fie din nou elegantă și plină de haine scumpe, face o gafă impardonabilă și ia câteva ținute de la La Costume, spunându-i casieriței că și-a uitat portofelul în altă geantă, dar să facă factura pe numele lui Ulfet, că ea este nepoata ei. Tânăra, fâstâcindu-se, nu vrea să aibă probleme din această cauză și face cum îi spune Ipek. Ulfet află și seara se duce la Borani cu factura în mână umilind-o foarte tare pe Ipek, care se crezuse foarte deșteaptă prin manevra ei. Garip se duce și el în vizită la Ulfet la magazin, ea fiind foarte emoționată de așa o surpriză. Dar după primele replici, înțelege că Garip este cu Esma și se întristează brusc, apoi pe figură îi apare o mină a răzbunării.

Ocazia așteptată de Adem nu întârzie să apară. Sureyya este la plimbare cu Yaz când o sună un amic de la o formație că au nevoie de un violonist pentru o înregistrare, chiar atunci. Ea o contactează pe Senem să lase vorbă unde se află, dar aceasta nu răspunde, și apoi Sureyya se duce la studio, unde nu are semnal la telefon. Faruk intră în panică văzând că nu poate da de ea și crede că Adem a sechestrat-o. Vorbește cu Adem și el îi dă un răspuns ambiguu, iar Faruk se înfurie și îl ia la bătaie din nou. Însă Adem a avut prezența de spirit să coboare din birou în autogară unde este plin de camere video. El nici măcar nu ripostează, ci cade jos fericit că totul este acum înregistrat.

Faruk se duce la serviciu, fiind o zi foarte importantă pentru el, pentru că are de făcut o prezentare de afaceri și dacă-i iese bine, Okan s-ar putea să-i dea un post de șef. Într-adevăr, lucrurile decurg excelent, partenerii de afaceri sunt încântați de prezentarea lui Faruk și când să se termine totul cu bine, apare poliția care-l ia la secție pentru că Adem a depus plângere pentru tentativă de omor....

Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Mireasa din Istanbul, ep. 52-53 tr                              urmează: Mireasa din Istanbul, ep. 56 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.